Som tehotná, no mám obavy, či to vyjde.

majka2211
1. jan 2020

ahojte 🙂 V prvom rade Vám všetkým želám šťastný Nový rok 2020 🙂 Chcela by som sa s vami podeliť možno aj o šťastnú novinku, no z mojej strany aj menšiu obavu..Dlho sme sa s manželom snažili mať dieťa a nebolo nám to dopriate. Na Vianoce som si urobila test, pretože poslednú menštruáciu som mala 22.11. (no meškávala mi, tak sa mi nezdalo nič divné). Boli tam výrazné 2 čiarky. Veľmi sme sa potešili, že nám to konečne vyšlo a ak Boh dá, budeme rodičia. Medzi sviatkami moja gynekologička nerobila a najbližšie bude robiť až 8.1.2020, takže dovtedy musím ešte vydržať. Veľmi dúfam, že nebudem mať mimomaternicové tehotenstvo a všetko bude v poriadku. Toto je tá vec, s ktorou by som sa na Vás milé mamičky, budúce mamičky chcela otočiť. Nemám žiadne bolesti v podbrušku, nemám žiaden hnedý výtok, nič. Jediný výtok aký mám, je biely, aj to občas. Zle mi nebýva, a ani nemám žiadne závraty. Keby som si neurobila test, ani neviem že som tehotná. No ako však čítam, aké má mimomaternicové tehotenstvo prejavy atď tak z príznakov nemám ani jeden..Mám však malú obavu, aby všetko dobre dopadlo...myslíte si, že je tam riziko aj takéhoto ,,tehotenstva"? Pocitovo si myslím že som v poriadku, pretože cítim občas jemné motýliky alebo ako to popísať v spodnej časti bruška..ale myšlienky sú hnusná vec :D

evittam
1. jan 2020

@majka2211 Nerozumiem preco mas obavy ci to nie je mimomaternicové tehotenstvo. Ja som v oboch prípadoch tiez ani nevedela ze som tehotna - az po spraveni testu. Žiadne vytoky, nevoľnosti, nic. Riziko je vždy. A jemne "motýliky"? Nebudes ich mať len od dna kedy vieš ze si tehotná?

miska818
1. jan 2020

@majka2211 drzim palce, ja mam presne ale presne tie iste pocity, vcera som mala ll na teste a velmi sa bojim, aby to nedopadlo ako v lete...tak vela stastia 🙂

majka2211
autor
1. jan 2020

@evittam Je to možné že je to od šťastia, pretože krajší Vianočný darček sme si ani nemohli priať a bolo nám dopriate 🙂 Zo všetkých strán sa valia informácie o potratoch, mimomaternicovom otehotnení a podobne...teraz pred nedávnom som si otvorila článok o tom, a už sa mi myšlienky skĺzajú občas na obavu a odvtedy sa občas sledujem :D dúfam, že všetko bude dobré...nevravím, že mám opodstatnenú obavu ale mám strach z toho vyšetrenia a čakať ešte 7 dní to je niečo neskutočné... :D

majka2211
autor
1. jan 2020

@miska818 Tak gratulujem 🙂 nech sa vydarí a všetko nech je ako má byť 🙂 my sme sa veľmi potešili 🙂 len niekde je písané že sa mimomaternicové ..správa" ako normálne do cca 5 týždňa potom že sú rozdiely tak zato som trochu v strese :D i keď asi byť nemusím...sama seba stresujem :D :D

bbebe
1. jan 2020

Podla mna nemusi vooobec stresovat, len bud rada, ze ziadne nevilnosti nemas ( zatial ) a uzivaj si ze nevracias pri pomysleni na nejaku potravinu a ze vies v pohode prejst z postele na wc bez toho asi nemala zavrate.... lebo ked to pride budes s lutostou spominat na tie krasne chvile kedy ti zle este nebolo 😀😀

habibim
1. jan 2020

@majka2211 ani pri prvom ani pri druhom tehu som nemala žiadne vytoky, bolesti v podbrušku ani nič co by naznačovalo, že som tehu a tak to bolo aj celé tehu... Okrem testov a rastúceho brucha som ani nevedela, ze som tehu🤭 ja rozumiem, že máš obavy nakoľko vám konečne bolo dopriate, ale tým stresom si ubližuje viac... Na tvojom mieste, by som si hľadala bruško, rozprávala sa s ním, a takto čakala až pokiaľ nepôjdeš k Dr.a ta ti to potvrdí.. Jednoducho myslí pozitívne... Ja som druhé tehu až po 3.IVF,a to bol stres riadny, ale sama sebe som povedala, čo sa má stať sa stane a je to len v Božích rukách... Takže len kľud, lebo na začiatku tehu vôbec takýto stres neprospieva dieťatku.. Držím palce💖

majka2211
autor
1. jan 2020

@habibim Ďakujem veľmi pekne 🙂 už som oveľa kľudnejšia. Som rada, že sa nájdu ešte ľudia ochotní pomôcť, poradiť a vypočuť 🙂

majuska258
1. jan 2020

@majka2211 ja som momentalne 11 tt...od zaciatku doteraz som nemala skoro ziadne priznaky tehu....akurat ma sem tam prsia boleli a podbrusko...ale nijak inak mi zle nebolo 🙂 hlavne nemysli na nic zle a mysli len na to ze budes mat zdrave babatko😉😊

laila22
1. jan 2020

@majka2211 neviem, ja keď som zistila, že som tehotná, mňa ani nenapadlo premýšľať, že by to mohlo byt mimomaternicove tehotenstvo. Nevedela som sa dočkať k doktorke nech potvrdí tehotenstvo. Tiež som nemala žiadne príznaky, ani nič, len som si uvedomila, že menzes nie je taký ako inokedy.. 🙂 Nikto Ti tu nedá odpoveď.

majka2211
autor
1. jan 2020

@majuska258 v to pevne verím 🙂 a aj to tak chcem...iné si nepripúšťam...ale keď som si prečítala jeden článok, o tom nasledoval druhý atď atď :D hrozne sa teším a aj som nervózna.. 🙂

hennyinnsbruck
1. jan 2020

Žena nemaluj si čerta na stenu a Nečítaj ten blbý net🧐🧐
Kebyze nepriberem +20kg a nemám brucho ako pri 2catach ani neviem ze som tehotná 🤣🤣🤣
A okrem toho, zle ti ešte len môže byť... Dúfam nebude 😉😉

Takze klidek a teš sa na návštevu lekára. A samozrejme gratulka 🤩🤩

majka2211
autor
1. jan 2020

@hennyinnsbruck Zlatá ste...Už ma to chvála Bohu opúšťa 🙂 budem veriť len v to najlepšie 🙂 len keď 7.1 je ešte hrozne ďaleko..netrpezlivá som už teraz :D

majka2211
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hennyinnsbruck
1. jan 2020

@majka2211 nevykaj mi prosím ta😱😱😱😱🤣🤣🤣

Sak to je za chvíľu, ubehne to ako voda 🤩🤩🤩ale chápem ťa... 😊

ericka_123
1. jan 2020

@majka2211 také myšlienky si ani nepripúšťaj, treba veriť a myslieť pozitívne. Ja som nemala žiadne príznaky, akurát prsia boli citlivejšie a zväčšili sa. A inak som za celé tehu ani raz nezvracala a to som 28.tt. Držím palce a neboj, všetko bude tak, ako má byť. 😉

natalindaaaaa
1. jan 2020

@majka2211 nezaťažuj svoju mysel takými vecami ako je mimomaternicove a podobne.. Teš sa a mysli pozitivne, nič tým nevyriešiš len sa budeš strachovať. Gratulujeem a vela zdravička ❤

evittam
1. jan 2020

@majka2211 Ukľudniť sa, nečítat katastrofálne scenáre a uzivat si tehu.😉

evittam
1. jan 2020

@majka2211 A ako sa správa "normalne tehotenstvo?😁😁😁

whatever1
1. jan 2020

@majka2211 Pri mimomaternicovom stúpa hcg omnoho pomalsie, takze krátko po vynechani ms by si nemala mať výraznú druhu čiarku na teste, skor ducha.

majka2211
autor
2. jan 2020

@whatever1 na Vianoce vyzerali testy takto. To ma aj tak ukludnuje že nemám žiadne bolesti.

majka2211
autor
2. jan 2020

Ďakujem vám baby veľmi pekne 😊 už ma to prešlo... Nechala som sa uniesť internetom 😁😁 kľud a pozitívne myslenie je teraz prvoradé

majka2211
autor
6. jan 2020

BABYYYYY dneska som bola na urgentne ráno, pretože som mala hnedý vytok ako som sa zobudila a nechcela som nič nechať na náhodu. Všetko s malým je úplne v poriadku, srdiečko už bije a som v 6 týždni 😁 bozze tak sa teším... Co ma ale trochu mrzi je ze mi našli cystu 5cm tak sa to musí sledovať ci mizne alebo rastie... Ak by rástla tak ze sa to musí riešiť operačné tak pevne verím ze sa to nejak vstrebe alebo niečo... Bože baby ja som tak šťastná 😁😁 ani neviete ako

ericka_123
6. jan 2020

@majka2211 gratulujem 😉 hlavne mysli pozitívne a šetri sa trochu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre