Som tehotná a nemám chuť do jedla. Je to normálne?

sandrita08
25. jan 2011

chcela by som sa spitat..Ja som uz skoro 9 tyzdni tehotenstva a nemam chut do jedla.Cely den je mi zle a nemam chut ani len mysliet na jedlo,ked aj jem tak to je ovocie.Je to normalne 😒 Nie je to zle pre babätko?

ela2710
25. jan 2011

@sandrita ahoj, je to uplne normalne..to tak tie prve tri mesiace uz byva...neboj za chvilu zacnes byt taka pazrava ako som bola ja 🙂 nabrala som za tehu az 22 kg 🙂

tinara23
25. jan 2011

to je normálne, ja som dokonca za prvé dva-tri mesiace schudla o dva kilo, nebolo mi vôbec zle, ale mala som strašnú nechuť do jedla, ale potom to už išlo hore, ja som pribrala cca 10kg.

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maco
25. jan 2011

JE to normalne, neboj. Ja som prve tri mesiace nedokazala dat do ust na ranajky nic len suchy rozok, prip. este s maslom. Na obed ovocie a na veceru uz ani neviem, co som jedavala, ale schudla som, zacala som priberat az v 4.mestiaci

januska712
25. jan 2011

neboj sa... to je uplne normalne ja som v 15 týždni a schudla som uz 6 kil... a tiež mi nehcutilo jesť teraz mi chuti ale hned ako to zjem tak to idme vyvraciať... ze vraj to dieta si zoberie to čo potrebuje,...

atrami
25. jan 2011

je to o.k. mne bolo zle do 5. mesiaca / nelakaj sa, Tebe nemusí byť tak dlho zle 😉 / Nakoniec som z 50 kg , pribrala na 78 kg. a synovia mali okolo 4 000 g.
Ráno ešte v posteli si zjedz nejaký keksík-Marína alebo iný a až za chvíľu vstaň, mne to pomohlo.

mis_ka
25. jan 2011

je to OK, mne bolo tiez zle az do 5.mesiaca a nemala som chut jest. inac na nevolnosti skus zazvorovy caj, mne to velmi pomohlo a chvalila mi ho aj gynekologicka

suzieqiu
25. jan 2011

ahoj ja som pri prvom schudla 1.trimester skoro 5 kil, a teraz cakam druhe a tiez mi nic nechuti. ale donutim sa zjest aspon jedno teple jedlo kazdy den a dolezite je pit vela vody.

njonja
25. jan 2011

Ahoj, absolutne🙂 a bud rada, lebo neskor aj tak priberies🙂 Ja som v 1.trimestri schudla 7 kil a na konci tehu, a to som sa obmedzovala velmi v jedeni, som pribrala okolo 15 kil plus tych zhodenych 7🙂 Ale vsetko islo do mesiac po porode same dole... len potom, pri kojeni som zacala priberat...

anjelicek26
25. jan 2011

Pri dcerke mi nechutilo jest cele tehu, do kazdeho jedla som sa musela nutit... ale brala som to poctivo, 5x denne aj ked male porcie... kvoli babu...

estanis
25. jan 2011

ja som to mala podobne ako ty. cely den mi byvalo zle, nebolo mi len vtedy, ked som spala 😀 . Velakrat som za cely den zjedla len jedno koliesko ananasu a pila som sojovy dzus, ten ma ako tak zasytil. aj ked som dostala na nieco chut, moj mm mi to spravil a ja som sa na to len pozrela a povedala "dakujem, neprosim" 🙂 ale potom mi prestalo byt zle zo dna na den - do slova. neboj, coskoro to prejde a ty sa budes v pohode napchavat tym, na co len budes mat chut. Tak prajem vela trpezlivosti a coraz menej tych nanic dni 😀

divoska
25. jan 2011

bohuzial je to normalne ak uz sa ti to deje. ja som tak zufalo chcela jest prve 3-4 mesiace a moc to neslo, cokolvek varene som videla nedostala som do seba. akurat jogurty, slepaciu polievku, banany a ine ovocie nejake, obcas na ranajky aj nejaky keks, inak som toho ale moc nenajedla. a pokial sa potom vyslovene nerozozeries tak ani potom nepriberies zase az tolko, ale budes sa tesit ze ti chuti. ja som priberala minimalne, pozvolna a nakonci to bolo v den porodu nejakych 16-17 ale to som nechapala 🙂 a nebolo ich moc vidno. drz sa

kyska
25. jan 2011

pri prvom dietati mi bolo zle do 4 mes. cely den som prevzracala. schudla som cca 5 kg z povodnej vahy , potom ako presli nevolnosti tak som sa postupne vratila do kondicky, celkovo som pribrala 13 kg

teraz pri druhom babu je to ako cez kopirak akurat som uz vedela co ma caka 😒 ficim len na polievke, dzusoch a ovoci, vaha - 7 kg dole. a brusko uz zacina vykukat. ale uz mi vsetko nesmrdi tak dufam, ze o chvilu spraskam aj varenu stravu.

inac taka perlicka... isla som sa zadrhnut hamburgerom 😀 neviem preco ale strasne strasne mi chutil

bellugia
25. jan 2011

Treba sa premôcť, kúpiť si vitamínové produkty, aby si prijímala hlavne kyselinu listovú. Nejedz zase úplne nič, na čo nemáš chuť a je ti z toho len horšie. Je to normálne. Prvé mesiace sú sprevádzané aj poklesom váhy, tú potom rýchlo znova v pohode naberieš. 😉

radlinka
25. jan 2011

Ano, podla mna je to normalne aj prvych par mesiacov - mozno aj viac..u kazdeho ho to individualne, niekomu chuti viac, inemu menej, niekomu vobec. Kazdy sme iny, niekto priberie, iny schudne 🙂 vobec si z toho nerob starosti, jedz hlavne to, co ti chuti alebo naco mas v danom momente chut...hlavne vela ovocia, zeleninky, vitaminy, mozno masko, sunku alebo chlebik s niecim co mas rada a hlavne vela tekutin 😉

klincek
25. jan 2011

sandrita, v pohode. kazda to ma asi inak, ale prvy trimester to je asi malokedy ruzove 🙂
ja mam tiez dni, kedy sa musim do jedenia nutit, ale vzdy sa mi to zatial ako-tak podarilo. nastastie nezvraciam. ak ti chuti ovocie, jedz ovocie. ale snaz sa pridat obcas aspon nieco mliecne a nieco teple, super su polievky, rizoto, cestoviny. jedavaj pomaly, a radsej viackrat denne malu porciu, pojde ti to lahsie. je to hrozne, ked clovek nema chut a musi, ale trosku sa musime premoct, aby sme babatkam nejake tie vitaminy dodali. 🙂

kukujka
19. feb 2011

ja som prvy trimester tiez nemala chut do jedla stale mi bolo zle a aj som schudla ale tak v 20tom tyzdni sa vsetko zmenilo a papat nam uz chuti

salma22
19. feb 2011

ano je to normalne.... kazda to ma v tehu ine 😉 vela stastia

vivien11
19. feb 2011

ahoj je to uplne normalne:D ja som tiez nemala chut do jedla :D ani teraz niekedy nemam zo zaciatku tie prve tri mesiace to je v poho ale potom neboj nic aj ked nebudes mat chut do jedla ako bude mimco rast tak ten hlad bude silniet a budes do seba ládovať čo uvidíš:D ja som 25 tt a uz mam 10 kil navyse hehe

kokazm
20. feb 2011

Aj podľa mňa je to normálne. Pri staršej dcére som jedla iba pikant - samotný bez chleba, inšie mi nechutilo a ani som inšie nezjedla a pribrala som 30 kg. Pri druhom som zjedla občas jógurt, tiež som mala nechute a pribrala som 25 kg. Užívala som vitamíny pre tehotné, kalcium a železo. Deti sa mi narodili krásne, zdravé. Táto nechuť mi trvala celé tehotenstvo.

dejka77
20. feb 2011

Ako ti tu uz napisali v predoslych odpovediach je to uplne normalne. Ja som uz v 7.mesiaci a este stale nemam vyraznejsiu chut do jedla, ani ziadne chute, akurat tak na sladke. Ani uz necakam, ze sa to zmeni. Ale ja som taka bola aj predtym takze sa vlastne nic nezmenilo 🙂 Pribrala som len vahu dietata co je nieco vyse 5kg a mozno sa mi este podari dat take 3kg hore.

fomarik
21. feb 2011

Tiež som na tom bola presne ako ty! Nechutilo mi nič, ani pomyslieť na jedlo som nemohla. Asi od 12tt sa však apetítí vrátil...i ked papám aj tak menej ako pred tehu, ale je to lepšie 😉

lucka1987
21. feb 2011

ani ja nemam chute.. pri rpvom tehu som jedla vsetko... teraz nic.. som rada ked zjem jogurt alebo ovocie.. to jedine mozem... teraz je to uz cosi lepsie.. horsie to bolo na zaciatku... mimochodom ani chladnicku nemozem otvorit. lebo citim tie zapachy.. a doteraz som probrala 1 kg.. len preto ze som na pn a dlho som lezala v nemocnici a aj doma len lezat mam

bobi3
21. feb 2011

Ja podobne nemám na nič chuť, dosť sa do jedla musím nútiť. Ja som však otehotnela pri 46kg, takže si nemožem dovoliť schudnúť a tak sa veľmi snažím, aj keď mi je zle už len keď otvorím chladničku. Ešte najskor mi celkom idú polievky, omáčky, pomaranče a kyslé zaváraniny, pri týchto to nie je až také zlé, no napríklad sladké nemožem ani cítiť. Tiež sa obávam, aby bábo malo všetko, a tak sa fakt snažím. Zatiaľ som síce nepribrala, no ani neschudla a to je pre mňa úspech 🙂 Držme si palčeky!!! 😉

zajo79
21. feb 2011

to prejde 😎

briketa
21. feb 2011

@sandrita08
Nechut pocas vsetkych troch tehu, pocas celeho tehotenstva. Vsetky babatka drobne, ale absolutne v termine a v poriadku. Pribrala som pri prvom sest, pri druhom sedem, teraz zase sest. Do siedmeho mesiaca len chudla. Nestresuj sa.
V Afrike su podvyzivene zeny a krasne vynosia, porodia, nakoja 😉 Keby nieco nebolo v poriadku, doktor to urcite podchyti.

leeenka26
21. feb 2011

jasne, to prejde, neboj, mne zase zo zaciatku chutilo jedlo a az vlastne do nejakeho 20. tyzdna a od vtedy akoby utalo a nic, malo co mi chuti, aj ked mam na nieco chut, tak to malokedy dojem a nechuti mi to tak, ako predtym, vsetko ma u mna divnu chut 😀 ono je to strasne individualne, jedna tak, druha tak 😲

annie13
22. feb 2011

ja som v tehotenstvach obidvoch v zaciatkoch schudla po 10 kg a viac skoncila som v nemocnici na infuziach, pre mna boli tehotenstva ta najlepsia dieta

rebi
22. feb 2011

no to mne sa stať nemohlo ja som si práve musela dávať pozor aby som nevyzerala ako prasiatko 😠 no neviem čo je lepšie 😒

dahra
22. feb 2011

Ja som bola na tom podobne ako rebi, v prvom trimestri som nabrala 10kg (uz ked som bola v 6tt som mala 4kg na sebe nalepene). Citila som, ze mi je na zvracanie a pritom divne hladno, tak som pchala do seba, co som videla. Oba pocity po jedle zmizli a bolo mi supeeeer. Pocas tehu som ani raz nezvracala, ale zato natahovalo ma statocne, ked som vosla do miestnosti, kde bol vydychany vzduch a niekto bol navonany prilis, vadili mi avivaze, prasky na pranie a vsetky umele vone.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre