Chcem sa spýtať ci mala daktora z vas 2 potraty za sebou kvoli rh negativ faktoru a do tretice sa bábätko zdrave narodilo? Som akurat v 7tt a mam strach s dalsej kontroly a co bude nasledovat bola mi 2x pichnuta rhega anti D po amniocenteze a porode v 5.mesiaci. Dakujem za info
Prosím Vás žienky, keď sa to tu prebehá. Tiež mám A.neg krv a môj Dr. mi zatiaľ nepovedal nič o tej látke, ktorá sa pichá. Resp ani moc neviem o čo ide, niečo málo som počula. Som 30.tt - ďalšiu poradňu mám až 20.08. Viete mi poradiť? Ďakujem
Ano vsetko bolo do tretice ok kedze po druhom potrate konecne urobili krvny test a zistili ze somrh neg a dali injekciu. Pocas 3 tehu som dostala 3 injekcue automaticky a po porode uz nie lebo malemu tiez vysiel rh neg takze vraj netreba. To bolo v zahranici
. Teraz som uz na sk 13tt a zatial mi nedali..
@silviazlat urcite ti brali viackrat krv a robili test na protilatky ci treba injekciu. Opytaj sa na poradni
@selest No je to možné, ale môj Dr. je síce super, ale mal mi o tom povedať. Musím sa spýtať. Môj manžel má krv B.neg. Čítala som, že horšie by bolo, keby mal Rh faktor pozitívny...
@silviazlat no este aj o to ide ze aky ma tvoj manzel. Lebo ked ma aj manzel neg tak myslim ze aj dietatko bude neg a tym padom sa nebudu tvorit protilatky a netreba injekciu. Moj ma pozitiv a tam je to tak ze moze byt aj pozitiv aj negativ dietatko a preto sa to testuje potom.
@selest Len Dr. sa ma práve na manželovu krv vôbec nepýtal... musím to s ním prebrať. Ďakujem
ja som negatív, mám 2 porody, deti sú "+" ... a jeden potrat. Po všetkých troch akciách mi pichli látku na faktory.. antiRh.. neviemčo ... drž sa. nech to dobre dopadne. Počas tehotesntva častejšie testovali protilátky.
Ja dva potraty a treti krat to vyslo, mame chlapceka s rh+ Pichali mi v tehu aj po porode Rhophylac, po druhom potrate Rhegu.
ja som neg, mazel poz., obe deti neg bez problemov.
Ja som negatív a manžel pozitív a obe deti pozitív, žiadne problémy ale kontrolované každý mesiac či sa netvoria Protilátky...
@silviazlat picha sa to vzdy po porode alebo po hocijakemu zasahu do tela mne to pichli po porode v 5.mesiaci kedze sme mali upt kvoli anomaliam a amniocenteza pocula som ze sa to picha aj pocas tehotenstva ale neviem ci u nas na sk presne v 30tt zalezi od dieťaťa ci bude plus alebo minus
Ja som negativ a muz pozitiv a mame dve zdrave deticky, ziadny potrat.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@janetta95 ahoj, ja som mala 2 potraty a teraz mám dve super detičky. Síce narodené v 35 a 29tt, ale aj to sme zvládli. Držím ti palčeky