Screeningové vyšetrenie u MUDr. Grochala

24. jan 2024

Ahojte som v 11+4 tyzdni tehotenstva a rozmýšľala som že keď pôjdem na najbližšiu poradňu tak sa spýtam doktorky na toto vyšetrenie možno mi o tom aj sama povie. Som mladá budem mať 21 rokov oplatí sa mi robiť táto kontrola ? Pretože väčšinou som čítala aj diskusie že si to dávajú robiť ženy nad 30 rokov. Ak by som vôbec mala nárok na to alebo neviem ako to funguje.

zojanka
24. jan 2024

Nárok má každý kto si to zaplatí. Je to sono, stojí +/- 100€. Keď máš zdravé dieťa tak ho doktor popozerá, skontroluje a keď je všetko ok tak je za 10-15 minút koniec. Doktor je odborník, keď je nejaký problém, vie ho takto skoro odhaliť. Bábo vidíš na TV, doktor je milý.

pribinak
24. jan 2024

Vieš čo? Pokial nemáš žiadne zdravotné problemy tak sa k nemu neobjednávaj. Nechaj miesto pre maminy ktoré majú problemy a hľadajú termin u odbornika

Kvalitne sono ti urobia aj ini šikovní lekári

autor
24. jan 2024

Ako to prebieha moja doktorka mi zoberie krv v 12tt a ak by tam nebolo niečo v pohode tak by mi odporučila nejakého toho lekára ? Pretože krv mi brala už asi keď som bola 8tt neviem či mi bude brať znova teraz na poradni najbližšej.

pribinak
24. jan 2024

Krv sa berie takmer na každej poradni, kontroluje sa tvoj krvny obraz

kiki68
24. jan 2024

Ja by som do toho isla, ako odhali sa mozny problem a hlavne vidi aj rizika slabsej placenty a pod.

lillyd
25. jan 2024

No hlavne keď si už 11+4 tak môžeš zabudnúť, že ti Grochal nájde termín. Skrinig sa robí medzi 11+0 a 13+6 a treba sa objendavat minimálne 4 týždne dopredu, niekedy až 6… vyšetrenie stojí 95€ 5€ doprovod a 5€ foto..

3petka
25. jan 2024

No mna posielali ku Grochalovi v 16tt ja som ho mala zadarmo lebo som bola už 35 ročná. Následne som šla v 20tt na morfologické sono a to som si platila 60Eur. Ale ak máš Dr čo má na to vybavenie nemusíš nikam chodiť.

xsimonkax
25. jan 2024

Ja môžem Dr.Grochalu len a len doporučiť. Ženy k nemu chodia najčastejšie okolo 20.tt. My sme boli v 12.tt, 21.tt, ideme aj na tretie. Je to drahšie. Ale úplne Ti postačí ísť okolo 20.tt. takže tam zavolaj a sestrička Ta navedie.

lillyd
25. jan 2024

@xsimonkax to ze je v 20tt vsetko ok neznamená že bude aj ptoom. Sesternica tak bola lebo všetci hovorili ze stačí aaaa vtedy jej ešte nenasli ze má mala chybnú oblicku, keby šla v 30tt mohli to vidiet už tam 🤷🏼‍♀️ Čiže ideál je absolvovať v každom trimestri to vyšetrenie a nie len raz.

rurutiax
25. jan 2024

Ja som bola u neho v 20tt a potom aj v 30tt úplne z vlastnej iniciatívy. Moja gynekologička mi len odporučila pre istotu ísť na 3D sono. Lekára som si mala vybrať ja. Mala som vtedy 23 rokov a úplne zdravé bábätko. Môže tam ísť ktorákoľvek mamička, ktorá si zaplatí. Vyšetrenie stojí 100 eur. Urobia ti kvalitné 3D morfo sono, kde ti Grochal všetko poukazuje, vysvetlí, skontroluje a nakoniec dostaneš krásnu 3D fotku bábätka a povie ti aj pohlavie. 🙂 Grochal je jeden z najlepších odborníkov, či nie najlepší čo sa týka prenatálnej diagnostiky. U neho máš istotu, že sa nemýli.

juja_01
26. jan 2024

Ja osobne som to neriešila, som aktuálne v 22tt a všetky tieto screeningy a podrobné utz (aj 3D/4D) mi robí môj gynekológ (má na to vybavenie). Až keby on mal nejaké podozrenie, tak odporúča absolvovať toto sono, prípadne ísť na genetiku. My sme mali zatiaľ vždy všetko v poriadku, tak nebolo treba ... záleží akú máš gynekologičku, niektorí na to vybavenie nemajú a posielajú na screeningy inam 🙂

katuska2301
29. jan 2024

Ak sa môžem pridať.
Z vlastnej skúsenosti by som možno radšej investovala do Trisomy testu.
Keď som cakala prvú dcéru mala som 24 rokov, tiež mi každý povedal že mladá určite bude všetko v poriadku.
U Dr. Grochalu sme boli v 20tt aj v 30tt, podľa jeho vtedajších slov sa mala dcéra narodiť úplne zdravá.
O pár mesiacov sa napriek jeho dvom podľa niekoho “špičkovým” a drahým kontrolám narodila s rázštepom hrudníka a dvoma dierkami na srdci. V 6 mesiacoch absolvovala operaciu srdca aj hrudnika.🤷🏽‍♀️
Týmto už pre mna nieje taký odborník, ako všetci hovoria a hovorili 🙂

lucia13022023
29. jan 2024

Ja by som určite išla, aj kvôli tomu ci je babo ok, aj kvôli zážitku. Krásne sme videli malého, pan doktor bol veľmi milý, vserko nám ukazoval, ešte aj prsty na rukách ci nohách.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre