Prvotrimestrálny skríning

lea1999
31. júl 2024

Chcela by som sa spýtať, prvýkrát som tehotná už som bola u lekara kedy mi potvrdil tehotenstvo a objednal ma na prehliadku o 5 týždňov kedy by som mala byt v 13tt. Mám priniesť moč hovoril že mi budú brat aj krv, no neviem že či na tomto vyšetrení mi povedia výsledky z krvi aj o tom či bábätku hrozí napr. DS alebo sa mám objednať pomimo môjho doktora na taký skríning, na ten platený? Lekar mi o tom nič nehovoril ze by som sa mala preto som si automaticky myslela že toto vyšetrenie vykonáva on ale čítam teraz na internete že je to platené a že sa nato objednáva tak som zmätená 🥹 ako to teda je? Mám čakať na prehliadku alebo sa objednať inde? Ďakujem 🥹

michaelam2
31. júl 2024

@lea1999 zalezi na tebe. Neobjednavala som sa inde, vsetky ultrazvuky mi robila moja lekarka ale zaplatila som si trisomy geneticke testy na zistenie aj downovho syndromu a dalsich. Ak by tvoj lekar videl na ultrazvuku ze nieco nesedi, sam by ti asi odporucil sa objednat k inemu odbornikovi.

lea1999
autor
31. júl 2024

@michaelam2 aha super ďakujem ☺️

miskamisiq
31. júl 2024

@michaelam2 máte pravdu, len ak má pani dobrého doktora. Ja som si myslela, že mám dobrú gynekologicku, pokým som nebola tehotná, všetko ok. Aj počas tehotenstva, robila sono, brala moc len akosi si nevšimla, že moje dieťa nemá jednu obličku. Prišiel na to až doktor, keď som sa objednala na skríning v 20 týždni (išla som, lebo som chcela vedieť, či je bábätko v poriadku a chcela som ho vidieť na 4D). Od vtedy vždy odporúčam si to zaplatiť a ísť....nie je nič lepšie ako vedieť, či je dieťatko v poriadku.

michaelam2
31. júl 2024

@miskamisiq fuha tak to ano, to chapem. Ako urcite ma vyznam si to zaplatit ak nie su problem financie, ovela lepsie sa potom zaspava s pocitom, ze je vsetko ok.

evcagabi
31. júl 2024

Mimo mojej ordinacie som bola len na ten 2trimestralny

petronela1985
31. júl 2024

@lea1999 bola som mimo mojej gynekologičky u MUDr. Grochala (prvosemestrálny aj druhosemestrálny skríning) plus na Nifty Pro testoch (tie ešte pred MUDr. Grochalom). Ten pokoj je na nezaplatenie. Lekárov, ktorí robia morfologické sono je málo, na to potrebujú nejaký špeciálny certifikát. Napríklad MUDr. Grochal má aj na pečiatke ultrazvuk v gynekológii, ak sa nemýlim, je to špecializácia.

33ada33
8. aug 2024

@petronela1985 ahoj prosím ťa vedela by si mi poradiť západné SR ktorý sú dr špecialisti na toto morfo sono? Ďakujem

petronela1985
9. aug 2024

@33ada33 čo viem, MUDr. Holáň (BA), MUDr. Brešťanská (NR), MUDr. Bresťanský (HC), MUDr. Slezák (tuším GA)

katka317
30. aug 2024

@lea1999 ja som bola na 1trim. Screening u MUDr. Semivana v BA, má na tento screening FMF certifikát a atestáciu z ultrazvuku a jeho prístup bol úplne super.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre