Slová gynekologičky. Je to normálne?

dadusssik
28. apr 2017

Bola som na potvrdeni gravidity v 7 tt. A huraa bolo to tam, aj slzicky boli a taak..a zrazu p. doktorka ano "dnes ste tehotna ale zajtra to uz nemusi byt pravda". Ja akoze chapem ze pri mojich predch. problemoch /MA, myomektomia/ treba dat vediet ze je tam riziko ale takto? Paradne ma vystresovala, tak neviem som precitlivela alebo je to normalne?

skorpionik30
28. apr 2017

No "mile" od nej ano je to zaciatok moze sa prihodit cokolvek ale trosku ludskosti a pristupu by nezaskodilo ale vies co kasli na nu uzivaj si to a nenechaj si pokazit radost😉

sardinka336
28. apr 2017

Prepač, ale koli tomu zakladat diskusiu fakt nie je nomalne....🙄

dadusssik
autor
28. apr 2017

@sardinka336 prepac ale mozno keby si bola v mojej situacii tak by si sa na to pozerala inak ale dakujem za tvoj nazor a nabuduce uz budem vediet😉

andrea235
28. apr 2017

Ľudia sú všelijakí. Mne doktorka po missed abort (pol roka sme sa snažili) povedala: No, ďalší potrat. (Asi ich v ten deň diagnostikovala viac) a v jej tóne nebola ani štipka empatie.
Je to hnusné, ale nerieš to, zahod to za hlavu a sústred sa na dôležité veci. 🙂

jami1407
28. apr 2017

"Dnes ste moja gynekologicka, zajtra to uz nemusi byt pravda " 🙂 🙂 🙂
Nenechaj sa rozculit ani sa netrap, uzivaj si, novy zivot v tebe rastie ;)

jasminet
28. apr 2017

su aj take neempaticke lekarky... nebolo to vhodne takto podat, ale oni to uz ani nevnimaju. takze ak to je pravidelne taketo reci, tak si najdi ineho lekara, alebo si zvykni. ina moznost nie je... si teraz precitlivena, mne tiez lekarka povedala kadeco, vtedy zamrzelo, diskusie som kvoli tomu nezakladala, po porode som ju zmenila a hotovo

blahowoman
28. apr 2017

@dadusssik ahoj,uplne ta chapem. Ja ked bola tehotna,mne do 12t dr.odmietla dat tehotensku knizku. Bola som nahnevana,ze co to ma znamenat,a aj ona mi pov.dnes tehotna ste,zajtra nemusite. Sa divam. Na to o par dni som zacala spinit ,ale chvala bohu dnes ma syn uz 5r a je vsetko v poriadku.

malasandrika
28. apr 2017

@blahowoman tehotenská knižka sa zvykne vystaviť okolo 11-12 týždňa, kedže prvé týždne sú najrizikovejšie

zviz
28. apr 2017

Ked som cakala prve dietatko, tiez ma moj gynekolog podobne schladil. Povedal mi, ze nech sa prilis netesim, ze velke mnozstvo tehotenstiev sa zial konci potratom. Tiez som z toho bola sklamana ale tak mal v podstate pravdu. Do toho 12 tt je tam vzdy riziko. Ale treba mysliet pozitivne, vsetko bude tak ako ma byt a tvoj pripad to nebude. Drzim palce 😊

sense
28. apr 2017

Nuz ked dom mala prvy ma tiez ma ranili slova gynekologicky ked mi povedala na otazku preco sa to stalo, bez naznaku akejkolvek emocie ,to je normalne od prirody a stava sa to len tak, .... v podstate ti povedala pravdu len zial bez emocii a empatie a ty si tetaz euforii preyo to beries osobne...v zahranici je bezne ze do10-12 tt ani termin k lekarovi nedostane a potrat v skoromstadiu je choroba nie tehotenstvo

fg1984
28. apr 2017

@dadusssik , ženy gyn. sú podľa mňa necitlivé, chlap gyn. je o niečom inom. Moja skúsenosť.

ebi88
28. apr 2017

Oni to beru inak, rutinne, ono dobre mat v sebe aj kus nadhladu, ako sa prilis rozcitit, ja si myslim. Ja som do 12 tt stale este to brala ze moze sa stat cokolvek. Tiez mi lekar povedal ze tak skoro neotehotniem a ked aj tak ze sa to nepodrzi, lebo som brala hak a tak.. tak som to aj brala. Mozno aj lepsie to bolo ako prehnana uzkostlivost v tom case. Takze nebrala by som to nijak osobne ani ako nieco strasne a neempaticke. Teste sa a davajte si pozor na seba tieto
Prve tyzdne hlavne.

bonovka
28. apr 2017

@sardinka336 našla som tu aj absurdnejšie témy, ako je poukázanie na "profesionalitu" a "ľudský prístup" našich lekárov.. ;)

@dadusssik čo Ti poviem?? hospitalizovali ma pred rokmi začiatkom 3.mesiaca tehotenstva s krvácaním..bolo to večer, už po 22:00, takže sa nikto nenamáhal spraviť mi sono..ráno o 5:00 prišla sestrička s teplomerom, vraví mi: ukážte vložku.. tak som jej ukázala ´, ona, že Ježiši, donesiem Vám druhú, choďte na WC. cestou na wc som za sebou nechávala kaluže krvi a čiaru, jej reakcia: "Pre Boha, to som ešte nevidela"...vraj zavolá doktora, aby mi prišiel spraviť sono, že som zrejme potratila..
pán doktor asi spinkali.. ;) prišiel doobeda o 10:00... toľko k prístupu lekárov, sestričiek....asi netreba vysvetľovať, ako mi celý ten čas bolo..samozrejme, nevravím, že sú takí všetci.ale rozhodne sa nájdu takí, ktorým chýbajú prirodzené vlohy pre výkon týchto povolaní..

meusicka
28. apr 2017

@dadusssik chapem ta, nie prave povzbudive. moja svokra ked porodila mojho muza a opytala sa, c je babatko zdrave, sestricka jej odpovedala, preco? prve nemate zdrave? tiez to bolo empaticke 😠

kasli na dr, a uzivaj si, ako hej, stat sa moze cokolvek, ale uz len to, ze sa vam podarilo je super.

kika691
28. apr 2017

Nič si z toho nerob....Ja som bola v 12tt aj s mojou mamou na sono aby videla drobatko...A moja gyn.aj pred ňou "ešte sa neradujte to ešte nič neznamená" plakala som aj od radosti aj od sklamania z mojej naj dr

tykat
28. apr 2017

Je to normalne. V 7tt je fakt dobre prilis sa neradovat a neupinat na tehotenstvo aby sklamanie a emocna ujma nebola v pripade neuspechu tak velka. Tesit sa to ano, ale radsej tak opatrne, treba byt realista. Hlavne ak otehotneniu predchadzali zdrav.problemy. Drzim palce.

sardinka336
28. apr 2017

@bonovka sak toto je jedna z tých tem...nechapem načo to treba riešiť na fore čo jej povedala gynekologička. A teraz ovce hrrr....uz ju sudia aky je človek, aka odbornička...skratka povedala kravinu no a? Vy vo svojom zamestnaní ste nikdy nič nevhodné, neprijemné klientovi, zakaznikovi nepovedali? Povedali...tak čo? Normalny človek mavne rukou a nerieši, neurotik zalozi temu a teraz o tom budeme točit dokolááá.....

@dadusssik a čo ze si v ,,situácii?,, iný ludia nie su v ,,situáciách,,? Toto je problém? Ze gynekologička ti povedala jednu vetu? Aka je celkovo? Aka je odbornička? To mna zaujima a nie jedna kravina čo povedala a ty sa v tom budeš vrtat cele tehotenstvo minimálne. Co si myslíš ze moj gynekolog sa vzdy usmieval od ucha k uchu? Niekedy som tiez na nom videla ze nema naladu, je unaveny po nočnej a radšej som sa ho ani nič nepytala čo nebolo nutné lebo som na nom videla ze ,,má dosť,,. Stava sa, su aj take dni. Nauč sa odolavat stresu, budeš mat lahší zivot.

bonovka
28. apr 2017

@sardinka336 ale veď kľud, pokoj. 🙂) mala potrebu to vyjadriť, vyjadrila. neberiem Ti Tvoj názor, chápem aj Tvoj uhol pohľadu. ale každý má právo si povedať svoje. a keď to videla na založenie témy, veď tak založila..nikoho nenúti reagovať. a to, že mať nadhľad..nie sme všetky také rovnaké, ako sa vraví.jedna mávne rukou, povie si, že je to blbosť, druhá to berie tak, že čo dr. povie, je sväté a určite sa nemýli, tretiu to vystraší a bude v strese, kým sa nepotvrdí, že je všetko okay..veď každý sme iný. 🙂

silvapokorna
28. apr 2017

@dadusssik Juj no, nebolo to od nej pekné, ale pravdu povedala, len teda tón mohla použiť iný, to áno. Ty sa tým netráp, bude ako bude. Ber to tak, že aj ona je iba človek a čo ty vieš, možno si to zažila sama a vie aké to je potom bolestivé, tak ťa radšej pripravuje na to, že sa to môže zmeniť. áno, mohla to podať iná, ale tak tým si nekaz radosť ani karmu a užívať tehotenstvo deň za dňom. Za pár týždňov bude istejšie a potom už na to ozaj netreba spomínať 🙂 Držím palčeky!

katarinapekna
28. apr 2017

Nabudúce zaloz temu, kedy a ako intenzivne si si prdla

misinka0611
28. apr 2017

Hm.. Zrejme mala blbu náladu ale toto povedať je dost hnusne.. nemusela to, aj bez tejto poznámky po predchádzajúcich problémoch by si bola aj sama opatrná a urcite by si nešla hneď na druhy den kupovať výbavičku. Každopádne nenechaj sa znechutiť a dávaj si ma seba pozor 🙂

lienka182
28. apr 2017

@dadusssik ak ti to velmi vadi vymen lekarku... Ak je inak v pohode tak kasli na to 😉 ved mozno to tak nemyslela... A tie blbe komenty si tiez nevsimaj 😉 prajem vela zdravicka 😚

kiwi3
28. apr 2017

osobne sa mi to zda celkom normalne, ak to povedala profesionalne a bez negativnych emocii. v preklade to znamena, ze si treba davat pozor a pocitat aj s takouto moznostou. proste brat to zatial triezvo. nevidim na tom nic hrozne.

lucka527
28. apr 2017

Bud vklude nestresuj sa niektorry lekari riesia vsetkko bez emocii uzivaj si davaj na seba pozor a netrap sa ...

ve_ro_ni_ka
28. apr 2017

@blahowoman
Teh.knizku vacsina gynekologov dava az po 12 tt.kedze dovtedy je najvacsie riziko potratu atd...takze to je bezna vec...

3petka
28. apr 2017

@dadusssik je to síce take neľudské ale musíš pochopiť aj ty ju. Vie o čom hovorí a má takých prípadov asi dosť. Nie je tam nato aby tá mojkala, možno tá chcela len pripraviť aj na takú možnosť, aby si sa zbytočne neradovala keď si ešte v takom skorom štádiu. Hlavne ty musíš myslieť pozitívne a nevšímať si kecy ostatných

xstelinka
28. apr 2017

@dadusssik Ja som uz na konci tehu a 3 tyzdne dozadu mi dr. dala magnezko a nariadila kludovy rezim,ze nech este aspon 2 tyzdne vydrzim 2v1. Minuly tyzden mi povedala, ze mozem porodit aj hned, ze v dnesnej dobe uz su nemocnice dobre vybavene pristrojmi pre predcasne narodenych. Ak je to tak zle preco ma neposlala do nemocnice a trepe o predcasnom porode?! Niektori lekari su fakt cudni.

dadusssik
autor
28. apr 2017

Dakujem za vsetky komentare /ci uz pozitivne alebo negativne/, velmi mi ste pomohli koceny, citim sa lepsie o 100 %, prajem vsetko dobre kazdej z vas ❤
Ps: nebojte nabuduce uz novu temu len tak nezalozim..jedine zeby som zhanala gelove nechty alebo vysavac? 😝😂 papa

nela1916
28. apr 2017

@dadusssik No moja známa zo zahraničia potratila už asi po xtý krát a tak sa pýtala gyn. (mimochodom, chlapa), že čo viac môže urobiť preto, aby dieťa už konečne donosila. A on jej šplechol niečo hrubé v zmysle "a čo si vy myslíte, kopa žien mala oveľa viac potratov a žijú s tým". A vraj prečo sa nám tak rozmáha tá alternatívna medicína! Prosím, vy... sa na ňu, zbytočne budeš v nepohode a vôbec na to nie je dôvod.

jasminet
28. apr 2017

@xstelinka co ti ja viem, podla mna ta len chcela ukludnit, ze aj keby si porodila v 34-35tt, tak sa babu nic nestane... vobec si nemusela mat zly stav, ani riziko predcasneho porodu, len ti dala lieky a uistila, ze keby naaaaahodou...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre