Prvý tehotenský skríning

sonica123
21. aug 2019

Ahojte dievčatá.
Potrebovala by som radu. NT skríning mi vysiel riziko DS 1:240.som zrútena. Uzv bol v poriadku NT 0,5 nosova kosť prítomná. Zažili ste niečo takéto.? Doktorka mi vzala krv na tripple ešte výsledok budem mat zajtra, tak som zvedavá.

sivana09
21. aug 2019

@sonica123 neboj, všetko bude dobre

sonica123
autor
21. aug 2019

Ja dúfam, lebo mňa porazí. Ďakujem za podporu

nasasa_1
21. aug 2019

@sonica123 Ked si tu na konikovi pozries temy na tripple, downov syndrom a vsetky toho sa tykajuce, tak tam baby pisali ako im vychadzali hodnoty a pri tom dieta bolo uplne v poriadku

sonica123
autor
21. aug 2019

@nasasa_1 ďakujem pekne, akurát to tu prechádzam, trosku mňa to povzbudzuje, asi sa to podľa tých diskusii bežné stáva. Mam už dve deti, predtým sa tento skríning nerobil len tripple test, tak mňa tá pozitivita strašne zaskočila.

ludmilka2407
21. aug 2019

Nie je to take strasne cislo, zeny tu pisali aj s ovela vacsim rizikom a maju zdrave deti.

sonica123
autor
21. aug 2019

@ludmilka2407 ďakujem, akurát to tu čítam.

sasanka605
21. aug 2019

Z čoho si zrútena, mne vyšiel podobne a ani ma nenapadlo sa nad tým zamyslieť. Toto sú nepresne testy a neviem koľko máš rokov, ja som mala pripísané že podľa veku matky.

sonica123
autor
21. aug 2019

@sasanka605 no z toho rizika. Doktorka mi najprv do telefónu vybliakla že dieťa má riziko na DS. Hneď na to som nabehla do ambulancie a v tom to išlo. Vravím jej aký je pomer, to ani nevedela čo po nej chcem, potom ze 1:240m. Down a riziko veku je 1:410. Takže tak. 34 rokov mam

sonica123
autor
21. aug 2019

Ale podla toho co tu čítam som na tom asi ešte celkom dobre. Zostala som v šoku, hlavne preto, že pri tých 2 tehotenstvach mi NT skríning nebol robený až teraz. Ani som poriadne nevedela o co ide.

prechadzka
21. aug 2019

@sonica123 pokial si mala take nt a nosovu kost tak sa nicoho neboj.Neviem naco robia hentie testy ..

ivka2112
21. aug 2019

@sonica123 ahoj, no stress. bola som na tom rovnako, riziko vyslo 1:280. Tiez sme si dali robit tripple a ten vysiel dobre. Tesim sa zo zdraveho chlapceka 🙂 hlavu hore, urcite je vsetko ok!

sonica123
autor
21. aug 2019

@ivka2112 ďakujem pekne. A gratulujem k chlapcekovi. Tie testy sú naozaj stresujúce, tiež nechápem na čo sú, keď rad radom co tu čítam vychádzali dievčatám house numera.

sonica123
autor
21. aug 2019

@prechadzka ďakujem za podporu a pochopenie

evkamotka
21. aug 2019

Ziadnu pozitivitu nemas. Pozitivita by bola, kebyze ides na amnioca potvrdi sa ti ds. Zhrozena? Tak ja som v skupine januarovky 2020 a niektorym babam vyslo 1:5, chces im povedat o svojom zhrozeni? Mne vychadzalo 1 k 120. A 1 k 240 znamena, ze na 99.5% bude zdrave. Takze klud, este sa to preveri. V tej skupine inak jedna spominala, ze pracovala v labaku, kd sa toto overuje uz naisto a stalo sa jej jediny raz ze sa to aj naozaj potvrdilo. Blbe testy, zbytocne strasia mamicky...

sonica123
autor
21. aug 2019

@evkamotka vravela som o pozitívnom riziku. Vieš pokiaľ by som o tomto vedela viac tak by som nebola zaskočená. Prvotný sok je vždy. Teraz už keď som si prečítala viac o týchto testoch neprikladam im až takú váhu. Ďakujem pekne

bubli21
21. aug 2019

@sonica123 mne NT vyslo 3 a cakame zdrave dievcatko 🙂 neboj sa

sonica123
autor
21. aug 2019

@bubli21 gratulujem. Ja som tiež presvedčená že malé je zdravé, to len tie stresujúce skriningy

matkaleskova
21. aug 2019

@sonica123 presne ako pisu baby je to aj podla veku matky a riziko sa tam kumuluje trosku inak, podla mna mozes byt v klude 🙂

prechadzka
21. aug 2019

@sonica123 juj moja, viem o com hovorim , ja som mala nt 5,2, bez nosovej kosti, plus vady srdca a vsetko sa potvrdilo vtedy:( .Ty mas super vysledky a ostane tie ich statistiky nevsimaj

sonica123
autor
21. aug 2019

@matkaleskova ďakujem pekne

sonica123
autor
21. aug 2019

@prechadzka to mňa mrzí. No mne to pani doktorka oznámila len na základe výsledkov papp a hcg. Nad hodnotou NT sa nezamyslala, len toľko mi povedala, že malé bude mať možno DS vyšlo vám to tam.

matkaleskova
21. aug 2019

@sonica123 a v kolkom si vlastne tt?

prechadzka
21. aug 2019

@sonica123 kokos to ti takto povedala? By sa mala spamatat..

sonica123
autor
21. aug 2019
sonica123
autor
21. aug 2019

@prechadzka áno takto do telefónu

matkaleskova
21. aug 2019

@sonica123 neboj dopadne to dobre
@prechadzka v pripade , ze sa take co si potvrdi aky je dalsi postup?

sonica123
autor
21. aug 2019

A to ani neviem ci tu krv vôbec dobre poslala. Lebo ona mi vlastne 30.7.brala ráno krv a poslala mňa na uzv, stým, že sa mám vrátiť s výsledkom z uzv. Vrátila som sa naspäť asi o 13 a na to mi oznámila, že súper tak ráno odošlem krv spolu s výsledkom uzv. Neviem, či tam nie je nejaký limit na spracovanie a ci to vlastne potom neskrrsluje výsledok, pretože 30.7. O 7.30 brala krv a odosiela la ju až 31.7.rano takže asi tak. Ja v tomto chodiť neviem a nerozumiem tomu, preto som vlastne sem aj túto diskusiu pridala

evkamotka
21. aug 2019

@sonica123 kazde babatko MOZNO bude mat ds, co je to za "diadnostiku"? Normalne chod na trisomy (drahe ale presne) alebo sa objednaj na morfo po vlastnej osy..... Su to len od veci statistiky žiadna seriozna diagnostika

sonica123
autor
21. aug 2019

@matkaleskova ďakujem, ja to cítim, že bude všetko v poriadku som o tom akosi vnútorné presvedčená

sonica123
autor
21. aug 2019

@evkamotka včera som toto riešila s kolegyňou kázala som jej nech mi zoženie odborníka na morfo uzv sak už aj tu som nasla nejaké recenzie. Akože naozaj tieto skriningy hnus. Fakt tie ženy len stres a paniku zažívajú.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre