Som tehotná po prvom IVF. Kedy by malo plodu začať biť srdiečko?

kvietocek89
6. máj 2022

Ahojte baby, neviem ci pisem v správnej skupine, ale mam otazku. Som po prvom IVF a bolo uspesne. 17.3. som mala poslednu menstruaciu a ET bol 4.4. v stredu som bola na sone u mojej dr. a teda ze vsetko je v poriadku. Budem teraz pisat ako totalna amaterka, nemam to este vsetko tak nastudovane ako sa presne vsetko nazyva. Na sone sme teda videli 2 kruzky, jeden velky, to bol plodovy vak mal 4 cm a v nom maly kruzok, nepamatam si ako to moja dr nazvala ten mal 49 mm. Na tom malom kruzku bola zhrubnuta cast, co mi dr povedala ze tam bude plod, alebo teda tam uz je.. Termin porodu podla posledneho menzesu by mal byt 22.12. Ale teraz moja otazka, nemali sme uz v stredu vidiet aj bit srdiecko? V stredu to bolo vlastne od posledneho menzesu tych 6 tyzdnov a 6 dni. Akurat mi pisala kamoska ze ma termin 23.12. a ona bola na sone dnes a srdiecko uz bilo. Ona ale otehotnela prirodzene. Strasne som sa teda zlakla ze co si mam o tom mysliet, ci len ja som bola skoro na sone, alebo ci sa nieco zle deje. Moja dr povedala ze je vsetko ok, tak neviem ci ma len nechcela vystrasit, alebo je to naozaj ok. Ked som si aj citala na nete, tak uz malo byt na sone aj nieco vidiet, ale my sme ozaj len tie dva kruzky videli. Mam sa bat?

anjelicek26
6. máj 2022

Srdiecko zacina bit 21 dni po oplodneni. Na ultrazvuku viditelne od 6ho tyzdna... Pokial ti lekarka povedala, ze je vsetko v poriadku - tak je vsetko v poriadku.

riskoh
6. máj 2022

Termin porodu ti vypocitali v centre? Tam sa to trosku posuva,teda my sme najskor davali info do centra a oni nas instruovali co a ako dalej ,potom som uz len svojmu gynekologovi chodila....

ibajaanikiny
6. máj 2022

@kvietocek89 mojej zachytila akciu srdiecka 7tt+4…hlavne sa neporovnavaj s inymi a daj sa do kludu,stres nie je dobry…drzim palce

kiki68
6. máj 2022

@kvietocek89 toto vyzera naozaj v poriadku, tak je take urcit ten den kedy presne zacne but srdiecko. Moze to byt uz zajtra. Ale podla mna za dva tyzdne uz bude uplne jasne, ze ci bije srdiecko a ci plod rastie. Vobec sa nestresuj. Drzim palce

kvietocek89
autor
6. máj 2022

@riskoh praveze v centre nam nevypocitali ziadny termin. Len mojej dr dom oznanila datum posledneho menzesu a datum ET. Ale ak sa to poduva tak je to potom dobre.

riskoh
6. máj 2022

@kvietocek89 ja som isla na krv k mojmu gynek.,ked bolo potvrdene tehu,volala som do centrA a tam uz mi povedali co dalej a pod.,pamatam si alw,,e ten termin bol iny ako vtpocital moj gynek.

kvietocek89
autor
6. máj 2022

@riskoh tak potom sa ozaj asi zbytocne stresujem. Ja som aj tak nad tym premyslala ze ved odber vajicok bol v case ovulacie a az 5 dni od toho som mala vklad a este kym sa uhniezdilo, cize mi to pride ze o tyzden je to este ako keby posunute. Takze asi fakt stresujem. Dakujem hned som pokojnejsia. Lebo naozaj som sa zlakla.

kiki68
6. máj 2022

@kvietocek89 tiez by som povedala, ze to spravne ratas, lebo ked je to vklad, tak jasne ze je to planovane vlozene a nie je to nejaka nahoda pri styku 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre