Dievcata je to riziko? Ako ste vy zvladli? Doktorka nadsena nebola ale povedala ze jazvu mam dobru ze by to malo byt v poriadku.
Mna ta jazva uz trochu boli (mozno psychika), nic vazne ale bojim sa. Ako ste prezivali tehotenstvo po cisarskom vy?
@liloastitch super, ja som citala ze 3-4 cisarske zena za zivot zvladne ale tiez asi zavisi od hojenia a priebehu celeho. Ja som prvy cisarsky zvladla v pohode tak dufam ze to bude tak aj v tom dalsom pripade
Mne povedal pôrodník po prvej sekcii, ze ma rok nechce vidiet. Cize podla mna si v limite a kym budes rodit, bude viac ako rok 😉.
Ved druhy mat cisarsky nemusis, tak uvidis 😉 pokial je rana uz ok, tak sa nemas coho bat.
Ja som sa po druhom ťažšie zotavovala, ale to pripisujem skôr tomu, že som mala nenormálnu diastazu, ja som nevedela na nohách stáť lebo som mala pocit, že sa mi brucho prepadne. Inak hojenie rany bolo v poriadku. Samozrejme prirodzený pôrod do úvahy nepripadá už, lebo počas kontrakcii je riziko ruptury maternice omnoho vyššie ako počas tehotenstva.
@liloastitch moja sestra mala po sekcii dva prirodzene... A poznam mnoho zien, co tiez takto mali.... Takze je to individualne
Mne povedala ze je to na mne aj ako bude babatko rast. Porody budu od seba 16 mesiacov tak mozno bude aj prirodzeny porod. Ale to je este daleko, ja som teraz na zaciatku
@martinkatinka ja hovorím o ženách, ktoré rodia krátko po predchádzajúcej sekcií. Vtedy sa väčšinou volí sekcia, lebo riziká sú vyššie.. V mojom prípade to bude sekcia určite.
Otehotnela som síce po prvej sekcii neskôr ako ty (syn mal 12mes.),ale na prvej kontrole mi doktor povedal,že mám defekt na vnútornej jazve. Som 21tt a zatiaľ je všetko ok. Jazva drží, zatiaľ nemám ani nijako zvlášť kľudový režim,pri synovi sa to absolútne nedá,väčšinu dňa som na neho sama. Ale určite robí veľa aj psychika. Stále si vravím ,že všetko dobre dopadne.
Otehotnela som rok po sekcii
@betulinka1 Rok od otehotnenia, nie porodu.
Mám tri sekcie prvá po 3r, druhá rok a pol po no dvojičky došli, bez problémov, dotiahla som do 38týždňa
@beata_k tak pôrodník ma vidi az v den porodu 😉 nie je to moj gynekolog. Cize 😉
3m po a sla som prirpdzene..
@betulinka1 Asi sa nerozumieme. Tu nejde ani o gynekologa a ani o porodnika. Tu ide o jazvu na maternici. Nemala by si rok otehotniet. Tym nemyslim ukoncenie tehotenstva ale jeho zaciatok.
Mne po prvom povedala, ze po pol roku moze zase tehu. Mna bolela jazva az pri 3.tehu posledny mesiac...to akoby som bola cerstvo po sc. Mala som vela zrastov. Ale odstupy som mala cca 2r.
@beata_k sranda, ja ze naopak.. To sa radšej znova spytam mojej dr, nech mi to potvrdi..
Mne gynekolog povedal, ze dalsie tehotenstvo najskor rok po cisarskom
Tiež som otehotnela 9 mesiacov po cisarskom, priebeh tehotenstva absolútne bezproblémový, rodila som zase sekciou. Každé tehotenstvo je iné, nikto ti s určitosťou nepovie ako to bude prebiehať u teba, ale psychicky sa treba nastaviť, že všetko bude v poriadku ... a ja verím, že bude 🙂 .
Ahoj ja som zostala tehotná síce v 10 mesiacoch a aj mna na začiatku bolela jazva ale časom sa to z lepsilo. Neboj sa to zvládneš, viem že sú tu aj mamičky, ktore mali sc a ešte menší odstup medzi sc. Dôležité je nepodliehať panike. Ja už ich mám teda starších a sú to ty najlepší partaci na svete. Držím palce ale verím ze to zvládnete 🙂
Ja som otehotnela 5 rokov po 1. sekcií a jazva ma bolela strašne celé tehotenstvo. Teda nemyslím si že to bude tým že je skoro. Inak chvalabohu všetko ok 🙂
Mna tiez jazva pobolievala v tehotenstve a to som otehotnela 15 mes po sekcii. A podarilo sa prirodzene, jazva drzala jak hluchy dvere aj pri 4.5 kg dietati. Takze je to asi fakt pripad od pripadu.
Mam kamošku co mala 6 cisarskych. Pri poslednom uz to bolo na hrane, lebo jazvu na maternici mala v posledných mesiacoch totalne tenulinku, ale zvládla to, a aj doktor.
Moja dcera otehotnela 5 mesiacov po sekcii a to dvojicky…..no nebola som velmi nadsena tym kratkym intervalom, ale bola to vytuzena gravidita, pretoze ta prva nedopadla dobre.Tiez som sa bala vzhladom na tu jazvu, ale nastastie to dopadlo vyborne, dvojicky vybrali tiez sekciou a po siedmych rokoch ma este tretie tiez sekciou…..je to velmi individualne, netreba sa zbytocne stresovat, ved dr tu jazvu urcite sleduje🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som otehotnela 5 m po druhej sekcií. Zatiaľ je všetko v absolútnom poriadku, som v 14 tt. Jazva bolieť môže, tam sa to všetko naťahuje a predsa nie je to plnohodnotné tkanivo. Mňa teraz nebolí, ale v druhom tehotenstve ma bolela a to som bola po prvej sekcií viac ako 3 roky.