Som 5 mesiacov po porode a nedostavila sa mi druhá menštruácia. Aká je šanca byť tehotná?

danielalaura
25. jún 2018

Zdravim vas mamicky cca 2 mesiace po 600 nedeli som dostala menstruaciu 21.5. Trvala normalne 5 dni ako vzdy synceka plne kojim no dalsia uz nedosla necitim sa byt tehotna ... Mate s tym niektora skusenost uz mam3 dceu na 3tie sa moc necitim ... Ale ak by to bola pravda tak isto na potrat nepojdem ... Otazka zni moze byt aj ina pricina meskania ??? Zajtra soravim test

ink
25. jún 2018

Ahoj, menštruáciu môžeš mať nepravidelnú rok po jej začatí po pôrode. Keď kojíš, aj dlhšie.
Nemusí hneď znamenať, že si tehotná. Hormóny sa ti dávajú stále dokopy.

danielalaura
autor
25. jún 2018

@ink dakujem to som chcela pocut ...pre istotu spravim test .... Doteraz ( do mojho tehu) som vzdy mala v zasobe aspon jeden a teraz ked by sa zisiel tak nemam .... Bola som uz aj v meste ale spomenula som si az ked som dosla domov... Upokojila si ma

cecilia68
25. jún 2018

@danielalaura Môžeš....otehotnela som pár týždňov (nie mesiacov) po pôrode 🙂 Ale môžu ti robiť šarapatu s menzesom aj hormóny.

danielalaura
autor
25. jún 2018

@cecilia68 ja .dobre viem ze mozem ...s muzom sa nesnazime neplanujeme dalsie babo aspon zatial uz mame 2 a syncek je este malicky ... Teraz by som fakt bola radsej keby ze mam rozhadzame hormony... Dcera sa mi budi 2-3x v noci netusim s akeho dvovodu k synovi vstavam kojim neviem si predstavit dalsie tehu a dieta

ink
25. jún 2018

@danielalaura jasne, klud, tým, že sa stresuješ sa len vyčerpávaš a oddialujes ms, ktorá by mohla prísť. Ja ťa upokojím, mne medzi prvou a druhou menštruáciou po pôrode uplynuli skoro 3 mesiace.
Skús ten tehu test, ale pri kojení je to proste rozhádzané strašne.

cecilia68
25. jún 2018

@danielalaura No...pýtala si sa, tak som odpovedala 🙂

danielalaura
autor
25. jún 2018

@ink stresu mam fost teraz to je pravda ale nie kvoli meskajucej menstruacii deti mi daju zabrat som na nich viac menej sama ked muz je v praci a sme daleko od rodiny tak si musim poradit ...ale to je vedlajsie ...dakujem za ipokojenie verim ze to je aj moj pripad ...

danielalaura
autor
25. jún 2018

@cecilia68 jasne dik za odpoved beriem kazdu radu skusenost ....

ebi88
25. jún 2018

Ja nebiem ci je vobec zena co po porode ma hned pravidelny menzes. Nic si omtom nepocula necitala? Je to celkom normalne. Cudny by bol asi pravidelny :D

miadi
25. jún 2018

Ja som nemala menses 14m po porode vdaka kojeniu.. takze ti to može blbnut tym že kojiš ale poznam jednu z mk co otehotnela par tyzdnov po porode s 3babom mala teda šok ale v pohode je štastna nezblaznila sa a krpci su skoro rovnako velky už 😆Tak si urobi test pre istotu

petina5001
26. jún 2018

Ja som dostala prvú hneď po 600-nedeli a potom nic až cca rok

danielalaura
autor
26. jún 2018

@ebi88 po prvom tehu som mala pravidelne kazdych 28 dni
@miadi ano spravim si test
@petina5001 vazne zaujimave az rok? Waw no uvidim ako dopadne test a kedy dostanen dalsiu

simonkazga
26. jún 2018

Som 16 mesiacov po porode, v marci bola prva MS, v aprili zas a na tu dalsiu som cakala 71dni. Gyndos povedal, ze to je uplne bezne, vajecniky este nepracuju tak ako maju. Pre pokoj duse si sprav test.

candii
26. jún 2018

Tiez som mala prvu hned po 600nedeli a uz 4 mesiace nic, bola som na gynde a ze vajecniky mam blokovane kvoli kojeniu pre pokoj som si dala predpisat antikoncepciu 😀

lavender21
26. jún 2018

Ja som dostala osem mesiacov po pôrode prvú a keď druhá nešla hovorila som si, pohoda, veď kojím... Až keď začali nevoľnosti kúpila som si test a okamžite mala dve čiarky 😀 ale tak snáď to nebude tvoj prípad... keď sa na to necítiš...

danielalaura
autor
26. jún 2018

dakujem zenicky mamicky tak na 100 percent nie somtehu dnes dosla menstruacia dala .... hormony najskor ...este sa musia znormalizovat

adulienka11
30. jún 2018

Mne v lekarni povedali ze ked kojim ze je mala sanca ze otehotniem.Mne tiez meskala menstruacia stale kojim dr povedala ze je to tym ze kojim.☺

evittam
30. jún 2018

@adulienka11 No tak to boli určite "odborníci" aj tvoja dr. 🤐🙄 Mala by ti aj povedať, že dojčenie nie je forma antikoncepcie. Je to len povera. A btw.tehotna mozes zostať aj bez toho,ze dostanes MS.

lavender21
30. jún 2018

@adulienka11 u nás sa prvé bábo roky nedarilo a druhé sa podarilo počas kojenia, takže to je veeeeeľmi individuálne... Určite by som sa na to nespoliehala 😉

lavender21
30. jún 2018

@evittam veď jej dr povedala že menštruácia jej mešká kvôli tomu že kojí, prečo sa ti na základe toho zdá že jej doktorka nie je "odborníčka"? Veď tak to je. Hormóny sú rozhádzané pri kojení...

myjusiatko
30. jún 2018

Je uplne normalne, ze pri kojeni nemas menzes. Ja som ho dostala az po 8 mesiacoch. Kamaratky mam, co aj po dvoch rokoch. 🙂

obsadenemeno
30. jún 2018

600 - nedelie...... 😀😝😀😝😀😝

myjusiatko
30. jún 2018

A je aj normalne mat dlhe cykly. Ja som mala prve aj 40 dnove.

candii
30. jún 2018

@obsadenemeno vsade sa pouziva tento vyraz. Dokonca aj v porodnici na zvonceku tak mali napisane 😉 myslim ze kazdy chape co sa tym mysli

evittam
30. jún 2018

@lavender21 Ako som napísala, ked niekto povie "A" treba povedat aj "B". Dojcenie nie je antikoncepcia a nezaruci ti,ze nemozes otehotniet.

obsadenemeno
30. jún 2018

@candii vyraz je v poriadku, len sa pise sestonedelie, nie s cislom...co to 600 znamena? 600 dni? 600 rokov?

Sestonedelie znamena 6 nedeli, cize 6!!!! tyzdnov. 600 tam nema co robit. Ale ok, kludne si majte 600 nedeli, no..... 😒

myjusiatko
30. jún 2018

@evittam ano, to, ze nie je ms, neznamena, ze zena nemoze otehotniet a treba sa chranit.

Ale absencia cyklu je v poriadku a nie je to potreba riesit.

lavender21
30. jún 2018

@evittam v tomto s tebou súhlasím, v lekárni jej povedali nesprávnu info... Ale nemá to nič spoločné s odbornosťou jej doktorky, ktorá sa vyjadrovala len k dĺžke cyklu...

jance333
30. jún 2018

@obsadenemeno tzv. šesťstonedelie :D oči ma bolia, srdce krváca

candii
30. jún 2018

@obsadenemeno diky za poucenie 🙈😉 ved ti pisem ze kazdy rozumie co sa tym mysli 😉 je to skratka. Nemusis sa tolko vzrusovat nad tym.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre