Baby ahojte, budúci týždeň mam prvú kontrolu.. Aké všetky vyšetrenia vám gyndoši robili?
Ďakujem 🙂
Urobi ti ultrazvuk, ked nic neuvidi tak ta objedna na neskor..a ked uvidi tak ta tiez objedna 😁..mne robil len sono, krv mi bude brat az v 12tt
Mne brali krv a robili sono sondou zospodu, knizku som dostala az neskor aj ked bolo vidno uz aj bijuce srdiecko. Mozno ti da ampulku, aby si nabuduce priniesla aj moc so sebou.
pri prvej kontrole na potvrdenie tehotenstva bola u mna iba kontrola a sono, dal mi dalsi termin, kam bolo treba priniest moc, aj bral krv... tehu knizku som dostala az po ukonceni prveho trimestra. povie ti isto, co a ako, a kedy mas prist nabuduce...
...mne ešte robila dr po potvrdení tehotenstva ster z krčka lebo som mala mať o pár mesiacov ročnú kontrolu tak je možné že aj to ťa čaká ak to už nemáš tento rok za sebou
Ahoj ja som mala prvé vyšetrenie hneď po odobratí krvi a pozitívnom výsledku o tehotenstve. V deviatom týždni mala som odobratú krv vyšetrenie klasike ako na preventívke ultrazvuk aj z vnútra a foto bábätka no a samozrejme knižku tehotenskú...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Úplne prvé potvrdenie tehotenstva? Pravdepodobne len spraví sono a zoberie krv. Objedná na ďalšiu kontrolu. Mne ani krv nebrali. Až v 11tt. Cca medzi 11-13tt sa robí prvé ,,veľké,, sono. Vtedy robia odbery, moč, kontroluje krčok, pozorujú sa genetické vady na plode atď. Myslím že ti to dr vysvetlí čo ťa bude čakať. Je to ako kde. Niekde dajú knižku hneď, inde čakajú kým prejde rizikové odbobie. Gynekologovia majú rôzne postupy