Ahoj, som momentálne 12tt + 6 a zdá sa mi, že veľmi rýchlo priberam. Od začiatku je to cca 4kg, pritom mám stále nevoľnosti, zvraciam a som nafúknutá. Jen prevažne len pečivo, sušienky a varene jedlo (kvôli nevolnostiam) aj to nie veľa. Zistili mi aj zníženú resp.nefunkcnu stitnu žľazu. Dosť ma to začína trápiť, lebo týmto tempom budem do pôrodu veľryba a to som bola štíhla vždy. Máte to niektorá tiež takto?
Qk mas poruchu stitnej musi ta sledovat aj endokrinolog ... ja som musela brat euthyrox
Priberanie je velmi individualne. Ja som do 27tt pribrala 3 kg a ptom co tyzden to kilo..dokopy 14kg
Ja som pribrala tiez 4kg, ale uplne najhorise je riesit vahu. Ja riesim zdravotny stav, tiez mam nejake diagnozy a zameriavam sa na to aby som vysledky mala dobre a nie kolko priberam. To ze si teraz pribrala 4 kg vobec neznamena ze priberies vela a aj keby....zalezi na tom? Dolezite je zdravie dietata (aspon pre mna).
Aj ja som mala ten isty problem, ze som hned pribrala prve 3 mesiace 5kg a myslela som si ze budem mat 20+ a nakoniec som skoncila tak 14 - 16kg max. Posledne tyzdne som uz velmi nepriberala. 🙂
Baby a ako to gynekológ zisti ci ma žena poruchu štítnej žľazy? Prejavuje sa to nejak od začiatku tehotenstva? Môže to ohroziť babo ak sa to včas nezistí?
@fanyke nič si stoho nerob ja som tiež v 13tt a pred tehotenstvom som vážila o 5kg menej 🙊 tak pribrala som 5kg aj napriek tomu ze som veľa nejedla pretože mi bývalo ešte do nedávna zle zo všetkého. Jedine co mi pomáhalo bolo sladké 😁😁
Ja som tiez tak 4kg pribrala zrazu a potom sa to stoplo. Zial vysoke riziko Preeklampsie a teda lieky cele tehu. Ale potom to uz islo ok, teraz 38tt a 15kg + cize taky normal. Ako nie to minimum, ale ani tragedia.
@vierkainka nie endokrinolog, ale neliečená SZ môže spôsobiť aj potrat a iné neprijemnosti
Ďakujem baby za ukludnenie, v pondelok mám ultrazvuk, snáď bude všetko v poriadku 😉
Podľa mňa je uplne jedno koľko priberiete, hlavne ze sa ma babo dobre. Ja som na začiatku som 12tt a pribrala som 3 kila, a vôbec mi nebude vadiť keď dokonca aj 50 kilov priberiem stojí to zato
Ked som cakala dcerku pribrala som 30kg
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Zo zníženej funkcie stitnej žľazy môžeš viac priberať, je to hormonálna záležitost, musí ta, sledovať endokrinológ a dat liečbu, v tehotenstve je to veľmi dôležité, zvlášť na začiatku. Pi veľa vody, tekutiny sú základ. Ono priberanie je individuálne, sú ženy, čo naberu minimálne a ženy, čo skutočne naberu mnoho kíl. Porad sa aj s gynekológom, čo on na to