Mile žienky, prosím vás o radu. Podľa výpočtu na tehotenskej kalkulacke podľa poslednej MS, mi vyšlo ze by som mala byt 8 týždni... Doktorka pidla utz dnes však napísala ze som 6 +1. Viete mi prosím niektorá vysvetliť cim môže byť spôsobený taky sklz? Plod ma 9,6milimetra, ale ešte neregistrovala srdiečko. Vraj mam ešte par dni počkať.Ak nebude aktívna činnosť, posiela ma na kyret. Prosím vás, poraďte. Ďakujem každej za koment aj za možnosť sa takto zdôveriť.
@vierkainka tak kalkulačka je kalkulačka a tvoje telo je niečo iné. Nevieš kedy si mala nabetón ovulku, sex atď.. a keby aj, dôležité je, či bude drobček aktívny. Zatiaľ to vyzerá dobre, treba počkať na akciu 😉 v 6+1 som ja tiež ešte nemala akciu, skús na to až tak nemyslieť..
@jaroe mne to doktorka surovo oznámila, plodik ma 9,6milimetra... Nevidím akciu srdiečka. Do papierov napísala 6 +1a posiela ma na kyret. A ďalšia možnosť je ze vraj spontánne vykrvacam.. Som úplne v šoku a veľmi sa modlím aby sa moje bábätko prebralo. Teda ak napísala 6+1to znamená ze som v 6.tyzdni a jeden deň nie? Viem ze sa pýtam totálnu hlúposť, sle už som tak mimo, že neviem ani rozmýšľať. 😔Je to naše vytúžené dieťa pi dlhooo snažení s manželom.
@bagre ďakujem veľmi pekne. 💜Ja som tak vystresovaný a zajtra ráno idem na vyšetrenie a posiela ma na kyret, ale ja s tým nechcem súhlasiť.. Chcem ešte počkať.
@vierkainka 6+1tt znamena, ze si v 7.tyzdni (6tt ukonceny, prebieha 7.tyzden)
Neviem, preco ta neobjednala az o tyzden, dva, kedy bude skor vidno akciu srdiecka
Osobna skusenost, nesedelo realne tehotenstvo s kalkulackou,tiez ma poslali na kyretaz,absolvovala som predoperacne vysetrenia.Pri nastupe do nemocnice, posledne sono a ze akcia srdca pritomna,vsetko sa zrusilo a mam zdravu bambulku. Ja som pravdepodobne otehotnela ku koncu cyklu a vsetko bolo posunute. Treba pockat,urcite.Drzim prsty.
@evkao ona ma poslala rovno na kyret, nevidí akciu srdiečka pýtala sa na posledný menzes a potom urobila ten ultrazvuk.. V papieroch mam napísané že 6+1 a ze plod ma 9,6milimetra... Stále mám v duši nádej, že srdiečko bude bit. Ja tam zajtra s tým jyretom súhlasiť nechcem a nebudem.
@vierkainka mne bolo vidieť akciu srdiečka v polovici 8 týždňa až takze hlavu hore s kyretom nesúhlas a nepocuvaj doktorku výpočet nieje sto percent presný ❤️ Držím palce
@ivusikk ďakujem krásne❤️
@veppa ďakujem krásne❤️💜❤️povzbudili ma tvoje slová
U mna bolo vidiet akciu srdiecka az v 8 tt cca .. Nestresuj sa, mas cas 🙂
Zmen si lekarku, pretoze toto do coho ta tlaci papierovo je blbost ...
@vierkainka nepamätám si presne ale pri prvom tehu som takto dako začala jemne špiniť. Hnet som letela na pohotovost. Tiež doktorka extra milá že nevidí akciu srdiečka a už by tam mala byt. Mala som ísť tuším hnet v pondelok na kontrolu k môjmu dr. On mi dal utrogestan a o týždeň má objednal na sono. Srdiečko už bilo a teraz pri mne sedí takmer 4 ročný šibal ☺️
@nika898 ja nespinim vôbec, dokonca sa cítim dobre. Nedávno som doluevila zápal priedusiek, písala som tu o tom ale v inej téme, tiež som prosila o radu.moja doktorka ma dnes ako fakt odbila s tým, že nevidí akciu srdiečka, kyret. Vzalo ma to.
@saskia_98 ja sa opýtam ešte raz pre istotu.. Ospravedlňujem sa, ak už vyznie ako totálny idiot.... 6 +1znanena 7 týždeň... Však to ešte srdiečko nože začať predsa bit. Nie som s tým szotoznena aby som si ho dala preč... A na ten 7.tytden na 9,6 milimetra.. Na to mi tiež vravela ze je nič malinke na ten týždeň... Ja som už z toho všetkého zúfalá
Prepáčte všetky baby za gramatické chyby, alebo preklepy... Ja sa až trasiem od zúfalstva... A zároveň vám všetkým ďakujem.nejak mi práve dochádza, že ona ma posiela na potrat. Normálny potrat. 😢
@vierkainka ano je to 7 tyzden. Akcia srdiecka aspon u mna bola 7+4 co bol 8 tyzden. Cize fakt pockaj. Ziadny kyret. Dokonca moje krstňa malo akciu srdiecka 8+2 co bol 9 tyzden. Normalne povedz ze chces este pockat a na ziadny kyret nejdes. Nezufaj a hlavne sa spamataj. Nadychni, vydychni a upokoj sa. Teraz zbytocne stresujes seba aj babo. Povedz si ze bude vsetko dobre.
@vierkainka Kedy si mala poslednú MS a aký dlhý mávaš cyklus? Ja som tu už viackrát písala, že v prvom tehotenstve som bola v 6+1 u svojho lekára a akciu nevidel, lebo má staršie sono. V ten istý deň večer som začala silno krvácať, išla som na pohotovosť do nemocnice a tam už na najnovšom sone akciu videli. Synček už má rok a pol. Nechcem ti dávať falošnú nádej, ale šanca na šťastný koniec je. Hlavne ak nemáš úplne pravidelný 28-dňový cyklus.
@vierkainka na 6+1tt je velkost uplne primerana... naozaj by ta nemusela hned tak vylakat :( ja som mala v 6+3tt CRL 6,4mm
urcite na kyret nechod, a na tvojom mieste by som rozmyslala aj nad zmenou doktorky, ta tvoja asi vela ludskosti nepobrala
@vierkainka hlavne cakaj, o tyzden uz moze srdiecko bit. ziaden kyret este. Ak ta to ukludni, ja som mala srdiecko 7+1, ale kedy zacalo bit neviem. Plod mal v tento den 12mm. Takze ta podla mna zbytocne vystrasila 😉
@anniii ja mam tak 28-35cyklus.... Podľa poslednej MS by som mala mat už 8 týždňov... Podľa sona dnes doktorka zapísala 6 +1 a ako som tu už spomínala viackrát, odbila ma s papiermi na kyret..
U nas v 6+1 srdiecko tiez este nebilo. Merali sme 3mm.. podla mojho dr bolo vsetko ok, objednal ma o 4 tyzdne, to uz srdiecko bolo. Drzim palce 🙂
@vierkainka bud mas nepravidelny cyklus a ovu mas posunutu alebo plod prestal uz rast v 6tt :( tak preto chce pockat co ak zacne bit v 8tt, ja som bola v 8tt4 a babo sa prestalo vyvijat zhruba 7tt4 ale u nas ziadna akcia :(
Určite na kyret nechoď, treba počkať 2-3 týždne na akciu srdiečka. Iné by to bolo pokiaľ by si krvácala, alebo mala problémy. Držím palce nech je všetko v poriadku a hlavne mysli pozitívne to je momentálne to jediné čo môžeš pre to malé urobiť. ✊🏻✊🏻✊🏻
@vierkainka urcite cakat, aj 2 tyzdne a hned zmenit doktorku...nic dobre z nej nevychadza, a s takym postojom zrejme uz ani nebude..moze viacej ublizit ako pomoct
Dievčatá... Žienky... Písala som si s pani sestričku, je to skutočne milá a láskavá žena,tiež ma povzbudila... Vraj pidla pani doktorky je to mŕtvy plod... Nie je akcia srdca =mŕtvy plod... Pani sestrička sa jej vraj snažila aj povedať ze Pan predsa robí zázraky a nádej je vždy... Pidla dojtirky:fakty sú fakty.....
@vierkainka never tomu, radšej počkaj a choď k inej lekárke vo vlastnom záujme.
Ja som bola 6+1 a srdiečko nebolo. Dr. absolutne neriešil, zablahoželal, že som tehotná a objednal má na kontrolný utz. o 4 týždne!!! Ale ja viem, že v mojom prípade bola ovulka na 20.deň. Nestresuj sa a žiadala by som kontrolu o týždeň. Držím silno prsty.
@vierkainka
@vierkainka toto nie je o tom, ze Pan robi zazraky, toto je normalne, ze akcia srdiecka byva casto vidiet az neskor.... samozrejme moze sa stat aj to, ze babatku sa naozaj srdiecko nerozbucha, ale to moze s urcitostou potvrdit naozaj az o tyzden, dva...
@evuska135 ach to mi veľmi ľúto 😔😔😔
@ericka_123 ja absolútne nekrvacam, nič ma nebolí.. Práveže sa cítim dobre.. Iba ma bolia prsia a som unavená... A samu ma prekvapilo že do tých papierov napísala 6+1 a ze bejby ma 9,6milimetra... Véd na tu dobu ma moje bábätko primeranú veľkosť podľa mamucuek co mi tu písali... Tak ja už neviem...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@vierkainka termín podľa MS predpokladá ovulaciu/oplodnenie v strede cyklu, pričom reálne môže k oplodneniu dôjsť skôr aj neskôr. Termín podľa uzv zrejme vychádza z nejakej tabulky- koľko by mal plod merať v danom týždni. Nechápem, prečo ťa zbytočne stresuje možným kyretom, keď je ešte trochu času, aby bolo vidieť akciu. Mna pri prvom tehu tiež tak lekár vystresoval, povedal mi to dokonca ako hotovú vec, že akcia by už mala byť, nech prídem po víkende na kontrolu alebo rovno na pohotovosť ak zacnem krvacat...S dieťaťom som sa už rozlúčila. A v pondelok už srdce bilo. Taká som na neho naštvaná ešte aj po 10 rokoch...blbec jeden.