ahojte 28.2.2018 mi konci zmluva na matersku potrebujem 270dni kde sa zamestnam na dohodu rata sa to do materskej?dakujem🙂
Vo socialke sa to plati?a to sa aj na urad prace mam zahlasit
@anastazia2015 a koľko si tam predtým pracovala? Mala by si byť v orchannej lehote .Nárok vzniká ak si za posledné 2 roky mala nemocensky poistenych 270 dní, ak sa nemýlim .Daj sa vypisat, na PN , budeš mať aspoň nejaký prijem .
No ja som po rodicovskej isla hbed do roboty a iba zmluvu mam na pol roka do 28.2.2018 mi konci potom mi uz tazko predlzia
Vaše rozhodne obdobie bude rok 2017 musite mať odpracovanych 270 dni, ak ste v roku 2017 bola na rodicaku pojdete z pravdepodobneho prijmu ktorý urči zamestnávateľ, tak isto ak ste otehotnela počas pracovneho pomeru máte 8 mesacnu ochrannu lehotu....
nemozete kombinovať dohodu plus zamestnanie, mozete ist samostatne z dohody ALE musite z nej mat odpracovanych 270dni.....
za rok 2017 mam odpracovanych na zmluvu no asik 4mesiace lebo 28.2 mi konci zmluva to bude pol rok a předtím som mala iba na dohodu popri rodicovskej
napisem vam spravu
dobre
@23kikinka23 a ako je to v prípade že som nemocensky poistená 270 dní, zostanem tehotná a v prípade že ma nebudú mať kam preradiť (robím rizikovú prácu) budem musieť ísť na PN. Bude sa mi potom materská počítať aj z PN ?
idete na materskú v roku 2018 a už teraz viete ze máte odrobených 270 dni tak sa Vám materská rata za obdobie čo ste zarobila v roku 2017 . Rok 2018 sa vôbec nerieši 🙂
v roku 2017 mm 4mesiace na zmluvu a dohodu popri rodicvskej
@lulula1990 Nie, PN je nezdaniteľný príjem.
@evittam aj som si myslela, dakujem
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Stačí ak si budeš dobrovoľné odvádzať poistenie. Zamestnaná byť už nemusíš 🙂