Sex v 1. trimestri

19. jún 2024

Ahojte, mám takú jednoduchú otázku, keďže čakám svoje prvé bábätko a som jedna z tých mladších ročníkov. Preto poprosím k veci...
Lekárka nám sex nezakázala, že kŕčok mám už zavretý a mám otázku, či to môže mať nejaký vplyv, keď ejakulát skončí v pošve. Čítala som že v poslednom mesiaci pomáha rozleptat kŕčok, čo by som nerada. Napríklad taký ejakulát 2-3 krát týždenne je v pohode? Má to nejaké benefity? Zápory? Ďakujem za vecné odpovede.

spanielka44
19. jún 2024

Kým to lekár nezakáže malo by to byt relatívne ok. Nám lekár zakazal tak mame mesiac pauzu 😀

mojemenonikto
19. jún 2024

Ak vám to lekár nezakázal, tak v pohode, do toho 😉 Možno by som bol len trochu opatrnejší v "divokosti" 😀

54tinka54
19. jún 2024

Ak nie je rizikové tehotenstvo a lekár vyslovene sex nezakáže, je to v pohode.
Áno, prostaglandíny ktoré obsahuje aj ejakulát, pomáhajú otvárať krčok, ale až vtedy ak je na to ten správny čas a krčok je na to pripravený, čiže ku koncu tehotnosti.

autor
19. jún 2024

@54tinka54 čiže v prvom (ku koncu) a v druhom tej ejakulát je ok? Ináč mňa napadlo že ľudia pred 100 rokmi to ako robili? Všetko šlo dovnútra aj počas tehotenstva a deti sa rodili...takže logicky iba ku koncu potom pomohli rýchlejšie deťom na tento svet ...

majlo1234
19. jún 2024

Ano, nechcem ta zahrnat detailami, ale u nas slo tiez vsetko vzdy dnu a oba porody boli sekciou xy dni po termine, prvy vyvolavany, nemusis sa vobec bat😂

matkahelka
19. jún 2024

ejakulat nema ziaden negativny vplyv na plod, ale zeny, resp.posvy su casto v tehotenstve citlivejsie na rozne infekcie. moj gynekolog je zastancom sexu v tehotenstve len s kondomom. neverila som mu, vyskusala som, mal pravdu, do konca tehu sme sexovali len s kondomom.

thirstymonk
19. jún 2024

Nemaš sa čoho báť, tehotenstvo nie je choroba. Smelo pichajte čo vam sily stačia. Lebo po pôrode bude dva mesiace bieda a potom ešte Ďalšie dva mesiace sahara :D
My sme v tehotenstve sexovali s kondomom. Za bežnych okolnosti je to hriech (a my sme papeženci), ale počas tehotenstva už nemôže otehotnieť, takže lepšie nám bolo do gumy a nemusela sa žena zakaždým sprchovať.

drake122
19. jún 2024

S ejakulátom je to ako s vínom, za pohárik denne pomáha zdraviu, ale celá flaša denne to je už alkoholizmus...🤣

54tinka54
19. jún 2024

Áno, vtedy je to ok… ejakulát vie dopomôcť k spusteniu pôrodu až na konci tehotenstva.. ale mne ani to nepomohlo 😅🙈
Ale ako tu bolo spomínané, ejakulát môže spôsobiť napr nejaké mykózy, niektoré ženy sú v tehotenstve na to náchylnejšie.. v takom prípade radsej prerušovať alebo s kondómom 🙂

egonsk
19. jún 2024

vlasky a koncatiny sa maju dorabat az do porodu, ak tomu lekar neda stopku 😉😅

evickuska
19. jún 2024

@drake122 😁 odpadla som

nevenka
19. jún 2024

Mam 4 deti a ziadne problemy.
@thirstymonk to vazne toto? No tak ja som to muzovi prave neodopierala, kedze uz nemozem otehotniet 🤭🤣, s kondomom by som jedine, ak by som mala daky problem z hladiska infekcie. Co bolo teda take pri druhom dietati ku koncu, brala som lieky na vyhubenie streptokoka a chcela som ostat na porod bez neho. Akoze problemy som nemala, len som sa ho potrebovala zbavit, lebo mne pri prvom dietati nestihli podat infuziu s ATB, tak som predpokladala, ze sa nestihne ani pri druhom.

sunshine_18
19. jún 2024

Mne to pootvorilo krcok a skoncila som na rizikovom, takze sex opatrne a radsej nie naplno

anavixy
19. jún 2024

Mozes mat sex normalne cele tehotenstvo, aj na konci, nie len 1. a 2. trimester. Sex alebo konkretne ejakulat MÔŽE, ale aj vobec nemusi, pomoct spustit porod, ale v termine, nie predcasne. Oxytocin vyplaveny pri orgazme moze vyvolat stahy maternice, opat, za normalnych okolnosti neskodne. Pokial je tehotenstvo fyziologicke a lekar nepovie inak, mozete mat normalne sex, akurat teda radsej ziadna divocina.

thirstymonk
19. jún 2024

@nevenka Tak neviem, ja osobne v tom nevidím nejaký extra rozdiel, či sa vypustím do ženy, alebo mimo. :D

nevenka
19. jún 2024

@thirstymonk tak moj teda hej. Ale my neznasame kondomy obaja. Takze nebolo o com 😅

toscania
18. júl 2024

Ja čakám 5.babatko a moja doktorka vždy povie to isté: Neskakat, nebehat, nezdvíhat ťažké, nemat styk! Avšak - problémy žiadne nemám ani som nemala v tehu, je to jej formula, ktorú hovori kazdej pacientke v každom tehotenstve pre prípad, že.....takže pokiaľ nemáš sex zakázaný od doktora vyslovene kvôli nejakým problémom Tvojim alebo s bábätkom v tehotenstve, tak sex nie je problém, naopak prospieva aj bábätku a aj Tebe ak máš naň chuť 😉❤️💪

bessdonna
8. aug 2024

@toscania preco to hovori?pre istotu,aby sa nahodou nic nestalo?nikto nevie na sto percent podla tohto,ci sex moze ublizit.ale preventivne abstinovat 9mes no neviem.

mimuska328
8. aug 2024

@bessdonna my sme chceli pôvodne len 1. Trimester počkať so sexom. Zial mala som riziko potratu tak aj zakázali a to iste aj teraz 2. Trimester tiež zakázaný sex

bessdonna
8. aug 2024

@mimuska328 len co ked za ten mesiac co bude dalsia kontrola,uz sa vyvinie riziko a ja to nerozoznan a mame sex a ublizi to.chapes,ze gyn dnes povie vsetko ok a o tyzden moze sex ublizit uz....drzim vam palce,v 3.trim si uz urcite budete moct uzivat.

mimuska328
8. aug 2024

@bessdonna pochybujem ze v 3. Trimestri nám dovolia keď mi hrozí predčasný pôrod. No sex je zakázaný keď máš skrátený krcok, pootvoreny krcok alebo máš nizko placentu pripadne zasahuje do krčku. V 1. Trimestri je zakázaný vtedy keď máš špinenie alebo krvacanie. Pokiaľ máš bezproblémové tehu není dovod ho mat zakázaný..

bessdonna
8. aug 2024

@mimuska328 mala som 1. aj 2.tehu nizko polozenu placentu a kontrakcie.myslela som kubkoncu,cca 36tt a viac

mimuska328
8. aug 2024

@bessdonna a nezakazali vám sex?

bessdonna
8. aug 2024

@mimuska328 az ked som sa spytala na rovinu,ze mozeeme?on ze radsej nie,ani orgazmus.potom krce prestali,placenta sa vytiahla a mohli sme a prenasala som 3dni naposledy.potom v pohode porod.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre