som v deviatom týždni tehotenstva a na prehliadke mi pán doktor oznámil, že sa mu nepáči, že bábätko nie je dobre uchytené. Bolo vidieť, že ma nechcel plašiť, povedal mi, že sa na to pozrieme o týždeň na ďalšej prehliadke. Ja všade čítam, že v deviatom týždni by už bábatko malo byť dobre uchytené, dokonca to malo byť zrejme už v 4-tom týždni. Veľmi sa bojím, že o bábätko prídeme, a tiež mám obavu, že i keď sa mi uchytí, či mu nehrozí nejaká porucha, veď dá sa povedať, že sa vyvíja veľmi spomalene. Prosím ktorá máte s takýmto niečím skúsenosť, poraďte mi :(((
@nikilu Podla mna je dolezite, aby sa plod vyvijal spravne. V 12. tt sa vytvori placenta a tam uz by to malo byt ok. Kym je plod velky tak ako ma byt, tak by si mozno mala ostat lezat. Pokial je vsak vyrazne mensi, nepomozes si. Niekedy to nevyjde, nemas s tym vsak co urobit. Ale nestresuj zbytocne, na to budes mat cas neskor, ak by to bolo aktualne.
Drzim palce.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj, nemam s tym skusenost ale mozno ti pomozem, ak ti napisem ako by som sa k tomu postavila ja...stresovala by som ako ty....presne tak som stresovala cele tehotenstvo, najprv ze potratim,potom ze to bude zamlknuty potrat a ani to nezistim..potom ze budu zle vysledky skriningov, potom ze prestane sa pohybovat,potom ze porodim skor,lebo lekar mi povedal, ze mala je skor dolu ako by mala byt....a porodila som v pohode zdrave babatko.....tak som pochopila,ze som zbytocne stresovala a ze aj keby sa nieco malo stat, tak by som to nebola ovplyvnila......
....mam kamosku,40 rocnu,ktora bola 1x tehotna, velmisa tesili, naplanovali svadbu a ona potratila.......boli smutni ale o cca 6 mesiacov otehotnela znova a teraz je v 33.tt ......oni ten prvy potrat brali tak, ze co sa malo stat, sa stalo...teda: to,ze plod odumrie,alebo sa potrati alebo podobne veci, ma svoj dovod...a to ten, ze jednoducho s nim nie je nieco v poriadku,moze byt postihnute..........takto to priroda zariadila.....a taktopriroda potom dava dalsiu sancu.......neboj sa, lebo toje to najhorsie co mozes spravit.....ja viem,ze je to tazke, ale stres robi strasne veci...a urychli to,co sa stat nema.......proste tomu nepomozes......dalsia vec: lekar je len clovek, a to co povie,nie je svate.......lekari sa 50 percent mylia a 50 percent maju pravdu,takze klud......uvidis na najblizsej poradni.....ja viem ze som ta neukludnila,ale fakt sa veci deju tak ako sa veci diat maju......
Akta to ukludni,tak sa setri,nebehaj,co najviac sed s nohami hore,alebo lez......