Prvý trimester a vlčí hlad

27. júl 2024

Ahojte,
mladší syn ma 1 rok, stále kojim a otehotnela som 🙂. Moj problém je ten, že keď kojim, neschudnem. Nie je to, ze by som sa posledný rok prezierala. Ale i keď som po porode dobre schudla, o 4 mesiace som zacala priberať. Po prvom porode to bolo rovnaké, schudla som 5 kg za mesiac, keď som prestala kojit. Teraz mam 72,5 kg pri 175 cm. Som 3x tehotna a ja musím jesť každú hodinu, inak by mi prišlo zle. Napriklad zjedla som porciu špagiet cabonara. Po hodine hrozny hlad. Zjedla som 1/4 melónov, muz tiez. Ten v pohode, prejedeny. Ja Po hodine hladná.
Ja mam obavy aby som nepribrala príliš.
Prosím vás, mate nejaké rady co cvičiť ci jesť aby som nemala 100 kg? Nikdy som necvicila ale ak by ste mali niečo overené pre tehotné, budem rada. Aj za rýchle zdrave sneky ci typi 🙂 na jedla, co zasitia a nepridaju kg 🙈. Ďakujem vám všetkým vopred za rady a skúsenosti 🙂.

18monca18
27. júl 2024

Ahoj ja som v 8 tt a tiež miesto nevoľnosti by som len jedla 🫣

beata_k
27. júl 2024

Daj si poriadny kus masa a nie snacky. To jedine ma dokazalo zasytit.

autor
27. júl 2024

@beata_k
no to máš pravdu, len každú hodinu to nemôžem 😃 i keď by som brala. Preto som pisala sneky. To tie hodinovky 😂

beata_k
27. júl 2024

Ked sa najes masa nebudes mat taky hlad. Vlastna skusenost. Skus, uvidis ci pomoze.

autor
27. júl 2024

@18monca18
no super, aj teda stále ješ? Ja som 2 predchádzajúce tehu štartovala s 64 kg, teraz omnoho viac a to ma desí.

autor
27. júl 2024

@beata_k
no skúsim viac. Ja mam maso rada, teraz sa tlačím slaninou 😂 A to sombsi pred hodinou ľahla, ze idem spať.

beata_k
27. júl 2024

Skus stejk a nie slaninu 😄

autor
27. júl 2024

@beata_k
nemáme 🤣 Ale skonštatovala som, ze každá tehotna by mala dostať permanentku do potravin a na donášková službu 😁
Zajtra bude kura s ryžou (asi ho zjem už o 9tej rano 😅) A v pondelok dusená kapusta s hovädzím, aspom na 3 dní.
Dnes robil muz špagety cabonara a bol nešťastný, ze to nevyzerá pekne. Asi by mi bolo fuk, keby omáčka prihodila aj 😁.

medda_beda
27. júl 2024

Musíš jesť jedlo ktoré ti zaplní žalúdok.Najlepšie varené.Napríklad mäso s ryžou, husté polievky.
A to či priberieš je otázne.Spraskám celú čokoládu, zjem pečivo a nepribrala som ani kilo.
Je pravda, že jem o dosť menej ako pred tehotenstvom, ale vtedy som sa najedla a váha o 3kg hore.
Teraz sa mi váha drží, ale ja nemám chuť nejak jesť.
Nevolnosti mi začali až po 12tt, ale jedlo ide domňa ťažko od začiatku.Občas mám dni keď sa najem tak z chuti.
Včera som zjedla vianočku 4 kúsky, 2 termixy, jeden jogurt, a o 3 ráno tuniaka 🤣.
Veľmi výživná strava

barka1
28. júl 2024

Ješ úplne zle - špagety carbonara, melon a slanina ta zasytia len na chvilu, nedaju ti skoro žiadnu energiu, bielkovin je v nich minimálne a potom sa divis, že si este hladna...Ješ teraz za troch, tak to skus kvalitnejsie.
Polotučny tvaroh, biele jogurty, orechy, syry, kvalitne chudé maso (hydina, ryby, i hovadzie je ok), ročnemu by nemuseli vadit ani strukoviny. Husté zeleninové polievky -(bez muky, len uvarit akukolvek zeleninu s 1 zemiakom, rozmixovat, podávat s lyzickou kyslej smotany). S každým jedlom + ako snack vela zeleniny. Trebars k tomu kurcatu s ryzou v rovnakom pomere zeleninový salát bez majonézy, nie 3mini kysle uhorky.
Zruš zbytočné sladkosti, mucne jedlá, biele cestoviny, knedle, sladké pitie. A každý večer sa chod na 30min sama prejst. Alebo cez den s dieťaťom v kociari.

pet888
28. júl 2024

Ked mas velku potrebu jest (a mas chut zrovna na viac kaloricke jedla),tak musis to kompenzovat velkym vydajom.A myslim,ze pri 1rocnom babatku to nie je problem,kocarovanie ti moze vela pomoct a tiez behanie okolo malej.

michaela329
28. júl 2024

Bielkoviny sú odpoveď...ja si frcim na mozzarelle, kefíre - moje snacky a žuvačky, vedia mi potlačiť nevoľnosti. Zelenina by vraj mala zasýtiť vlakninou, u mňa hlad zhoršuje, lebo za pol hodinku je pretravena a zjedla by som koňa, tak zelenina len s bielkovinou. No a ten pohyb som mala zakázaný, kvôli spineniu. Od tohto týždňa začínam s chôdzou na páse a krátkym pilatesom-videa pre tehotné sú na YouTube, cvičiť len rozsah, ktorý je príjemný, ja som hodne športovala pre otehotnením a keď som musela prestať - váha hneď prvý trimester plus 3kg a to som teda tintitko nebola 😳🤦 Pre Teba, ak si necvicila, tak určite nie je vhodné začať hneď s veľkým objemom pohybu, choď na to postupne pol hodiny, po týždni pridaj desať - pätnásť minút a tak.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre