Silná alergia v 1. trimestri. Poraďte alergológa v Petržalke

sasula8892
5. máj 2018

Ahojte kocky. Som v 8tt a mam hrozne silnu alergiu. Este som takuto alergiu nikdy nemala. Mavam ju na jar a na jesen. V prvom tehu to nebolo take hrozne, no toto sa neda vydrzat. Najhorsie je ze som zacala kaslat a dusit sa 😞 oravdaze som vysadila lieky (brala som avamys do nosa a zenaro, ktore perfektne pomahali), no alergia sa mi asi 5x zhorsila. V noci som aj 4 krat hore a spavam opreta o postel lebo neviem dychat 😞 neviem to uz vydrzat. V lekarni mi povedali ze vobec nic nemozem hlavne v prvom trimestri, ale preboha nemozem takto trpiet, urcite trpi aj babo 😞 prosim, poradte mi nejakeho alergologa kde sa objednam, zaplatim hocikolko za okamzity termin 😞 nemusi byt len petrzalka. vsade kde pozeram sa na terminy caka 3 mesiace aj. Len uz potrebujem pomoc lebo sa bojim ze mi to prejde do astmy a potom som skoncila nadobro 😞. Nieco musi existovat na silnu alergiu. Ved ja vyjdem von a stale len fukam nos, zapchaty je, oci slzia a kaslem 😞 mne uz je doplacu a som z toho nervozna. Dakujem 🙏

jana_eyre
5. máj 2018

@sasula8892 a ty uz nemas alergologa?

elinka1051
5. máj 2018

@sasula8892 ahoj, ja som bola u obvodnej lekárky, ta kontaktovala alergologicku a kázala mi ďalej užívať zodac. Vraj je lepšie užívať ho ako sa trápiť príznakmi alergie. V lekárni ti nedajú vôbec nič, max homeopatiká, lebo žiadne lieky sa netestuju na tehotných ženách. Treba skočiť lekárovi, kľudne k obvodnemu, ak ti bežne predpisuje lieky na alergiu. Aspoň ja som tak urobila, držím palce

viktoriakarin
5. máj 2018

ja som tiez silny alergik a uz predchadzajuce tehotenstva som mohla len vincentku do nosa a homeopatika....ja som v sezone mala aj sprej na dychanie lebo ma v noci islo zadusit, pted tymto tehotenstvom som prave prestala lieky uzivat o nieco skor i ked mam problemy celorocne....prve 2 mesiace boli krute ale cim dlhsie uzivas lieky tym je ta alergia silnejsia, skus do nosa vincentku ked bolo najhorsie potiahla som nosom aj teplu vodu😁 do oci kvapky...

simsalabim
5. máj 2018

@sasula8892 ja som mala podobny stav v tehotenstve, az tak, ze som mala koli tomu zle prietoky. U mojej alergo su tiez hrozne dlhe terminy, ale akutne stavy beru hned ako maju okno medzi pacientami - sedis tam a cakas. Ale ked som povedala, ze som tehotna a poslal ma gynekolog, necakala som ani 10 minut. Urcite to tak bude aj u tvojho alergologa. Proste tam chod, povedz sestricke, co je vo veci a istotne ta neotocia.

mariasalome111
5. máj 2018

Vraj je ZODAC bezpečný, začínam ho brať, lebo sa už inak nedá., skús morskú vodu s eukalyptom, inhalácie vincentkou.,. pokiaľ máš inhalátor., spím vo vyvyšení dve vankúše...

sirell
5. máj 2018

aj ja som to mala podobne v druhom tehu. Hned ako som zistila, ze som tehu, volala som alergologicke a dostala som termin hned (obvykle sa na termin tiez caka dlho). alergologicka mi zmenila moje obvykle lieky - dala zodac a aj sprej do nosa mi zmenila (len si uz nepamatam nazov). A poucila ma, ze lepsie je lieky uzivat ako sa dusit, nakolko ked sa dusis ty, babo tiez dostava malo kyslika. Urcite nevahaj a hned kontaktuj svojho alergologa.

uzanka16
5. máj 2018

Aj ja som silná alergická a pri oboch tehu mi nevysadila moje lieky lekárka,že by sa to zhoršilo a je to lepšie brať ako oberať dieťa o kyslík,na nádchu som mala.Aspecton čo môžu aj tehotné a keď sa mi už extrémne nedalo dýchať tak Nasivin kvapky-nie sprej.

carmenuska
5. máj 2018

Preplachuj nos,vlasy si zmyvaj.A urcite ta vezme,musi ked si akutny stav a tehotna.Ja som mala aj homeo ale mala som aj skrizenebreakcie a v takych pripadoch sa vraj moze aspon fenistil a dithiaden.Uvidis,co ti povie tvoja alergo,urcite tam chod.

sasula8892
autor
5. máj 2018

Dakujem kocky za reakcie ale ja alergologa nemam, obvodna mi predpisuje lieky a tie mi aj pomahaju. Lenze teraz ked som na tom takto mi obvodna povedala ze nemozem nic. Ze to mam pretrpiet, co mi pride dost hlupe od nej kedze dobre vie ze aj dietatko tym trpi. 😞

carmenuska
5. máj 2018

No tak potom jedine nejakemu zavolat a pytat prednostne vysetrenie,vysetrit.A ako ti mohla obvodna predpisat awamys.Mne ho moj obvodak nechce dat ,jedine pol roka po tom,ako mu donesiem spravu od alergo,kde mi ho ona odporucila.Mam kamosku zubarku a gyndosa,aj dakych, detskych a nik to nemoze,je limitovany poistovnou.Daj sa riadne vyseteit alergo,testy,spirometria a vsetko.Tiez nie je dobre,ze ti triafa lieky iba obvodna.A fakt skus aspon ten preplach nosa konvickou.

elinka1051
5. máj 2018

@sasula8892 moja obvodná alergologicku kontaktovala :(zly prístup

lucylka25
5. máj 2018

Skor by som to riesila homeopatikami. Treba sa poradit s homeopatom a vyberat homeopatikum presne na mieru symptomom alergie.

masarykovaz
5. máj 2018

Ahojte, ja mam otestovany na dvoch alergickach jeden caj. Prosim Vas, len to neberte ako reklamu, vysvetlim. Predcasom som bola na prednaske o cajoch. V nitre ziju manzelia, ktori sa roky venuju cajom. Maju doslova prelietany cely svet, pochodene cajove plantaze, caje im dovazaju letecky. Mrknite na ich stranke sa dozviete viac o vedeckych cajoch, ktore vyvinuli vedci na cibilizacne choroby. Google- cajovna dobrych ludi

masarykovaz
5. máj 2018

Su to zelene caje

masarykovaz
5. máj 2018

Alergia samozrejme nezmizne ale v kritickych obdobiach si date salku dve podla, pripravy a priznaky sunim zmiernene, lepsie sa dycha.

masarykovaz
5. máj 2018

Ja som darovala tym dvom alergickam tento: http://www.e-tea.eu/p/3142/tea-katea

ivus32
6. máj 2018

No ja som tiež silný alergik aj astmatik, v tehotenstve sa mi veľmi pohorsilo výsledky úplna karastrofa (som v 13tt.) povedala mi doktork, že menšie zlo je ich užívať ako vysadiť. Beriem ráno loratadin, večer monkastu, do nosa dymistu a allergodil,a spreje flutiform a ventolin, bez liekov nevydržím.Tiež má zobrala prednostne a som pozorovana a nakoľko pracujem v kverinarstve aj PN.

lauraaaaaa
6. máj 2018

Ahojte baby, nečítala som všetky príspevky no podelím sa o osobnú skúsenosť. Som
celoročná alergička, tz.na jar trávy, buriny, lete stromy, na jeseň plesne prach, roztoče, v zime na zimu. Pred tehu som brala rupafin 10mg a avamis. A insie, lieky na psychiku. Keď som otehotnela, poradili mi vsetko vysadiť. No na moje prekvapeníe alergia sa potlačila. Lieky som zač la až teraz brat, malý má 8mesiacov.no a teraz mam angínu, streptokoka, a alergiu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre