Som tehotná a mám zápal priedušiek - už neviem čo robiť😔

vierkainka
14. dec 2019

Milé žienky. Vopred sa ospravedlňujem ak tu už niekde takáto podobná téma je. Prosím vás však o radu.S manželom sa nám po dlhom snažení podarilo bábätko. Je to úžasné ❤️Ó týždeň idem na prvý ultrazvuk. Od stredy ma však zachvátila choroba. Mam zápal priedusiek. Moja doktorka mi predpísala ATB axetine a kvapky pamycon. Baby, ja tak veľmi kašlem, nos mam upchaty, neviem dýchať a priedušky ma pália pri nádychuSom už zúfalá, nedá sa mi ležať, ani spať som unavená uplakana aj ubolena. Neviete mi poradiť niečo, čo pomohlo vám v podobnej situácii? Bojím sa moc o maličké, aby mu ta chémia a kaslanie neublížilo.

jvasenka
14. dec 2019

Teraz neviem ci kacacia alebo jazvecia mast sa pridava do caju proti kaslu prip. neviem ci cibulovy caj pomaha

jvasenka
14. dec 2019

A na upchaty nos by som sa urcite naparovala

uhnakova
14. dec 2019

Mozes si pridat aj Sinupret, uvolnuje hlieny z dutin a je to takmer uplne prirodny produkt.

nickpick
14. dec 2019

@vierkainka zabal na hrud z kacacej masti a na kasel vela vela nakrajanej cibule zaliat medom a popijat tu stavu co stecie z cibule, ak cibulu nemusis tak nastruhany zazvor, citron, med zaliat zaliat horucou (nie vriacou) vodou, niektori pridavaju aj cesnak, naparovat sa nad bylinkami - materina duska, salvia, par kvapiek eukalyptu...

jeliz59
14. dec 2019

Keď som bola tehotná bola som veľmi dlho chorá až mi nakoniec pomohli lieky antibiotiká zodac ....
Dr vie čo ti môže dať....čo sa týka prírodných alternatív :cibuľový čaj ,cibuľový sirup stopkašel je prírodný sirup na kašeľ
nejaký fyziologický roztok do nosa A poprípade nejaké kvapky ktoré môžu tehotné....
Čaj je najlepší rooibos na pitie ten nijako neublíži tebe ani dieťaťu najvhodnejší na pitie počas tehotenstva, a tiež bylynna masť psie sadlo je výborná mala som ju na priedušky sa natiera...prajem skoré uzdravenie....

xjakubikovak
14. dec 2019

jazveciu mast, ideálne rovno od poľovníka aj do caju a natierat ma hrud ale ja viem tak ze je to hlavne ma hlieny, na kasel to asi nepomoze

olivia_0309
14. dec 2019

Na upchatý nos a bolesti dutín odporúčam výplach so slanou vodou alebo vincentkou cez konvičku-kúpiš v lekárni,súčasťou balenia je aj odmerka na soľ na dva druhy roztoku podľa toho aký znesieš. Dá sa to vydržať,ja som sa takto zbavila opakovaných zápalov dutín a upchatého nosa😉 Voda musí byť ale prevarená a vychladená na izbovú teplotu. Na kašel teplé mlieko s medom a lyžičkou masla, zábal na priedušky z masti-kačacej,jazvečej bravčovej to je jedno-vytiahnj hlieny. A cibuľa s medom ozaj zaberá, vypi toho výluhu po lyžičkách kým ťa nenapne...a mne ozaj zaberal čaj zo zázvoru,kurkumy a škorice s citrónom a medom. A veľmi odporúčam céčko konkrétne lipozomálne volá sa Lipo C Ascor je výborné a vďaka nemu som už nebola chorá viac ako dva roky a to pracujem s deťmi v nemocke😉Skoré uzdravenie✊🏼

e1i
14. dec 2019

@jeliz59 zodac nie je antibiotikum,je od alergie napr,mozno utlmi kasel ale atb to nie je

juliet86
14. dec 2019

ahoj vitaj v klube. tiez tehu a chora. taaakze. zober bavlnene vreckoo. ak nemas tak proste ponozku. nasyo do nej ryzu a sol a daj na minutu az dve do mikrovlnky a potom si to poloz na tvar. na celo aj lica proste si zakry dutiny. a hlavu maj zabalenu aj lrk vo velkej bavlnenej satke. ak nemas husaciu ci jazveciu mast kup normalnu bravcovu roztop ju namoc do nej stare bavlnene tricko ktore uz je na vyhodenie daj si na hrud na to sacok na to obvazy nech to drzi a dalsie tricko a pyzamo a sveter. to iste aj na krk. spi na vyvysenom a striedaj to bavlnene vrecko medzi dutinami a hrudou. dalej imunoglukany a hliva ustricova z lekarne. skorocelovy caj. spi posediacky ak ta berie na kasel. ake mas crp mas teplotu? babo je chranene ja som mala hnusny dusivy kasel co mi spat nedal a bola som vcera u gyn. ubezpecil ma ze babo je ok. ze ono to vobec nevnima cez tie plodove obaly. a to kaslem tak ze som si vykaslala hemeroidy. bez srandy !

vierkainka
autor
14. dec 2019

@juliet86 ďakujem veľmi pekne, idem urobiť všetko čo sa dá z toho co si mi napísala. Muž je v práci, tak zajtra ho pošlem kúpiť aj obväz a masť. Dá sa mi iba sedieť, keď ležím, je to hrôza. Crp vôbec neviem, mne to doktorka nemerala, rovno mi dala axetine a ten pamycon. Ešte raz ďakujem za rady.

vierkainka
autor
14. dec 2019

@juliet86 a tiež ti želám skoré uzdravenie 🙂

vierkainka
autor
14. dec 2019

@olivia_0309 ďakujem veľmi pekne za rady, si veľmi milá🙂🌼

vierkainka
autor
14. dec 2019

@jeliz59 ďakujem veľmi pekne za rady. 🙂Mam taky čaj z lekárne tehotenský.. Zajtra pošlem muža po ten, ktorý tu spomínaš. 🌼

vierkainka
autor
14. dec 2019

@e1i myslím ze sa pomýlila a mala na mysli zinnat

miss_pavlova
14. dec 2019

@vierkainka ja som ochorela na začiatku 3. mesiaca a tiež mi dala atb také, čo mohla. a ja som bola rada, bola som hotová, neviem si predstaviť tak fungovať. tak sa neboj, všetko bude v poriadku, ten pocit, že som konečne v noci mohla spať, bol neuveriteľný. ja som nevládala ani vstať, migréna,spať sa mi nedalo neskutočný kašeľ... ja som bola rada, že mi ich dala.

vierkainka
autor
14. dec 2019

@nickpick ďakujem za rady, si milá🌼

vierkainka
autor
14. dec 2019

Ďakujem zatiaľ všetkým babám co mi poradili

miss_pavlova
14. dec 2019

@vierkainka mne crp robila, najrpv bolo ok, takže tiež mi dokopy nedala nič, ale o 2 dni som už nevládala, rozkašľala sa a hotová katastrofa, crp stúpalo, povedala, že bez atb to nepôjde. je dôležité veriť lekárovi, ktorému chodíš. deň na to som ráno zakašľala a začala som krvácať, takže chytro ku gynekologičke, dostala som lieky na krvácanie, ten arzenál čo som ráno a večer brala, hrúza, už som mala fóbiu z prehĺtania. ale niekedy to bez toho nejde a čím viac to naťahuješ, tým horšie.

vierkainka
autor
14. dec 2019

@miss_pavlova no ja sa cítim tak ako píšeš.. Moja doktorka mi povedala ze axetine môžem..len vieš, je to naše vytúžené prvé bejbinko a podvedome sa bojím on. Nerozumiem, že celý rok som chvalabohu bola zdravá, sem tam nejaká menšia nádcha... A teraz v tehotenstve na ktoré sme tak dlhooo čakali, tak odrazu zápal priedusiek. 😔

miss_pavlova
14. dec 2019

@vierkainka mne dala tie atb, teraz si nespomeniem, ktoré tehotná proste môže. áno, rozumiem ti, na druhej strane, ja si za sneviem predstaviť, že zápal priedušiek prejde zo zázvorového čaju či byliniek alebo medu. jendoducho neiekdy tie medikamenty treba... skôr neliečený ti môže prejsť na pľúca a to je už horšie..

mogaa
14. dec 2019

@vierkainka sú ATB čo môžu tehotné, lekár už vie ktoré dať.....záleží aký konkrétny vírus či baktériu si chytila, teraz je veľa bakterií čo spôsobujú zápal priedušiek a nie všetky ATB sú účinné.....sestra dobrala ATB, stále kašlala , išla na kontrolu a po ATB mala ešte horšie CRP ako pred, takže jej musela nasadiť iné ATB silnejšie...s obyčajným zápalom priedušiek bola doma cez 3týždne a nie a nie sa z toho vyhrabať.....ak ti to nebude prechádzať, späť k doktorke, neliečený zápal alebo nedostatočne liečený môže narobiť viac šarapaty ako ATB.....lekár už vie čo môže predpísať aby to neublížilo bábätku....

juliet86
14. dec 2019

@vierkainka dakujem pekne. ja tebe prajem silne zdravie! ja som aa tiez uz dorevala uplakana ubolena vysilena... je normalne ze sa citis na hovno ved takto si si to nepredstavovala. verim ze tvoje lekarka vedela co robi. babo je chranene. ved priroda myslela na to ze moze prist aj tehotenstvo aj choroba. ak mas zachvaty kasla a vies po anglicky mne pomohla aj tato technika:

https://www.youtube.com/watch?v=hqoKp9MLInQ

drz ti palce

vierkainka
autor
14. dec 2019

@juliet86 ďakujem 🌼🌼🌼

e1i
14. dec 2019

@vierkainka v tom pripade axetine je to iste iba iny nazov,je to ok

barboritta
14. dec 2019

Ja som zo zaciatku tehotenstva mala to co ty,salviu urcite nie,ani sinupret nesmies.atb sa neboj,neublizia.vela tekutin,c-cko,cibulovy caj.skore uzdravenie

michu_
14. dec 2019

a vylucit muku a mliecne pri problemoch s dychanim..

luptakovab
22. feb 2020

@barboritta zaujímavé že sinupret sa nesmie, keďže v letáku sa píše, že ak sa neprekročí dávkovanie nemal by ublížiť a aj v lekárni ho núkajú tehotným....je to prírodná báza tak neviem prečo by sa nesmel...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre