Ahojte, dnes som bola u gynekologicky, robila mi klasicku prehliadku+mi potvrdila graviditu. Vecer sme chceli s manzelom “oslavit” a chceli sme mat sex, no mna zacalo vsetko vo vnutri stipat a mierne mi opuchli pysky. Neviete cim to moze byt? Nemam ziaden vytok, ani problemy. Mohla mi gynekologicka podrazdit vnutro vaginy? Vobec tomu nerozumiem, doteraz sme fungovali normalne. A suchym prostredim to nebolo. Dakujem za info.
@lucia7933 preco?
Mala som sex cele tehotenstva nikdy to Nebol problem . Nemat sex jedine ked dr povie ze je rizikove teho a nemas mat sex . Skor ti mohlo zaskodit nieco u gynekologicky Mozno mas alergiu na latex - rukavice.
@miadi aj ja pri prvom tehotenstve, normalne aj v prvom trimestri. Citila som sa okej, tak preco nie.
Mozno ano, uvidim co zajtra a ked tak skocim k doktorovi.
Štípanie a opuch pyskov značí bakteriálnu vaginozu, mykozu ale môže to byť len reakcia na vyšetrenie u gynekológa. Uvidíš či sa to bude zlepšovať alebo nie, ak ti uškodilo len to vyšetrenie, prejde to aj samé.
@nikpa mne cely den nic nebolo, az ked sa manzel snazil o zblizenie, tak ma to zacalo vo vnutri stipat. Tak snad to nebude nic vazne.
Nebolo to ze si bola moc sucha? Ale zas to by ti nepuchli pysky.. Mozno mà muz nejake nove mydlo ? Alebo praci prasok novy ?
@miadi nie nic z toho nebolo, nebola som sucha. Ono to zacalo stipat a palit vo vnutri. Mozno je to z vysetrenia, ja mam teraz celkovo precitlivenu posvu.
U nas midwife nerobi vaginalne vysetrenie az do TP aby sa zbytocne nahodou nevznikli problemy. Ja by som si na tvojom mieste dala sedaci kupel v morskej soli. ( ak mas lavor alebo vanu vela soli menej vody) a sex az o par dni ked sa budes citit ok .
@lucia7933 nestras. Pri rizikovom tehotenstve, odporucania lekara, popripade krvacanim alebo komplikaciach samozrejme nie.
Ale ak zena nema ziadne problemy, nevidim dovod. Vela zien prvy trimester ani nevie, ze su tehotne.
To, co slecna opisuje sa ale zda byt skôr nejake podrazdenie alebo nieco. Tiez som to tam dole mala prvy trimester vselijake, ved telo zeny sa meni, ale sex som mala obe tehotenstva inak by som sa zblaznila. Chut som nemala, ale ta blizkost partnera. Strasit niekoho, ze sex ako taky v tehotenstve je zly je blbost.
Autorka mala som to takisto. Maximalne citlive, velke a suche. Dokonca som dostala alergiu aj na intimny gel, kt som pouzivala roky. Dama nadomnou ti dala dobru radu. Skus a ak si niesi ista, kontaktuj lekara.
@miadi vyskusam, dakujem krasne. 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
neodporucala by som sex v prvom trimestri, nemam s tym dobru skusenost