Slabý vývin dieťatka v 5 tt

spurky
3. jan 2020

Ahojte, prosím vás dnes som bola na sone som cca v 5tyzdni a doktor povedal že sa slabo vyvíja. Dal čas do stredy a povedal ak nenastane zmena tak bude lepšie odobrať....máte skúsenosti? Viete poradiť nieco na zlepšenie? Ďakujem

amelia000
3. jan 2020

@spurky byt na tvojom mieste tak by som navstivila aj niekoho ineho, nedala by som v tomto na radu len jedneho doktora.

veronikaszabova
3. jan 2020

@spurky co je "slabo sa vyvija"??
Pokial rastie a zacne byt srdiecko, tak by som na kyret nesla

klarissa25
3. jan 2020

Jasne treba ísť za odborníkom po tom co ti povie v stredu teda ako sa to nezneni

c_est_la_vie
3. jan 2020

@spurky kasli nanho. V piatom tyzdni je par dni po meskani menzesu, to staci ak si mala o dva dni posunutu ovulaciu.

Bezne sa chodi lekarovi az v 7 tyzdni tak tomu daj cas

janulkamagyarova
3. jan 2020

@c_est_la_vie ja som dnes isla 7 t a je to maly hrasok este piatok idem na krv a 13.2 som objednana na ultrazvuk 12 t budem

jaroe
3. jan 2020

@spurky ja nerozumiem tomu "bude lepšie odobrať" To akoze len na základe pocitu lekára? Že nebude ani čakať do tyzdna, kedy už definitívne musí byť vidno srdce a poslal by ťa na zákrok aj skor? To hádam nie...

spurky
autor
3. jan 2020

Zobrali mi ešte krv lebo keď mi brali prvý krát som mala vysoké 1154 a dnes že ešte nevidel činnosť srdiečka....ale čítala som že keď má žena obratenu maternicu tak môže byť tá činnosť aj neskôr čo je aj môj problem

zuzanaete
3. jan 2020

Akoze kde je ucta k zivotu? To, co je za lekara. Nerozprava o pokazenom jogurte, ze ho treba vyhodit. K takemuto lekarovi by som chodit nemohla. Drzim palce, aby vsetko bolo OK. Je velka sanca, ze vsetko bude OK. Staci, ze bola posunuta ovulacia a uz to vyzera v zaciatkoch nepriaznivo.

c_est_la_vie
3. jan 2020

@spurky tak potom nebudes v piatom tyzdni. Nemyslis 5 tyzdnov od oplodnenia?

Lebo v poatom tyzdni od poslednej menstruacie by si take hcg nemala. A ak by ta lekar poslal v 5 tyzdni na kyret tak je to na stratu diplomu

veronicka_fazula
3. jan 2020

@spurky činnosť srdiečka začína neskoršie ako v 5. týždni. Ja som len v 5. týždni zistila že čakám drobca a doktorka povedala že je to ešte také drobunké, že nie je ani poriadne vidno. Takže je dosť zvláštne že tak skoro vie povedať že sa slabo vyvíja. Ale určite navštív aj iného doktora. Držím palce, aby to dobre dopadlo ✊✊

siska53
3. jan 2020

@spurky to je strasne skoro! Mne tiez vravel a ro som.bola akoze v 7.tt, ze je mensie.. no.. a v 20tt mi upravoval TP o tyzden skor.. cize ked aom.u neho bola tie prve razy, som.bola vlastne o tyzden viac.. sono v takom.malom.tyzdni je totiz velmi nepresne! A akcia srdiecka? Ak si fakt len v 5.tt, tak je to priskoro! Treba pockat, podla mna dobre 3 tyzdne idealne..

spurky
autor
4. jan 2020

Ja som bola na IVF nakoľko mám endometriozu. Preto vypočítal v kolkom som týždni ale určite počkám aj dva týždne čakáme na bábo 4roky tak určite si ho tak ľahko nedáme vziať keď je šanca. Ja som bola tiež znechutená z prístupu že nehovoril o možnosti ale hneď dať prec. Ďakujem všetkým za odpoveď

kittyna5
4. jan 2020

Ja som bola včera u gynekológa, začala som 7 týždeň a povedal, že nevidí biť srdce, tak že mám prísť o týždeň a povie mi ako ďalej, či z toho niečo bude alebo nie. Neviem čo si mám o tom myslieť, na jednej strane mi povedal, že to dobré nie je a už by to malo byť vidno a na druhej strane povedal, že keď mi býva tak strašne zle je to dobré znamenie, že to k správnemu tehotenstvu patrí. Takže teraz len musím počkať ďalší týždeň...

nini1010
4. jan 2020

V 5 tyzdni akoze co vidi?neexistuje!co je on carodejnik?mohla si mat posunutu ovulaciu,pokial vidi vak a plod tak na nic taketo nepristup!mnohi doktori cakaju na plod az do 8 tt.Keby aj bol problem v najhorsom pripade tak odide samo,vyplavi sa krvou alebo sa neskor urobi kyret.Ale dumat nad vyvinom v 5tt to je totalna somarina.Do certa aj s takymito doktormi!

nini1010
4. jan 2020

@kittyna5 Ale on ma naozaj pravdu.Kym ti byva zle je to vo vacsine prioadov dobre znamenie.A nemusi byt este vidiet sediecko lebo si mala posunutu ovulaciu mozno.Naozaj najrozumnejsienco mohol urobit je zavolat si ta o tyzden,pomerat plodik a uvidite ci bude vidiet srdiecko.Chce to len trpezlivost.V takto skorych tyzdnoch sa neda nic ine robit naozaj len cakat.

lenka2710
4. jan 2020

@spurky ja som bola v 5 tt na sone ale len kvôli tomu,aby sa potvrdilo,že ide o vnutromaternicove, lebo som trocha krvácala, potvrdil akurát to a inak neriešil nič, kázal mi prísť o dva týždne, išla som ale ešte o pár dni neskôr pre istotu
Veď čo je v 5 tt vidno, určite nemôže povedať že sa slabo vyvíja, mne pri prvom tehu napríklad povedal až v 30tt,že teda budem mať pravdepodobne mensie bábo ale je v 5 tt 🙈

kittyna5
4. jan 2020

@nini1010 no musím nejak vydržať. Od včera keď ma len trochu zabolí brucho už sa utekám pozerať či som náhodou nezačala krvácať 🤦🏻‍♀️ na internete píšu hneď to najhoršie keď nie je vidno biť srdiečko, tak darmo len stresy narobia...

nini1010
4. jan 2020

@kittyna5 Ja poznam tieto stavy velmi dobre,ver mi...4 tehotenstva a vdakabohu 2 deticky,na smrt vystrasena cele posledne tehotenstvo...chce to len uvolnit sa a pozitivne mysliet 😊

kittyna5
4. jan 2020

@nini1010 ako ja to beriem tak, že čo sa má stať sa stane, som pripravená aj na to najhoršie. Ale tak hádam o týždeň tam už niečo uvidí, lebo pri týchto stavoch čo mám, to ako mi je strašne zle, tak tam musia byť minimálne 3 deti, ktoré mi berú energiu 😄

spurky
autor
4. jan 2020

@kittyna5 úplne ťa chápem ja mám to isté.....tiež furt chodím na wc sa kontrolovať lebo tiež povedal že keď začnem krvácať mám ísť na pohotovosť....a tiež mám celodenné nevoľnosti.....musíme len dúfať

kittyna5
4. jan 2020

@spurky držím palce, nech to je všetko dobré a hlavne veľa zdravia 🙂

spurky
autor
4. jan 2020

@kittyna5 aj ja tebe držím palce nech všetko dobre dopadne🙂

spurky
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
spurky
autor
4. jan 2020

Baby a ešte nechápem jedno doktor mi povedal že som už v 6tt ale ja som napocitala len 5tt lebo vklad som mala 29.11. a vkladali mi 5dnove embryo či počíta už aj tých 5 dní?

kittyna5
4. jan 2020

@spurky noo neviem ako to je, nám sa podarilo normálne, ale neráta sa to tiež od poslednej ms?

miriam1983
7. jan 2020

@nini1010 nemohla. Bola na ivf,takze vie,kedy jej malicke vlozili.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre