Téma pre baculky, tých chudších sa to netýka😅 Ako prebiehal prvotrimestrálny skríning? Mám celkom stres, som strašne stresman a zo všetkého nového mám obavy a mám aj dosť zlú skúsenosť, kedy mi roky dozadu lekár narážal na moje brucho 😔🙄 Odvtedy nerada chodím do nového prostredia, k novým lekárom. Teraz ale som tehu a čaká ma prvotimestrálny skríning, mám veľké brucho, keďže som aj dosť pri sebe, takže faldíky a je mi to celkom nepríjemné ísť prvýkrát na toto usg cez brucho. Ako to prebiehalo? Boli ste tam same alebo s partnermi? Vďaka
@nikiki29 ďakujeem, fakt? Myslela som, že to bude cez brucho 🙈 tak ďakujem pekne 🙏
No stalo sa mi to raz na pohotovosti 🙈 ľutujem, že som bola ešte omnoho mladšia a že som sa hanbila to povedat niekde a tým pádom som to neriešila 😔
A ešte aby som doplnila, pri prvom som bola u Grochala s mužom, u svojho sama. Pri druhom som bola len u svojho sama. Prebieha to ako klasické sono vyšetrenie, nič extra, len pozrie viac parametrov.
@nikiki29 ďakujem pekne, tak hneď mám menší stres 🙂
V prvom tehotenstve som mala všetky vyšetrenia len zo spodu, bol to starší doktor. Pri druhom, mladší doktor povedal, že v 20tt už pravdepodobne pôjdeme bez brucho, tak uvidíme, ešte ma to len čaká…
Každopádne tieto nevhodné reči by som slušne, ale rázne okomentovala, že si neželám. Pokiaľ sa nejedná o nejaké zdravie ovplyvňujúce rady, naozaj to nie je na mieste… hlavne kľud, žiadny stres 😊 mňa napríklad veľmi stresuje váženie 😏 ale čo narobím. Musím to len pretrpieť, keď diktujem to číslo… ale teda blbé komentáre od lekára ani sestričky nedostávam.
@nikiki29 no súcitím s tebou…narovinu, ja som donedávna vážila 105kg a pred tehotenstvom som schudla na 89kg, teraz vážim 84kg keďže som ešte schudla aj v tehu…minule u lekárky pani predo mnou s obrovským bruchom tesne pred pôrodom diktovala váhu 63kg a potom ja v 9tt diktujem mojich 84kg 🙈🙈 ale to už som šťastná a spokojná, tak som si proste povedala, že to riešiť nebudem…hlavné je, že sme zdravé 😊
Ďakujem pekne za všetky info 🙂
ja som mala sono od zacialku cez brucho, prvy krat sme boli u doktora na konci 9 tyzdna. tiez nie som nejaka chuda, mam normalnu postavu a teda faldy na bruchu boli aj su 😀 neries, a gratulujem 😉
@jablkovastrudla ďakujeem krásne 🙏🥰
No tak som veľmi zvedavá, ako to bude 😅🙏
Ja som prvotrimestralny v 12. tt mala cez brucho
Prvý screening som mala zospodu. Cez brucho ma vyšetroval prvý raz asi v 16tt
Môj 1.trimestrialny bol len cez brucho, bola som bez partnera. faldiky neriešil...je to lekar, on je na také veci zvyknutý...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Prvotrimestrálny screening väčšinou neprebieha cez brucho. Ja som mala oba zo spodu. Tiež som xl, doktor k tomu nikdy nemal komentáre, ak áno, asi by som poslala sťažnosť alebo ho vymenila. Je to neprofesionálne.