Som prvýkrát tehotná a mám strašné depky

brunet89
22. jan 2017

Ahojte mam 27 rokov som prvy krat tehotna. Snazili sme sa o to a ja som bola vzdy sklamana ked tehotensky test bol negativny. Teraz sa nam zadarilo a ja nic nerobim len placem, som nervozna na kazdeho kricim, v noci nemozem spat, nechcem jest... presny opak toho co som bola.
Myslim si,ze som psychopat.🙂Tie moje terajsie stavy ma este viac deprimuju ja neviem co mam robit.Mam uzasneho priatela,ktory sa o mna aj ma vzdy mojka aby som neplakala ale poviem vam takto som si tehotenstvo nepredstavovala a bojim sa,ze tieto stavy mi navzdy ostanu.
Ma niekto pobne skusenosti?:(

kattky
22. jan 2017

@brunet89 ja ked som zistila, ze som tehotna, tak tiez som sa oplakala a strachovala. Teraz som na konci 16tt a uz je to v pohode. To vsetko su iba hormony. Neboj bude dobre 😉

slavka19750
22. jan 2017

@brunet89 preživala som to iste ako keby ste mna opisovala , ale to všetko prejde, držim prsty.

pantarhei
22. jan 2017

Ja mam za sebou tehotenstva dvakrát... Pri oboch som bola náladová, plakala som, kričala.... Pri prvom to okrem zväčšenia bruška boli jedine príznaky. Pri druhom sa k tomu pridali zdravotné komplikácie, nevoľnosti, hnačky, bolo mi zle a musela som spať posediacky, inak som noc strávila na WC. Keď som si ľahla, do dvoch hodín mi bolo zle... Takže si užite tieto "psychostavy" 😉 Je to normálne v tomto období a aj chvíľu po pôrode to takto bude 🙂 teda aspoň u mňa. Po pôrode sa toho veľa zmení ale nebojte sa, nebudete plakať navždy 😀

jance333
22. jan 2017

neboj sa, po pár týždňoch to prejde. prinajhoršom pár mesiacoch. u mňa tie plačlivé nervózne stavy našťastie netrvali dlho, ale bolo to o to horšie, že som mala problémy (špinenie a krvácanie) a veľmi som sa bála o bábätko. už som 3 týždne na PN a neviem, či sa ešte vôbec vrátim do práce, ale kvôli bábätku čokoľvek. buď rada, že je priateľ s tebou, že to chápe a stará sa o teba, spolu to zvládnete 🙂 (a nehanbi sa ospravedlniť a vysvetliť situáciu tým, ktorí si tú tvoju zlosť odnesú - blízki to pochopia ;) )

vercada9
22. jan 2017

Ja som otehotnela hned ako sme si povedali ze chceme babo,cize planovane...a ked tehotensky ukazal ze tehu som a doktor to potvrdil,tak moja reakcia po bola plac a otazka co budeme robit :D takze uplna normalka asi kazdej normalnej zeny ;)

brunet89
autor
22. jan 2017

Boze ani neviete aka som rada, ze nie som ziadna vynimka😄ze som v ramci normy 🙂nie som skodoradostna ale je pekne ze nie som v tom "bahne" sama😅

jance333
22. jan 2017

brunet89, práveže mám pocit, že práve toto je pravý tehotenský stav (myslím duševný). kamošova žena bola pri prvom tehotenstve neznesiteľná a teraz, pri druhom, že to je na zbláznenie (ona je dosť ťažká povaha i netehotná, tak teraz majú doma šialenstvo :D )
tiež som sa tešila, ako si to užijem, no doteraz toho užívania veľa nebolo :D ale už sa začína črtať bruško, tak a vytešujem aspoň z neho :D

slimstar
22. jan 2017

@brunet89 presne, ono je to normálne. Ešte, že máte chápavého partnera. K tomu sa pridá, ešte aj roztržitosť a zábudlivosť. 🙂

brunet89
autor
22. jan 2017

@slimstar noo to som ani nespomenula 🙂🙂ale je to tiez to pritomne.😄

alchemilkazltozelena
22. jan 2017

@brunet89 v novembri cakas? neexistuje..mas to zle nastavene

brunet89
autor
22. jan 2017

@alchemilkazltozelena jaj hej mam v septembri😅

eliska13
22. jan 2017

@brunet89 zial je to bezne.LEN DAVAJ pozor nech to neprejde do úzkosti depresie.Bude to nový pocit strachu o seba, dieta

eliska13
22. jan 2017

@brunet89 zodpovednosť ci to zvládnem.Tiež som bola ako pomatena a bolo to celé tehotenstvo ja som nemala problémy fyzické, ale psychicke:(

brunet89
autor
22. jan 2017

@eliska13 noo ved to bojim sa aby som nezasla este dalej s tymi depkami.Som v zahranici priatel chodi do prace,prestahovala som sa do ineho mesta, nikoho tu nepoznam, do prace chodit nemusim uz ma vypisala doktorecka na marodku ale z toho nicnerobenia mi doslova j***e😄.nemam tu svoju rodinu mozno to vsetko aj s tymi suvisi.Ale verim ze bude lepsie. Aj ked aj ked som brala antikoncepciu hormony so mnou burcovali😄

eliska13
22. jan 2017

@brunet89 tak si skús robiť dni zaujímavé popozeraj obchody,oddychuj.Áno veľa casu a ničnerobenie a potom človek premýšľa nad nesmrtenostou chrusta ja to poznám doverne😂

laura1804
22. jan 2017

Je to uplne normalne...ked som bola prvykrat tehotna, nechcelo sa mi zit...a tiez to boli vymodlene...mala som pocit, ze mi nikto nerozumie, vsetko ma rozculovalo, stale som plakala...myslela som si, ze mi skoncil zivot a ze sa zblaznim...ked som porodila, bol to najstastnejsi den mojho zivota...vsetko sa uplne zmenilo, zase vyslo slnko, prvykrat som sa po 9 mesiacoch s chutou najedla. Teraz som znova tehotna a zase mi je nanic...ale je to ovela lepsie, lebo uz viem, ze to vsetko prejde, akoby to nikdy nebolo a znova budem stastna...najhorsich je prvych 12 tt, potom sa to zlepsuje a po porode sa moze stat, ze este budu nejake depky, ale len chvilkuba bude vsetko ok. Len sa nepoddavaj, premoz sa, zamestnaj sa niecim, hovor s ludmi a drz sa. A ked ti bude nanic, napis IP 😉

marosinecko
22. jan 2017

Všetko s mierou 😊 ale aj ja som mala take stavy,poplakala som si,nervozna som bola,do toho horucavy ....fuuu...ja som grcala a bola v nemocnici na infuskach co som bola dehydrovana. Uz ma tehu vobec nebavilo. Po case sa to zlepsilo a bola som plna energie a elanu. A vdaka mojmu muzovi. Ten ma podporoval a podrzal. 😉
@brunet89

brunet89
autor
22. jan 2017

@marosinecko noo este ze su ti nasi muzi taki laskavi.ja sa tomu svojmu teda fakt cudujem ako to so mnou zvlada😄

brunet89
autor
22. jan 2017

@pantarhei hahah neviem uz niekedy si myslim ze aj radsej by som na wc prespala ako mat tie psychicke muky😄

brunet89
autor
22. jan 2017

@laura1804 noo tak ja budem tuzobne ocakavat ten 12 tt😄ale ja som smoliar tak aby sa to az do konca netahalo 😅minuly tyzden sa niesol v znameni smutku,tento zas hasterivosti,protivnosti som zvedava aky tyzden ma nabuduce caka 😄noo a co sa tyka toho jedla tak na druhej strane ma tesi ze nebudem velka buchta po porode ale zas aby to nemalo vplyv na dieta tak sa krmim ako ked hus nadzgavaju 😅

marosinecko
23. jan 2017

@brunet89 nie kazdy muz by bol taky tolerantny a ohladuplny. Treba si to vazit. 😉

laura1804
23. jan 2017

@brunet89 len sa krm, ked mozes...ja mam k tym depkam este aj nevolnosti, ze vraciam aj caj v noci 🙂

pantarhei
23. jan 2017

@brunet89 to určite nie 😉 ono to nebolo bez psychoveci 🙂

ikonica
23. jan 2017

@slimstar roztrzitost a zabudlivost? aha.... tak to preto... :D tiez mam tento priznak :D

alyn
23. jan 2017

Áno, mne sibalo z hormónov na zaciatkuoboch tehu. Az sm sa doslovne nevedela zmestit do koze, az fyzicka nervozita. Do mesiaca to zmizlo. Po prvom trimestri si zacnes užívať, hormony sa ukludnia.

eli74
23. jan 2017

@brunet89 Daj si vitaminy a Mg.

lauricka
23. jan 2017

@brunet89 hormony robia svoje a nie, neostane to tak nafurt, pretoze tento stav nie je nafurt, vsakano :D. Samozrejme, vaznejsie psychicke stavy hlas svojmu gynekologovi. Niektore zeny maju problemy aj po porode, aj ked sa na babo tesili a to nie je uz potom sranda.

brunet89
autor
23. jan 2017

@alyn priatel odkazuje ze je rad je ukludneny😄

brunet89
autor
24. jan 2017

Prosim vas davali ste si robit ten test na vrodene vyvojove vady ( downsyndrom,...) ? Najprv som to urcite chcela ale neviem ked mi povedia nejake zle spravy ci to nie je viac na skodu ako uzitok. Ved tie ich hypotezy pravdive byt nemusia ci?

eli74
27. jan 2017

@brunet89 prosim ta, daj si nieco proti depke, máš ešte 8 mes pred sebou, preco sa uz teraz strachujes? Tvoje dieta je tvoje dieta. Lubis ho tak ci tak.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre