Ahojte som priblizne v 9tt,k doktorovi mam ist az buduci tyzden,vcera vecer som si vsimla krvacanie,ale len po moceni,ked som sa utierala,inak cez noc ani kvapka a zrana opat,neviete mi poradit co to moze byt?Snad nic vazne,mate s tym skusenosti? Dakujem.Krvacanie je velmi slabunke.
@jarka1983 Aj mne sa to stalo, dokonca pár dní po návšteve u dr. Tiež dilema, či čakať do ďalšej kontroly. Ja som išla hneď, lebo všeobecne krvácanie, špinenie nie je dobré. A dobre som spravila, neskôr sa krvácanie zhoršilo, nasadil mi lieky, PN a neskôr sa to upravilo. Nečakaj na nič a nechaj sa skontrolovať!!!!
Ahoj, hneď k lekárovi, ja som tiež slabo krvácala ráno potom nič a večer som už potratila, krvácanie znamená, že sa niečo deje a treba to prešetriť, niektorí krvácajú celé tehotenstvo, ale na to treba nasadiť lieky.
@jarka1983 Hneď k lekárovi. nechcem ťa strašiť, ale z vlastnej skúsenosti ti píšem, že radšej 100 krát pre nič ako raz a neskoro. Ja som potratila v priebehu 5 hodín. Nič ma nebolelo, nič mi nebolo zle, mala som len špinavý toaletný po utretí sa. Po hodine mi praskla voda, zaliala ma krv a po príchode do nemocnice som na WC potratila. Bola som v 16 týždni. Držím palce.
@jarka1983 choď k lekárovi, nevadí, že ideš mimo termín...radšej skôr, ako neskoro... ak sa náhodou krvácanie rozbehne, už s tým nič neurobíš, lebo môže to byť len "uhniezďovanie" plodu, alebo aj začínajúci potrat - píšem z vlastnej skúsenosti...ps: dúfam, že to nič vážnejšie nebude, veľa šťastia
@jarka1983 ja nechapem, ako si moze niekto pri takejto veci sadnut za pocitac a cakat, ze mu vsetci napisu svoje skusenosti alebo ze je to OK.....
na co cakas???mala si sediet prva u dr. v cakarni, ked vies, ze si tehu.....v tehu krvacanie nie je normalne a treba to presetrit...aspon to si si mohla z vecera do rana vygooglit 🙄
@katren @jarka1983 ja zas nechápem, prečo niektoré maminy hneď útočia. Potrebovala sa poradiť, podľa tohoto tu nemá skúsenosti, chcela vedieť, či je to normálne alebo nie. Aj ja som kvôli každej somarine volala sestre, čo mám robiť... (má 4 deti, takže skúseností dosť). Čo ak ona nikoho takého nemá? Radšej nech sa spýta... Nie každý rozmýšľa rovnako.
@malapepka a cakala si na odpoved aj na konovi???? aspon si zdvihla telefon a opytala sa....to mohla spravit aj ona a spytat sa lekara.....nie cakat tu na odpoved a nakoniec sa ani neukazat....a ked uz teda potrebovala informaciu, vecer jej to zacalo , mohla si aspon co-to o tom pohladat do rana a rano volat dr......
@katren Lenže ja som sa mala koho opýtať, ona... možno nie. Je pravda, že som hľadala info po nete, aj som bola u dr., ale sú aj také, čo sa nevedia rozhodovať samé. Potrebujú vo svojich rozhodnutiach podporu. Za to by som ich neodsudzovala. (Ak už mám byť sprostá, výška IQ je u každého iná a podľa toho koná. A keď koná inak ako ja, ešte neznamená, že robí zle) Mne príde náhodou pekné, keď tu niekto nájde radu, pomoc, povzbudenie.... skôr vidím problém v tom, že sa niekto pýta na niečo, čo už tu bolo 100x opýtané, povedané.
@katren citujem: ja nechapem, ako si moze niekto pri takejto veci sadnut za pocitac a cakat, ze mu vsetci napisu svoje skusenosti alebo ze je to OK..... na co cakas???
i z textu vycítiť útočnosť, aká je len blbá, že neišla hneď. Ostatné písali "normálne", mienili to ako radu...
ja sa nechcem dohadovať, len mi bolo mladej ľúto ☹
ahoj,ja som takto spinila tri mesiace a bolo to ok,ziadny potrat(kazdy druhy tyzden som chodila na gyndu a pre istotu som chodila este k inemu lekarovi) 🙂 ale to som asi jedna z mala..no urcite chod na gyndu hned
@katren no veď hej, a asi potrebovala počuť - dvihni riť a choď k dr.
U teba kvitujem, že si dávaš námahu a odkazuješ mnohé na diskusie, ktoré sú založené, aby sa nevytvárali stále tie isté. Asi ti to občas ide na nervy, keď takéto baby v diskusii zbadáš, že? 😀 Ale však všelijakí sme... 🙂
@malapepka
@katren a ja v tomto davam veru Katren za pravdu.ked som tehotna a krvacam, mozem sa vykaslat na to, kedy mam termin a miesto na kona idem do najblizsieho zdravotnickeho zriadenia a popytam sa tam..................akoze kolke z nas su tu gynekologicky, aby sme vedeli posudit vaznost stavu?
@aduskatt @katren v podstate s tým súhlasím aj ja, teda všetky tu, ale spôsob rady volím radšej miernejší. Pravda sa dá podať rôznymi spôsobmi. Takýchto diskusií je tu na mraky (čo myslíte, môžem byť tehotná? mám opustiť priateľa?...) Ak chcem, poradím, ak nechcem, ignorujem (alebo si myslím svoje).
@katren a este necapem ako dokazes pisat ze som si sadla za pc. a neriesila veci:ja som to tu len napisala rano a hned som to riesila,teraz som si tu sadla na chvilu,co je moja osobna vec aj keby som Tu sedela cele dni,Teba do toho nic nieje.Ja som na konikovi kratko ale ako som si vsimla Ty tu travis velmi vela casu a pritom mas dve deti a tretie cakate 🙂potom neviem kedy stihas starostlivost one namiesto tych negativnych veci co tu pises 🙂))Nech sa dari...
necakaj a chod k lekarovi ak sa ti da,,ja som si prave takym prsla ale nechcem ta strasit nemus to nic znamenat,, od 8tyzdna som slabo spinila na wc ked som sa utrela potom som uz trosku mala aj krvy neskor sa to zhorsilo a nakonic mi zistili ze ide o mimomat,teh,,mala som stasite ze mi na to prisli a npraskol mi najcovod,,radesj chod na kontrolu aj ked je vsetko ok,,,
@jarka1983 ja tu netravim velmi vela casu 😀 😀 😀 😀 ano, konika mam zapateho cely den, ked sa da, odbehnem a napisem 😉 som tu od roka 2006, o prve dietatko sme sa snazili 3 roky a prve tehu skoncilo potratom.....takze ani ty nesud ked nevies 😉 a nestaraj sa do mojich deti....neboj sa, netrpia hladom, nechodia spinave atd.....ja si viem svoj cas rozvrhnut tak, aby som stihala vsetko....dokonca aj zajtra kadernicku 😎
a inak, neviem ci si si vsimla, ale VSETKY ti napisali, aby si isla dr.....tak co som zas zle spravila ja???
@katren a ako si si vsimla ja som to rano napisala a sli sme k doktorovi,pretoze Nam na tom zalezi a chceme aby bolo vsetko ok.Takze vsetky odpovede mi boli napisane uz ked som bola od doktora doma,vsetko je v poriadku s mojim tehotenstvom,len som chcela vediet nazory.Nerob druhym to,co sama nemas rada(odsudzovanie).
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@jarka1983 zajdi k lekarovi.to nevadi ze mas ist az neskor do poradne.nech ta vysetri aby si mala istotu ze je vsetko ok.mala som potrat tak viem o com hovorim.