Silná alergia - senná nádcha

steffi50
12. máj 2018

Ahojte, lekar mi potvrdil ze som tehotna, este len na zaciatku, som silny alergil, najma teraz v tomto obdobi ked sa vsade kosi a sama pupava, povedal mi, ze jednoznacne nemam brat ziadne lieky a musim vydrzat, ale ked na den clovek kychne 20 krat tak, ze ma pocit ze zo mna vsetko vyleti, tak mi to nieje jedno, ake mate vy skusenosti ?? mozem aspon do nosa brat nejake tie kvapky,hoci na baze morskej soli. ?

myska9992
12. máj 2018

Choď za svojím alergologom, môžeš brať lieky antihistaminiká aj kortikoidy do nosa. Pre bábätko je hlavne aby bola mama v kľude. Gynekológ asi v tomto nie je doma ;).

kika831
12. máj 2018

@steffi50 ahoj, ja som tiez silny alergik. Pocas tehotenstva mi alergologicka predpisala lieky ( nazov si uz nepamatam), ktore sa mozu brat aj v tehu. Tiez mi predpisala aj kvapky do oci a nosa. Vsetko treba prediskutovat s alergologom bo zavisi aj od od stadia tehotenstva. Drzim palce

ivus32
12. máj 2018

Ahoj tiež som na tom rovnako silný astmatik a alergik beriem lieky aj spreje dymistu a allergodil do nosa ,monkastu večer ráno loratadin aj inhalor flutiform a ventolin. Treba zájsť k lekárovi zdá ti.

srnkaknm1
12. máj 2018

Ja som tiez uzivala cele tehotentvo lieky v pohode. Urcite ich nesmies vysadit treba zmenit

verpav
12. máj 2018

@steffi50 ahoj mne alergologicka zmenila tabletky rupafen na zenaro a dala mi aj sprej do nosa tak som to nejako zvládla 😊

luna116
14. máj 2018

Ahoj, v 1. trimestri by sa lieky nemali lieky užívať, resp. výnimkou sú závažné stavy, astma, keď sa nemôžeš "udýchať" a pod. A od 2. trimestra sa vraj môžu občas užívať lieky s účinnou látkou cetirizín (napr. Zodac, Zenaro, ...) v 1/2 dávke - 1/2 tbl. ráno, resp. 1/2 tbl. ráno a 1/2 tbl. večer - to je od mojej alergologičky, ale ona by vraj bývala v pivnici počas tehotenstva ako brala lieky, čo sa u mňa nedá, som silný alergik, cez deň hádam aj 100x kýchnem. Ja som si kúpila ešte Rhinohorn - kanvičku na preplach nosa a dutín a ku tomu ružovú jemnú himalájsku soľ. Do nosa občas používam aj hypertonický sprej s morskou soľou (Physiomer), alergologička mi vravela, že by som mala zameniť za Quix, kt. obsahuje mangán, ak dobre pamätám, že ten mangán zmierňuje alergiu. 1x som bola zatiaľ v soľnej jaskyni a 1x vo Vysokých Tatrách.

nevesta
14. máj 2018

Zodac sa moze, ale porad sa s alergologom. Pri mojom prvom tehu mi senna nadcha zmizla uplne, pri druhom som si to uzila dvojnasobne...

miku1
14. máj 2018

@steffi50 Ja som brala homeopatiká Coryzaliu a ešte jedny priamo na sennú nádchu. Podľa toho, ktoré som kúpila. A aj sprej do nosa je, nepamätám si názov, ale v lekárni ti určite poradia.

luna116
14. máj 2018

@steffi50 A ešte na okraj, ak si chceš skontrolovať, či jednotlivé lieky môžeš alebo nie, choď na stránku www.adc.sk - tam si zadáš do vyhľadávača názov lieku, klikneš na neho a na hornej lište i odklikni "SPC", zobrazí ti viac informácií ako by si našla v príbalovom letáku, je tam popísané aj to, ako dané liečivo pôsobí v období gravidity, laktácie a pod.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre