Baby robila som si test a ten ukázal pozitívny stalo sa to aj napriek tomu ze mam antikoncepciu už mám dve detičky bývame v byte a tu ide o to ze neviem co ďalej byť mame maly len 58m takže 5ti v byte to si neviem predstaviť synček ma 5 rôčkov je teraz asi v období vzdoru takže niekdy ma svoje nálady neviem ako by som to všetko zvládla a takisto sa bojím reakcie okolia si myslím ze nebudú pozitívne takže rozmýšľam aj nad interupciou je to ťažká situácia a veľmi ma to trápi prosím neodsudzujete ma ďakujem za každý komentár a podporu
@pupi2233 hm.. ist na interrupciu kvoli detskemu vzdoru a malemu bytu, prip strachu, ako to zvladnes? neblazni... zvladneTE to, pokial chceTE. mozno citis, ze uz teraz je toho na teba vela, ale ste na to dvaja, starsi syn ti pomoze tiez, bude velky brat.. drzim palce, nech to hlavne nelutujes🍀
@pupi2233 No, občas sa nám pritrafia "rôzne nechcené situácie", ale toto by som nazvala ako Božie rozhodnutie, dar... Ja som tiež po 2 dievčatách už nechcela byť tehotná a znova som bola... Nikdy som však nepomyslela, že by som tomu 3 dieťaťu nedala šancu... Dnes majú 20,18 a skoro 17 rokov... žijeme v prenájme v 3-izbovom byte spolu s deťmi, manželom a dokonca i so psíkom z útulku - zvládli sme to aj priestorovo, časovo, aj finančne...
Neboj sa, vieš aká ja som bola nahnevaná na muža 😂😂, a narodil sa nám zdravý krásny syn... majú spoločnú detskú a žijú..., ľúbia sa, pohašteria, ale sú tu všetci, sme spolu.....
Viem, teraz si neistá, prekvapená, zarazená, ale uvidíš, zvládnete to a tvrdohlavý 5 ročný nakoniec bude rád, že je starší bráško..Držím päste..
Ten sok velmi dobre chapem, hlavne, ked sa clovek chrani a zrazu bum... hladaj riesenia, nie prekazky. Podla mna zena, co uz ma deti a ide na interupciu strasne trpi psychicky, lebo presne vie, o co prichadza... Ale to je len moj pocit... Byt sa da zmenit, skuste pozhanat nieco vacsieho aj za cenu, ze to bude trosicka od ruky, mate kopu casu. 5 rocne dieta a vzdor? Ved na vzdor je uz velky a o rok pomaly skolak. Vsetko zvladnete, len si to preber s manzelom, ake su moznosti... kamaratka takto vymenila byt zo svokrovcami, oni sli do mensieho, oni do vacsieho, nakoniec su spokojny vsetci, svokrovcom uz taky velky netrebalo a sli do moderneho, prerobeneho..
Interupciu by si ľutovala celý život, lebo deti už máš a verím, že vieš, aká je to láska.
Taktiež sme tretie dieťa neplánovali.Bol to obrovský šok keď som to zistila.Tiez som počúvala reakcie niektorí nám priali iní povedali že dve nám stačili.Ja a môj manžel sme sa tešili na bábo a naše dve dcérky že budú mať malú sestričku. Nevedela by som to dať preč radšej sa uskromnime ale sme šťastní tak ako sme.Nikdy by som už nemenila.Deti sú dar a láska na celý život.
Jaj baby ďakujem vám všetkým musím si to ešte dôkladne premyslieť je to veľmi zložitá situácia a ťažká hlavne na psychiku 😥
Keby sme my pocuvali, co si ludia o tom myslia... pri troch boli kecy, pri styroch uz len mavli rukov, ze ti blazni maju dalsie 😂😂 Milujem mojho sefa, ked sa tak obcas spyta na piate, ze kedy teda, ze uz som nejako dlho v praci 😂 Ale on to mysli dobre 😂😂 Preber si v hlave plusy a minusy, zrataj si prijmy a vydavky a hlavne ci sa da vyriesit byvanie, pretoze 5 ludi na 58m2 je malicko. Ale to je vlastne uz malo pri dvoch detoch. Rodicak nie je malo, starsie deti mas uz velke. Podla mna to taka zla situacia nie je.
Kym su deti male, byt vam bude stacit. A za 10 rokov sa tak situacia moze zmenit, ze je skoro nad tym smutit 🙂 Teenagerov by som ja tiez nechcela mat v jednej izbe, vtedy uz potrebuju svoje sukromie. ALE! Mate dost casu vyriesit priestorovy problem.
Drzim palce 🙂
@pupi2233 je to tvoja vec,ale ak môžeš,dobre si to rozmysli. Ostala som tehotná tretí krát,ale bola som brutálne unavená, vyčerpaná a ešte problém so štítnou žľazou dal zabrať. Bola som si vedomá až príliš dobre, že ďalšie malé dieťa nezvládnem, čiže išla som na zákrok. Doteraz to veľmi ľutujem,aj keď si hovorím že asi to tak malo byť. Teraz,po toľkých rokoch máme si s mužom povedali že to bejby by aj potešilo. Dva roky sa mi nedarí otehotnieť a pýtam sa samej seba, či to mám trest za to, že som vtedy urobila tú chybu.
A hlavne,nerieš čo ostatní povedia,je to tvoja vec. Mimochodom,mužov stryco so ženou vychovali v dvojizbovom byte troch synov a ešte doopatrovali deda Určite to nebolo ľahké,ale zvládli
@pupi2233 na reakcie okolia sa vykašli, správne bude to, čo cítiš a na čom sa dohodnete s manželom. Samozrejme, viacdetné matky ti tu píšu, ako to ľahko zvládneš, v ich prípade to zjavne bola aj pravda, ale tak každý má iné limity. Ak sa na to necítiš z objektívnych i subjektívnych dôvodov, zariaď sa podľa seba a nič si nevyčítaj. Podľa mňa je lepšie vychovať 2 deti v pohode než 3 so zaťatými zubami a neustálymi problémami
Poznam dve rodiny co mali 4 deti a 2i byt, dalsiu 3deti a 2i byt. Byt zmenis kedykolvek. Alebo nie, no a co? Je to tvoje male makkucke vonave jemne babenko, deti budu v skolke/skole a ty na neho budes mat kopec času. Ked budes na materskej, aspon aj vyborne vykryjes vsetky skolske prazdniny a choroby kym su prvi dvaja mali. Vyborne to vyslo!
(a nejaky vzdor neries, syn je este maly a rychlo sa vyvija, co plati teraz, nemusi o rok)
@pupi2233 zvládla si 2 deti, tretie bude čerešnička na torte, ver mi... Otcova krstná mama, aj keď sa občas nahnevala na dcéru /mala ju až ako 46 ročná, predtým mala syna, ktorý už bol v čase narodenia dcéry skoro dospelý.../ vždy vravela na dieťa : "pre mamku milé, i napoly hnilé" ... Ver mi, budeš šťastná maminka 3 vysmiatych detí...
@pupi2233 mame byt 60m2, sme 5, ak sa podarí plánujeme ešte 4. dieťa 🙂 áno, okolie reaguje všelijako, ignorujem 😁 a deti majú dosť miesta, dokonca muž žartuje že aj dvojičky by nám sem ešte vošli 🤭 budeme mať 2 detské izby plus jednu rodičovskú. A neboj sa zvládneš všetko, možno to aj synovi pomôže 😉 my máme 8 ročného ťažko postihnutého (psychiatricke diagnózy) ktorý je stále doma, musím ho učiť lebo školu by nezvládol. Potom 6 ročného predskolaka a 5 mesačného drobčeka 🙂 neublizuj svojmu bábätku, bude to dobré, neboj sa 😉
@pupi2233 a co tak adopcia, nie je to lepsie riesenie?
@kvetinka75 Minule tu bola diskusia, kde baba chcela dať dieťa na adopciu a div ju nezakopali do zeme...tak si ženy vyberte.
...určite sa obrať na tuto poradňu, na taketo prípady sa špecializuju https://www.alexisporadna.sk/ ...všetko sa da zvladnuť 🙏
@pupi2233 čítala som príbeh, kde žena s dvomi deťmi čakala tretie. Keďže s manželom neplánovali, rozhodla sa ísť za gynekológom na potrat. A gynekológ navrhol žene, keď chce mať 2 deti, nech si ponechá to,čo čaká a aby dala niekomu zabiť jedno z tých žijúcich detí. Ona sa ohradila, na čo Dr. reagoval, vražda ako vražda... To je môj názor a vyznanie. Nikomu ten jeho neberiem. Ale výčitky do konca života by som nechcela mať. A keby len do konca.
@pupi2233 Pôjdeš na potrat, pôjdeš. Nepôjdeš, tak nepôjdeš. Sprav si zoznam pre a proti, veď vy najlepšie viete či to zvládnete. A nie je pravda, že kde sú dve, vychová sa aj tretie úplne bez problémov. Držím palce.
Čítala som, že dôvody na potrat len v malom percente sú znásilnenie... väčšinou je to takéto, že "máme hypotéku, sú moc rýchlo po sebe, máme malý byt, tretie už nechceme..." - pre pána, veď to snáď nie. Ľudia fakt aj za vojny a hladu deti vychovali. Veď teraz žijeme v blahobyte. Zvládnete to všetko, budete ešte radi, že ho/ju máte. Fakt vam verím a držím palce 👍
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ako názory budú rôzne...ale už ako sa rozhodneš verím, že to bude správne... osobne si myslím, že všetko sa dá zvládnuť, ak si vychovala dve , tak určite zvládneš aj tretie...držím prsty