Riziko počas tehotenstva

carla232
9. nov 2017

Ahojte baby,chcem sa Vás spýtať ktoré ste boli teraz v blízkej minulosti na rizikovom počas tehotenstva alebo ešte stále ste.
Ako je to finančne? Koľko dostávate pd poistovne po tých 10.dňoch? Ja son počula ze to je 75%.je ti pravda? Alebo ako to je? Poraďte mi prosím.píšte prosím našou rečou nie úradnou. ĎAKUJEM VÁM KRASNE 🙂

svetlana35
9. nov 2017

@carla232 neviem kolko percent ale bola som 10 dni PN kvoli tehotenstvu a platovo som isla cca 150e dole.

carla232
autor
9. nov 2017

To ano,pretože zamestnávateľ platí prvých 10dní to znamená že len 25%s platu,potom od 11.eho dňa plati uz poisťovňa ale neviem presne koľko percent

carla232
autor
9. nov 2017
lussyita
9. nov 2017

Ja som na rizikovom a 75 % je na materskú..toto príde papier s vymeriavacím základom na deň, koľko budeš mať x počet dní v mesiaci a budeš vedieť koľko dostaneš..a prvé dni platí zamestnávateľ a potom SP..

carla232
autor
9. nov 2017

Ale kolko percent s toho? Alebo tych 55%?
Jakto ze na matersku je 75? Neverim zeby son materskú dostavala 391€ namiesto 210€ci kolko presne

lussyita
9. nov 2017

Materská sa ráta z hrubej mzdy.. a pre PN takto, veď na nete to všetko nájdeš:

Náhrada príjmu

prvé 3 dni práceneschopnosti je to 25 % z denného vymeriavacieho základu
od 4. do 10. kalendárneho dňa práceneschopnosti je 55% z denného vymeriavaceho základu
od 11. kalendárneho dňa PN platí nemocenské Sociálna poisťovňa

carla232
autor
9. nov 2017

A od toho 11eho dňa je kolko percent? 75?????

katriona1
9. nov 2017

@carla232 ne těch 55 %, jenom na mateřskou je 75 %

katrin69
10. nov 2017

Počas rizikovky som dostala okolo 360€ a materská je od mája 75%. Tá bola o trošku vyššia.

vladik66
10. nov 2017

@katrin69 ja som na tom podobne a mám aj rozhodnutie zo soc. Prvých 10 dní zamestnávateľ, ďalšie dni hradí soc. 55% z príjmu,príde ti papier, ako to vypočítali. Materská by mala byť 75 %,ale tú poberáš len pár mesiacov,potom je to už len rodičovský okolo 210 🙂

carla232
autor
10. nov 2017

Dakujeeeem Vám takže 55% s prijmu....a 55% s hrubej ci cistej mzdy?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre