Rh negatív - mám za sebou 2 potraty a teraz som v 7. týždni

janetta95
28. júl 2020

Chcem sa spýtať ci mala daktora z vas 2 potraty za sebou kvoli rh negativ faktoru a do tretice sa bábätko zdrave narodilo? Som akurat v 7tt a mam strach s dalsej kontroly a co bude nasledovat bola mi 2x pichnuta rhega anti D po amniocenteze a porode v 5.mesiaci. Dakujem za info

lulik01
28. júl 2020

@janetta95 ahoj, ja som mala 2 potraty a teraz mám dve super detičky. Síce narodené v 35 a 29tt, ale aj to sme zvládli. Držím ti palčeky

silviazlat
28. júl 2020

Prosím Vás žienky, keď sa to tu prebehá. Tiež mám A.neg krv a môj Dr. mi zatiaľ nepovedal nič o tej látke, ktorá sa pichá. Resp ani moc neviem o čo ide, niečo málo som počula. Som 30.tt - ďalšiu poradňu mám až 20.08. Viete mi poradiť? Ďakujem

selest
28. júl 2020

Ano vsetko bolo do tretice ok kedze po druhom potrate konecne urobili krvny test a zistili ze somrh neg a dali injekciu. Pocas 3 tehu som dostala 3 injekcue automaticky a po porode uz nie lebo malemu tiez vysiel rh neg takze vraj netreba. To bolo v zahranici
. Teraz som uz na sk 13tt a zatial mi nedali..

selest
28. júl 2020

@silviazlat urcite ti brali viackrat krv a robili test na protilatky ci treba injekciu. Opytaj sa na poradni

silviazlat
28. júl 2020

@selest No je to možné, ale môj Dr. je síce super, ale mal mi o tom povedať. Musím sa spýtať. Môj manžel má krv B.neg. Čítala som, že horšie by bolo, keby mal Rh faktor pozitívny...

selest
28. júl 2020

@silviazlat no este aj o to ide ze aky ma tvoj manzel. Lebo ked ma aj manzel neg tak myslim ze aj dietatko bude neg a tym padom sa nebudu tvorit protilatky a netreba injekciu. Moj ma pozitiv a tam je to tak ze moze byt aj pozitiv aj negativ dietatko a preto sa to testuje potom.

silviazlat
28. júl 2020

@selest Len Dr. sa ma práve na manželovu krv vôbec nepýtal... musím to s ním prebrať. Ďakujem

bocianka123
28. júl 2020

ja som negatív, mám 2 porody, deti sú "+" ... a jeden potrat. Po všetkých troch akciách mi pichli látku na faktory.. antiRh.. neviemčo ... drž sa. nech to dobre dopadne. Počas tehotesntva častejšie testovali protilátky.

kiki68
28. júl 2020

Ja dva potraty a treti krat to vyslo, mame chlapceka s rh+ Pichali mi v tehu aj po porode Rhophylac, po druhom potrate Rhegu.

shee11
28. júl 2020

ja som neg, mazel poz., obe deti neg bez problemov.

majka_3
28. júl 2020

Ja som negatív a manžel pozitív a obe deti pozitív, žiadne problémy ale kontrolované každý mesiac či sa netvoria Protilátky...

janetta95
autor
28. júl 2020

@silviazlat picha sa to vzdy po porode alebo po hocijakemu zasahu do tela mne to pichli po porode v 5.mesiaci kedze sme mali upt kvoli anomaliam a amniocenteza pocula som ze sa to picha aj pocas tehotenstva ale neviem ci u nas na sk presne v 30tt zalezi od dieťaťa ci bude plus alebo minus

janetta95
autor
28. júl 2020

@janetta95 dakujem dievcata ste ma aspon kusok upokojili 7.8 mam kontrolu tak drzte mi palce zeby vsetko dobre dopadlo a dala som to konečne do konca 🙏

kiki68
28. júl 2020

@janetta95 pichaju sa v 30tt , keby zacne krvacanie v 3 trimestri, aby to bolo v pohode a nezacalo to robit zlobu.

mpikusova
28. júl 2020

Ja som negativ a muz pozitiv a mame dve zdrave deticky, ziadny potrat.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre