Ahojte žienky, bola som na prvej kontrole, podľa dátumu poslednej MS by som mala byť 7+1, avšak podľa sona som 5-6. týždeň. Bolo vidieť len gestačný vak a žĺtkový vak veľkosťou zodpovedajúce práve tomu cca 5. týždňu. Doktorka tvrdí, že to môže byť tým, že mávam 31-34 dňové cykly. ďalšiu kontrolu mám o týždeň a malo by byť počuť aj srdiečko. Stretli ste sa niektorá s takýmto vysvetlením? Viem, že mi ostáva iba čakať, ale ostal vo mne akýsi veľký strach, že niečo nie je dobre...
@beatka25 ked mas take dlhe cykly tak moze byt ze mas posunutu ovulaciu. Ja som mala cykly od 27 po 38 dni. Poslednu som dostala 35ty den cyklu. A pozitivny ovulacny test mi vysiel na 17ty den cyklu. A to bola aj moja posledna ms. Takze sa zbytocne nestresuj ja som bola v 6tyzdni na potvrdenie na ultrazvuku som videla len taku bublinku malu nic som tam nevidela doktorka mi toho tiez vela nepovedala iba ze je to este malinke a v ktorom tyzdni som mi povedala a objednala ma o 2 tyzdne. To som bola teraz v utorok a uz bolo vidno srdiecko aj riadne podrastlo uz som videla na ultrazvuku pekne vyplnenu bublinku 🙂 a cez tie 2 tyzdne som citala kopu diskusii na mk a to ma upokojilo lebo pisali ze to bolo koli posunutej ovulke alebo dlhsim cyklom ze je to uplne normalne. Takze sa nestresuuuj vsetko bude v poriadku 🙂)
@beatka25 ahoj, ja obe som mala také 🙂 presne ako píšeš ty v 7 to vyzeralo len na 5ty, tiež mam nepravidelný a dlhý cyklus, takže kľud 🙂
Ja to tak mám, dnes som som 12+0 podľa Dr. ale podľa PM by som mala byť 13+6. Takže sa neboj. Prvýkrát som bola u Dr. a myslela som si, že som 8+ niečo a bola som len 6+1, ale srdiečko bilo krásne 🙂
Ja som tiež mavala dlhý cyklus vždy, niekedy aj 50 dní a aj kvôli tomu je asi babo teraz menšie ako by malo podla MS byť, podľa poslednej MS by som mala byt v 22 a podla veľkosti som len v 20,21
Áno, pretože tt sa počítajú každej žene akoby podľa ideálneho stavu 28-dňového cyklu. Ja som ešte pred 10 rokmi našla u susedy takú starú knižku Vademecum zdravotníka, či ako sa to volá. Teta je farmaceutka, knižka je už určite staršia ako tých 10 rokov, možno aj 20, netuším. A tam bolo okrem iného napísané, že termín pôrodu (a tým pádom aj tt) by sa mali počítať podľa dní trvania cyklu. Čiže prakticky tak, že vyráta sa to podľa ideálu a o toľko dní, o koľko je cyklus dlhší, sa dni k ideálu prirátajú a o koľko dní od 28 kratší, toľko sa odráta od toho ideálu.
Mne to aj podľa toho vyšlo na deň presne (deti sa narodili podľa toho výpočtu presne na deň), hoci podľa ideálu som obe prenášala (jedno o 10 dní, druhé o 3 dni).
Mne tak skáču dva dni.. tp mi dal doktor podľa veľkosti bábätka na utz v 9tt
@beatka25 nemyslím si, že máš akýkoľvek dôvod na strach. Podľa poslednej menštruácie ti to vyratali tak, akoby si mala ovulaciu na 14ty deň. Akurát, že ty ju kľudne môžeš mávať aj 21.den ako ja a tým pádom sa to o týždeň posunie 🙂 navyše, tento mesiac si ju mohla mať aj 28my deň a posunie sa ti to o 2 týždne (napríklad, mne sa to stáva obcas)- ak si nemerias bazalnu teplotu alebo nejak inak nevieš, kedy si mala ovulaciu, je to ťažko hádať, ale je to v pohode možné. Podľa mňa dôležitejšie je, či na budúcej kontrole bude vidno dostatocny nárast bábätká, príliš sa nestresuj 🙂 ja som tiež podľa dátumu MS o 2 týždne popredu a podla Soňa o 2 týždne pozadu na
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@beatka25 ahoj mne tak isto pri prvej kontrole povedala, ale keď som prišla na ďalšiu kontrolu povedala ze je to v poriadku ze sa to vyvíja tak ako sa ma.Dokonca mi povedala taky istý tt ako mi presne vychádzal podľa MS co som sa aj čudovala. Ale zároveň povedala ze keď mam dlhší cyklus, môže to byť o týždeň posunuté, čiže aj termín pôrodu je cca o týždeň neskôr. Tiež mám dlhšie cykly, vôbec sa tym netráp uvidíš na ďalšej kontrole bude všetko okej 🙂