Ahojte, chcem sa spýtať či náhodou neviete ako to je so snímkami počas tehotenstva. Moja švagriná je v 2,5 mesiaci a u gynekologičky bola keď začala krvácať a nenapadalo ju poprosiť o fotku. Každopádne teraz idem na gyndu ja a mám perfektnú doktorku a chcela by som sa jej spýtať či by nebola ochotná tejto mojej švagrinej tú fotku spraviť. Nie je to jej doktorka ale moja a jej vlastná ju skôr ako za dva mesiace nezoberie kvôli fotke.. nechcem sa tam ale strápniť tak ma zaujíma vás názor či je to vôbec možné a koľko taká fotka stojí. Ďakujem.za odpovede
@dominika1922 Tvoja lekarka by mala mat vyveseny v ambulancii alebo cakarni cennik - takze si pozries nekapitovanu pacientku - usg vysetrenie kolko by stalo a nasledne kolko by stalo vytlacenie fotky.
A k tomu sa este treba opytat ci ma kapacitu na to aby vzala pacientku, ktora u ej nie je kapitovana - len jednorazovo na jedno usg a vytlacenie fotky.
@dominika1922 možné to je, s tým že si zaplatí celé vyšetrenie ako samoplatca, záleží od ochoty dr., fotka stojí u každého inu sumu
@dominika1922 A ked je tvoja svagrina v 2,5 mesiaci, tak je asi v 10tom tyzdni. A chces mi povedat ze najblizsie ju jej lekarka objednala na poradnu az o 2 mesiace?? v 18tom tyzdni??? Prepac, to sa mi nezda, v 12tt by mala absolvovat testy a poradna pre tehotne by mala byt priblizne kazde 4 tyzdne.
@dominika1922 pôjde v 12tt na testy nech poprosí svoju dr
@nafka0483 áno bola tam teraz v piatok kvôli nahlemu krvácaniu A zároveň to bola jej prvá kontrola a objednala ju až niekde na konci novembra alebo začiatkom decembra. Každopádne tiež sa mi to nezdá že by toto bola správna starostlivosť o pacienta.. švagriná 37rokov, po ťažkej rakovine rozpadu kosti a ešte k tomu prvé tehotenstvo a problémy so stitnou zlazou..
Ale baby ďakujem za odpovede🙂 určite si to tam pozriem a ak bude doktorka ochotná, jej to aj zaplatím len aby mala foto toho prvého vytúženého bábätka 🙂
@dominika1922 radsej ako fotku nech riesi zmenu gynekologicky. To co je za pristup? Vsak vsetky testy co sa maju robit zmeska.. a hlavne ak ma zdravotne problemy🤦♀️
@dominika1922 Tak to je teda velmi zvlastny pristup, riesila by som zmenu lekara. Musi byt sledovana a neviem kedy jej chce urobit potrebne testy a vysetrenia...
To nie je normálny pristup, ved rozne vyšetrenia a odbery sa beru v isty tyzden/obdobie. A ešte ak ma za sebou take diagnozy.. určite zmena lekara
@dominika1922 ahoj, určite odkaž švagrinej aby to riešila aj s inou doktorkou, keď aj s tou tvojou ak vravíš že je milá a bola by ochotná ju zobrať, vyšetrenie v tom cca 12tt je veľmi veľmi dôležité o to viac ak je švagriná prvorodička vo “vyššom” veku a bývalý onkologicky pacient 🙏 ... inak v tom cca 12-14tt sa robia testy a take “veľké” sono kde sa skúma ako sa bábätko vyvíja a prave tam ja sone ostala prvú fotku (bezplatne) a potom ešte na druhom “veľkom” sone cca v 20-22tt kde sme už aj pohlavie zistili, tam som zas dostala fotku... dalo sa potom samozrejme hocikedy behom klasického vyšetrenia požiadať a priplatiť za foto bábätka ale títo úplne stačili, ja ich mám doma vystavené doteraz 🙂
Baby ja to viem.. skúsim jej to navrhnúť keď zajtra pôjdeme k tej mojej.. ona je taká dobrá duša ale občas potrebuje trochu popostrčiť
@dominika1922 samozrejme, že ju môže vyšetriť iná lekárka. Zavolá si do ambulancie, informuje sa, objedná sa, zaplatí si, dostane fotku. Jednoduché. Viac ako fotku by som však riešila veľké sono, ktoré sa robí cca v 12tt. Je to jedno z najdôležitejších vyšetrení v tehotenstve, ktoré je viac než vhodné absolvovať.
@julie19 ďakujem za odpoveď 🙂 mne to tiež neprišlo takto vporiadku. Vo štvrtok začala mať krvavý výtok tak jej volala a že nevadí že nech aj tak príde až o týždeň na kontrolu ale presvedčili sme ju aby radšej išla na ďalší deň.. tak jej dala lieky na udržanie plodu v tele..
A vďaka ja som este tehotná nebola takže som nevedela ake vyšetrenia sa kedy robia ale určite jej to poviem 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@dominika1922 moze ju vysetrit ako nekapitovanu pacientku a moze si cele vyšetrenie zaplatit.