Slabé krvácanie a špinenie v prvom trimestri

22domi
5. aug 2017

Ahojte. Som v 6.tt a dnes ráno som si všimla špinenie-slabé krvácanie.Mám aj bolesti v podbrušku. Tie už mám dlhšie. K svojej dr.idem v pondelok. Teraz som mimo slovenska. Dievčatá veľmi sa bojím ... Mala to už niektorá. Pri prvom som sa s ničím takým nestretla

deti95060810
5. aug 2017

mala som pri 2 tehu a skončila som v nemocnici....chce to kľudový režim...

evakalna
5. aug 2017

Poviem ti moju skúsenosť: Na začiatku (8-10 t.t.) som mala špinenie, potom slabé krvácanie, potom krvácanie. Bolo to na jeseň a mala som znovu strašnú chrípku. Skončila som na gynekologickej klinike....
Potom som chodila na alergo imunolog. ambulanciu kde mi liečili imunitu. Zároveň som chodila na hematolog. amb. a tam som dostávala železo. Asi po pol roku tejto liečby som znovu otehotnela. Ihneď som išla ku gynekológovi, nasadil mi Duphaston na udržanie plodu. Zašla som aj k hematologičke a tá mi predpísala kyselinu listovú pre správny vývoj plodu a samozrejme železo.
A teraz mám dve zdravé, bystré a nezbedné detičky. 😉
To chce veľa pohody a trpezlivosti

ennna
5. aug 2017

Ja som mala tiež v 6. týždni slabšie krvácanie, na Sillvestra, šla som na pohotovosť, ani som nerátala s tým, že to dobre dopadne, vtedy mi povedali, že je to ešte veľmi skoro a že mi nezostáva nič iné len čakať, že v takomto štádiu tomu nepomôžu ani nezabránia. Len kľudový režim a pre istotu duphaston, ani ma tam nenechali. A odvtedy som krvácala pomaly každé dva-tri týždne, raz hematóm, potom prasknutá cievka, neskôr už ani nevedeli z čoho, užívala som progesterón do 20.tt a šetrila sa, čo to šlo. Prestalo to až začiatkom 3. trimestra a teraz mám necelé 4 týždne do TP. 🙂 Takže hlavne pokoj a pozitívne myslenie. Držím palce, aby to dobre dopadlo. 🍀

ined
5. aug 2017

@22domi som na tom úplne rovnako.Beriem druhý den Duphaston a v pondelok idem k mojej lekarke.Bude to nase tretie bábätko,predtým som takéto príznaky nemala.Napíš mi v pondelok,ako si dopadla na kontrole 😉

ined
5. aug 2017

@ennna progesteron sa užíva tiez na udržanie babatka?

tahivka
5. aug 2017

Zažila som to viackrát, po prvý raz to bolo úplne o ničom, pár kvapiek krvi - bola som mladá, zdravá, ale i tak som skončila v nemocke. Bola som vo 4. mesiaci a nedopadlo to dobre - o mimi som prišla 😢 Druhý raz to bolo silnejšie špinenie, v prvom trimestri, opäť hospitalizácia, dostala som nejaké injekcie a bábo sa udržalo. Tretí raz žiadne špinenie...ale mimi sa nevyvíjalo dobre a v 8tt to bol MA. Štvrtý a piaty raz - opäť mierne špinenie, tento raz som dostávala Duphaston a Utrogestan, mala som aj nejaké hematómy, tak sa len modlila a dúfala...A narodili sa mi zdravé detičky. Treba pokojný režim a veriť, no ja som v tomto realista - ak príroda niečo "pokašlala", radšej nech si vezme dieťatko späť, kým je ešte z neho fazuľka ako ho všemožnými prostriedkami udržiavať a trpieť neskôr. Samozrejme, netreba sa vzdať a ak lekár odporučí lieky, nemocku, šetriaci režim, treba to dodržiavať, ale ak to nedopadne dobre, tak nezúfať. Kým nenavštíviš lekára, lež, nôžky hore, dávaj si magnézko, žiadne kúpele v teplej vode. Držím palce!

22domi
autor
7. aug 2017

Krvácanie sa zosilnilo. A má tmavú farbu. Okamžite som šla na pohotovosť. Na sone bol plod v poriadku. Aj funkciu srdca bolo vidno. Dostala som ascorutin a duphaston . Poslali na domov. Ale stale krvácam. 😞

misinka0611
7. aug 2017

@22domi Volaj spat do ambulancie, ze stále krvácas.

22domi
autor
7. aug 2017

Bola som a ostáva len čakať....viete mi niektorá povedať čo znamená" plodové vajce tesne nad VB"?

levik2018
7. aug 2017

Netrap sa. Ja som spinila potom to preslo, potom zas trochu a zas to preslo. Aj som raz krvacala.
Momentalne je tvoje babatko medzi nebom a zivotom a same sa musi rozhodnut ci je zdrave a ostane, alebo mu nieco je a treba aby odislo. Radsej teraz ako v 20tt napriklad.
Mne MUDr povedal, ze pokial nemam krce v podbrusku, bolesti, teplotu alebo mi je inak zle, ze som v pohode.
Dnes som v 18tt a dietatko je ok.
Vydrz strach, ak je babatko zdrave urcite ostane 🙂)

levik2018
7. aug 2017

Ps: ja som takto spinila/nespinila do cca 13tt

saleska111
20. júl 2018

@deti95060810 ahoj a dopadlo vsetko ok ?

saleska111
20. júl 2018

@22domi ako to nakoniec dopadlo prosim ?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre