Ahojte je možné že mi doktorka vysadila progestanelle pretože už bábätko berie živiny odo mňa ? Žlté teliesko či ako sa to vola bolo už mimo maternice.
Žlté teliesko je ale na vaječníku, nie v maternici,nie?
@domka222 neviem kde to je nevyznám sa v tom ale proste povedala mi moja doktorka že už to nie je tam kde je bábätko
Ja som vysadila po ukoncenom 8.tt.,tak mi kazali v CAR
@ivi222 a vysadila si to hneď alebo postupne ? Neviem čo je CAR
Ahoj , ja som vysadila progestanele 13 tt .
Naraz.
Placenta začína až v 13.tt
Car je centrum asistovanej reprodukcie. Hned som vysadila,ale ja som vkladala len jednu vecer.
Žlté teliesko, teda to, čo produkujeme progesterón, nie je tam kde dieťa. Dieťa je v maternici a žlté teliesko vo vaječníku. Druhá vec - žlté teliesko zaniká 12-16 dní po ovulácii. Vtedy buď začne menštruácia alebo ak došlo k počatiu a dieťa sa dobre uhniezdilo, produkuje si uz svoj vlastný progesterón - ale to už od 5.-6. týždňa, neexistuje aby žlté teliesko ti doteraz fungovalo. Čiže áno, v 9.tyzdni už dávno berie dieťa živiny od teba, plus si aj tvorí vlastný progesterón. Na druhej strane je možné, že si ho tvorí málo,ne doktor vždy pred vysadením robil odber krvi...
Asi myslíš žĺtkový vak, nie žlté teliesko. Ten zaniká až okolo 12tt, ja som ho ešte v 9. týždni jasne videla na sone. Mne kázal doktor brať progesterón (ja mám utrogestan) až do 13tt
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?