Ahojte som tehotná a idem na prvé vyšetrenie (tým myslím úplne prvé, u gynekologa som ešte nebola😏.)
Vždy som sa tomu vyhýbala ale už tam musím.
Prosím vás mamičky viete mi povedať čo má tam čaká? Za každú odpoveď ďakujem🙂
taktiež ti vezmu krv, kvoli hcg, plus pravdepodobne dostanes tehotensku "knižku", tambudu potrebovat tvoju vahu, datum poslednej MS 🙂 ultrazvuk u mojej dr normalne cez podbrusko, nie odspodu
Prides vysetri ta sestricka, v CZ ma vzdy odvazila, zobrala krv, zmerala tlak a spytaka sa na tazkosti, zapísala, islu sme k dokymu do vnutra, isla som sa vyzliect za taky zaves, isla som na kozu, ohmatal ma, brusko, dole, potom na lehatko, tam zobral pristroj prezrel ma aby videl babatko ci tam cosi je, pomerral si na tom monitore, a to bolo celé. Povie v kolkom si tyzdni atd. 🙂 Tiez som prvy krat isla ku gynekologovi az v tehotenstve :D
@brezza ved aj tak uz viac ani vidiet nemoze.a on toho uz teda videl no nie? 🤣🤣
@janezz a čo preháňam? 😀 Tak mňa by napríklad tiež pred prvou prehliadkou nenapadlo si dať suknu, keď ich nenosím, môže to byť napríklad v zime, lebo budem musieť ísť s holou ritou do ambulancie z inej miestnosti.. a nerozumiem tu logiku že to tak niektorí lekári maju, veď dať do ordinácie nejakú plentu so stoličkou je podľa mňa najmenej
@s_a po dlhej dobe som sa zapojila do nejakej témy a vidím, že sa tu toho veľa nezmenilo...veď netreba hneď robiť strašiaka, ide na prvé vyšetrenie...ja chodím pravidelne k dr. od 15tich, takže mi mama povedala, ale tiež by ma to inak nenapadlo... a ako to ktorý dr. má je na jeho uvážení a možnostiach a radšej budem behať s holou riťou do ambulancie a mať dobrého dr. ako možnosť zhodiť gate za plentou ale dr. nič moc, toť vsio 🌞
Je to kazdeho vec ci sa mu chce este si nejake sukne prezliekat. Viem, ze starsia generacia zien to tak mala zauzivane, ze ku gynekologovi v sukni. Moja ma kabinku v ordinacii asi dva metre od kozy. Zhodim gate a prejdem. Ale aj keby mala v inej miestnosti tak suknu nedavam. Ako som pisala vyssie, aj tak vidi uplne vsetko a to toho za den vidi az az.
K autorke vysetrenia sa neboj. Mozem sa spytat kolko mas rokov ked tam ides az teraz 1x?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@elka000 ahoj, nič hrozné ta nečaká, zober si zo sebou sukňu, v takej malej miestnosti by si sa mala prezliecť a ísť do druhej miestnosti za doktorom, tam si sadnes na kozu a s takým prístrojom ta pozrie (zo spodu, čiže cez posvu) potom sa pôjdeš naspäť prezliecť a to je všetko.