Prvý ultrazvuk v 8. týždni a možno sú to dvojičky

makimakimaki
17. sep 2013

Ahojte baby, dnes som bola na prvom USG, som 8+0 tt a doki ma trosku "vydesil", ze mozno cakame dvojicky. Vraj tam vidi 2 tie plodove vacky (ci ako to nazval) ale iba 1 bijuce srdiecko. Vraj je mozne, ze su to dvojicky, ale je aj mozne, ze ten druhy plod sa uz od zaciatku nevyvyja a nejako samo-zanikne. Vraj vela tehu zacina ako dvojicky a nakoniec sa vyvynie iba jedno dietatko.
Mate niektora podobnu skusenost ? Ako to dopadlo ??? Ja mam prist na kontrolu o 2 tyzdne, vraj uz budeme mudrejsi.... Len dovtedy asi zosediviem, ci je vsetko OK...
Budem vdacna najma za vase realne skusenosti 😉

anjelicek26
17. sep 2013

@makimakimaki - je to presne, ako ti povedal lekar, o dva tyzdne budete mudrejsi. Dvojicky mozu byt s dvojitej ovulacie, teda dvojvajecne a jedno par dni mladsie, skutocne srdiecko este moze nabehnut. Ale nemusi. Takze hladkat brusko a cakat 🙂

janula18
17. sep 2013

ja som to mala podobne, vždy to druhé bolo menšie, že z toho nič nebude, že pravdepodobne sa vstrebe, ale na dalšej kontrole stále bolo, síce bolo menšie ale potom to dobehlo a teraz mi tu behajú dvaja nezbedníci.
Ale inak sa normálne stáva že sa aj jedno vstrebe, bez akýchkoľvek príznakov,alebo sa trochu zašpiní a druhé sa vyvíja dalej.

klincek
17. sep 2013

@makimakimaki u mna to bolo tak, ze jeden plod bol o 3-4 dni starsi (takze zrejme dvojita ovulacia, ako pise anjelicek)..ale v 8tt mi uz vystavili knizku, tak predpokladam, ze uz bolo vidiet obe srdiecka - no na druhej strane, pri tom mojom lekarovi by som sa nedivila, keby mi knizku vypisal s tym, ze ved keby aj nie, tak aspon jedno hadam bude.. 😒 . musis len pockat, aj ked je to tazke. ale teraz nemozes urobit naozaj nic, iba sa skusit trochu menej stresovat 😉

kika2710
17. sep 2013

@makimakimaki ja som tiez mala v 7 tt dva gest.vacky. v jednom uz bilo srdiecko ale v druhom nie a bolo aj o nieco mensie...tiez sme cakali na dalsiu poradnu ale zial tam uz bol len 1, doktorka vtedy povedala ze chvalabohu je tam len jeden no tak to ma dostalo.... nechapem jej reakcii... teraz som v 18tt a zatial je to v poho... no ale to nemusi byt tvoj pripad. kazda sme ina a mozno ta cakaju dvojcence ;) no treba len pockat.

hajajanka
17. sep 2013

@makimakimaki Ja mam z takehoto tehotenstva len jedno babatko. A keby nebolo ultrazvuku, ani netusim, ze su tam dve. Nezostava ti nic ine, ako cakat do buducej kontroly. Drzim palce, aby bolo vsetko v poriadku.

makimakimaki
autor
1. okt 2013

Dievcata, dakujem vam za reakcie, pomohli mi preckat tie 2 tyzdne v klude 😉
Dnesny UZV potvrdil v brusku iba 1 babenko, 2,5 cm cervicka 😉 Pre nas je to ta "lepsia" moznost, kedze uz 2 deticky mame a mladsia este nema ani 2 roky... Velmi som sa bala, ako by som to zvladla s dvojickami.... Tak uz len aby bolo vsetko OK a v aprili uz budeme naozaj velka rodinka 😉

maribell
15. jan 2014

AHOJTE BAB MAM OTAZKU ALE NECHCEM ZAKLADAR NOVU DISKUSIU ...bola som na prvom ultrazvuku a bol uplne iny ako pri prvom tehu ..pri prvom tehu mi lekar ukazal jednu fazulku ktorej bilo srdiecko.. teraz mi lekar ukazal dve fazulky oproti sebe ..jedno povedal ze je babo a bilo mu srdiecko a druhu fazulku povedal ze to je zltkovy vak .. teraz neviem .. ten zltkovy vak nemoze byt druhe babo?...ale to by mi zas lekar povedal vsak?

makimakimaki
autor
15. jan 2014

no, u mna to bolo presne to iste, ale doki povedal, ze z toho druhého vaku moze /ale nemusi/ byt druhe babo - o par dni mladsie... asi ti zostava len pockat na dalsi uzv,... a bude bud radost, alebo dvojita radost 😉 hlavne nech ste ok !

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre