Som tehotná a býva mi zle. Čo mi pomôže?

zuzkababy
19. mar 2013

dokedy vam byvalo zle?Pomahalo vam nieco?Pri prvom mi myslim az tak nebyvalo.

kattrin5
19. mar 2013

Ahoj mne byvalo velmi zle, vracala som aj vodu a velmi chudla, po 3mesiacoch trapenia somusela ist na lieky lekar mi predpisal zofran a ten som uzivala skoro cele tehu. Zazracne to tablekty. Ako niekedy mi sice bolo zle ale to bolo minimum.Mozno tak raz za dva tyzdne..inak som skusala aj zazvor aj harmancekovy caj a nic mo nepomahalo

mimikas
19. mar 2013

@zuzkababy mne bolo zle este aj v den porodu, cele tehotenstvo som stravila na zachode, co mi ako tak pomohlo bola coca cola a cipky torrecan

zuzkababy
autor
19. mar 2013

nastastie nevraciam,pri prvom mi to potom preslo ale kedy si uz nepametam.
neviem ci jest,alebo radsej nie,alebo co jest.no hroza

leonna
19. mar 2013

mne byvalo zle do piateho mesiaca. pomahali mi fialove orbitky aspon trochu 🙂

sense
19. mar 2013

mne do 20tt, pomohli az lieky od lekara...

mimikas
19. mar 2013

@zuzkababy ja by som povedala, jest v malych davkach a castejsie

zuzkababy
autor
19. mar 2013

niekedy je dobre,a potom ma to tak chyti.ako dnes rano,no strasne cosi.niekedy mi pomoze sa najest

awalancha3
19. mar 2013

pri oboch tehotenstvách, ci som mala 20 alebo 40 rokov presne na zaciatku 7 týždna mi zacalo byt zle...celodenne nevolnosti bez vracania, ale o to horsie, ktore ustali na konci 12 tyzdna zo dna na den.......rano ma nevolnost zobudila a ustala za ked som zaspala ... uz som nevedela, co mam robit, ako keby ste sa po sebe 20x previezli na horskej drahe a vystupili, ale nemohli sa vyvracat aby sa ulavilo.......Humorne na tom bolo to, že pri prvom tehotenstve som si to prerátala spatne, lebo som zistila ze som tehu az na konci 4 mesiaca.... a prvy den nevolnosti ma chytil vo Svajciarsku, kde som bola mesiac.......starala som sa o kone....... suepr den za mnou a na druhy som vkrocila do stajne a buchnat do zaludka- zacal mi smrdiet hnoj a kone..a stale mi bolo zle a stale a ja som bola zufala, opustena sama v cudzom svete ( tesne po revolucii) az som sa po 3 týzdnoch rozplakala priatelovi do telefonu, ze musim ist domov. Nevedela som preco, nie som placko, ale az som tak kvilila, ze MUSIM ist domov. A nez po mna prisla sesternica, tak sa stalo konecne to, na co som cakala a milostivá pani svajciarka- majitelka stajni mi dovolila zajazdit si...a ja som povedala NIE, sama som vytrestila oci, ze co to hovorim.... Skrátka bola som tehotna (aj ked mam papier, ze nemozem otehotniet) a nieco vo mne ma uz chránilo.... ale neuchránilo pred nevolnostami...a tou hnusnou chutou udenej makrely, co som stale citila v ustach.
Ale k veci, pomahaju, mandle- surove, ibistekovy caj so steviou.......a v horsich prípadoch, ak stale zvracias torrecan a ine lieky.....ale s tym by som opatrne...

sense
19. mar 2013

@zuzkababy ak ti byva zle hlavne rano, skus mat pri posteli nejake susienky al. krekry a predtym ako vstanes z postely si daj jeden dva kusky.... aby si nevstavala s uplne prazdnym zaludkom....

zuzkababy
autor
19. mar 2013

@awalancha3 a ten ibistekovy caj,prosim ta kde kupim

zuzkababy
autor
19. mar 2013

@sense mne aj rano,ale vcera vecer som sa zobudila na to ked muz prisiel z poobednej,a jak som sa prebrala hned mi ostalo zle.aj v priebehu dna mi byva.ako nie non-stop,ale casto

sense
19. mar 2013

@zuzkababy no mne rano pomahala ta susienka alebo suchar...potom doobeda to ako tak slo a poobede sa to zacalo stupnovat a vecere som travievala v romantickom objati zo zachodovou misou, a nevraviac o cisteni zubov, to vzdy skoncil cely obsah zaludka vonku....neviem v kt. si tyzdni al. mesiaci, ale mne najprv vraveli, ze do 12tt to prejde, potom do 15tt to prejde a v 20tt uz boli predpisane lieky ....a v podstate dovtedy som jedavala len po kuskoch chleba s obycajnym maslom nic ine, alebo len suchare aj to len po troche .....zazvorovy caj mi nepomahal, pila som len cistu vodu....

sense
19. mar 2013

@zuzkababy ak ti byva zle hlavne vzdy po prebudeni, moze ti prudko klesat cukor a preto ti byva spatne...takze na to vzdy ked sa preberies je jedno ci rano al. poobede po odpocinku predtym ako vstanes, susienku alebo ten suchar....alebo nejake susene ovocie....

locko007
19. mar 2013

U mňa to trvalo do 16. týždňa. Najprv nechutenstvo a potom sa pridalo zvracanie. Za 2 mesiace som schudla 11 kg. Skúšala som zázvorové čaje, kofolu, pravidelne jedávať v malých dávkach. Nič nepomohlo. Dokonca ani pobyt v nemocnici, kde do mňa ládovali infúzie, torecan čapíky (ten fungoval celkom dobre, ale keď som ho vysadila, zase sa to začalo), coculine a ešte aj nejaké lieky, ktorých meno si už ani nepamätám. Držali ma pri živote len DRU slané tyčinky a kornútky od zmrzliny. Keď mám pravdu povedať, tak ma to odrádza od ďalšieho tehotenstva. ☹

awalancha3
19. mar 2013

@zuzkababy v kazdej cajovni- ibistek sudansky... je velmi vhodny aj v tehotenstve, precitaj si na nete o nom, je prirodzene kysly, takze treba dosladzat, najlepsie steviou, davkovanie si musis sama najst... jr to rozdielne.... aj stevie aj samotneho caju, ja davam na liter vody, jednu plnu polievkovu lyzicu, mozno dve...... nechaj zovriet a vypni, a vyluhovat tak 5 minut... uzasny napoj, potom mi napis ako chutilo a ci pomohlo

jankagun
19. mar 2013

sušený alebo kandizovaný zázvor,je proti vracaniu,napínaniu a paleniu záhy 🙂 mne jedine toto pomohlo a to som požula len jednu kocku sušeného zázvoru a bolo všetko preč 🙂

tehotnica1669
20. mar 2013

mne velmi pomahalo / a to mi teda bolo tak spatne, ze som zvracala strasne strasne dlho a vela/ aby som nikdy nemala prazdny zaludok...musela som doslova jest kazde dve hodky...daju sa ale najst alternativy aby si nepribrala velka kg...ako ovocie,mrkvicka..... 😉

janka7744
20. mar 2013

ahojte, ja som v 7tt, našťastie nezvraciam, ale zle mi je teda poriadne 😒 niekde som čítala, že po každom jedle je dobrá žuvačka - mne to v celku nie že pomáha, ale je to na chvíľku lepšie. dôležité je nebyť hladná, stále niečo zobkať, aj keď práve chuť nemáš na nič :o)

lesana88
20. mar 2013

ja som fungovala na cole a zazvore

daducha
20. mar 2013

U mna to trvalo do 5 teho mesiaca,nevracala som, ale bolo mi priserne zle od zaludka, nemohla som citit absolutne nic varene,cele to obdobie som bola schopna prezit iba na rohliku s maslom a max. sunkou,nic ine.potom to akoby naraz preslo a az do konca bolo OK.Nepomahali mi ziadne caje, zuvacky,homeo ,proste nic ... Dodnes neznesiem vône 3 parfumov co som vtedy pouzivala 😝

sendy182
20. mar 2013

@zuzkababy pri druhom mi bolo zo začiatku na žalúdku ťažko.. ☹ ...nevracala som len taká "skala"mi tam ležala.......pila som Fatru a tá mi pomohla...a ešte mätový nesladený čaj.............no bolo to krátke obdobie....asi 2-3tyžd...... 😉

alenka2006
26. mar 2013

ahoj, pomozu Ti tkanivove soli, homeokomplex, mozes objednat: homeo Nitra, 037/652 27 80, posielaju do 24h na dobierku. Davaj si 3 x denne 5 granul, pocas celych 9 mesiacov. Som na tom rovnako ako Ty 🙂 drzim palce.

simkarobkova
5. apr 2013

@leonna aj mne ale fialové airwawes... už som si myslela, že si to len nahováram :D

zuzanadrexlerova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jamama2
14. máj 2013

Dievcata neviete mi nahodou poradit co pomaha na bolesti hlavy?Som v 9 tyzdni a lieky by som nerada uzivala 😔

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre