Dobrý deň. Viac skúsené mamičky. Prosím viete mi poradiť budúci týždeň idem ku gyn na potvrdenie tehotenstva. Vyšetruje sa aj posvovymi zrkadlami? Lebo mňa to neskutočne boli aj na bežnej prehliadke. Aby sa nepoškodilo malé. Vďaka za ochotu.
co su preboha posvove zrkadla???
Autorka: Ano, mna na prvej kontrole vysetrila aj so zrkadlami
@basska23 Prosim ta aku sliznicu kontroluje prstami? Posvovu??? Jedine tak tuhost krcka
@katulastraka Preboha, je to ten plastovy alebo kovovy nastroj, ktorym sa posva "roztiahne" aby lekar videl krcok, mohol odobrat vyter a pod.
Neboli to len teba, pre všetky ženy to je neprijemné, ale myslím si, že takto na začiatku to nie je nutné, hmatom skontroluje krcok maternice je uzavretý a spraví sono možno vaginálne a možno cez brucho
ono záleží, kedy naposledy si bola na preventívke, mne pri predošlých tehotenstvách vždy brala aj cytologiu, teraz pri poslednom nie, lebo preventívku som mala v apríly tak nebolo treba
Pozrie normálne cez posvu, skontroluje kŕčok, a urobí usg, zrejme vaginálne, keďže je to ešte ranné štádium tehotenstva. Spekulum (posvove zrkadlo) môže a nemusí použiť. A nie, nijako sa tým nemôže poškodiť embryo, ako ti to vôbec mohlo napadnúť?Nie je to možno príjemné, ale vydrzatelne.
Nehnevaj sa, ale lekárka určite vie, čo robí. A ideš ešte len na potvrdenie tehotenstva. Do 12 týždňa sa môže stať hocičo. Treba ešte veľmi opatrne rozprávať o tom.
Mna zo spodu na prvej kontrole vôbec nepozerali a vlastne za celé tehu má kontroloval od spodu len 2x (12tt keď som strosku spinila a potom keď bral ster na streptokoka) kým nie sú problémy je to zbytočne.
@helcanw Nezovseobecnovala by som, ze je to zbytocne. Znama nemala ziadne problemy, teda nepocitovala problemy a na poradni prave vdaka kontrole krcku zistili ze sa jej strasne skratil a ze musi mat prisny pokojovy rezim, inak jej hrozi extremne skory predcasny porod. Keby jej na kazdej poradni krcok pohmatom nekontrolovali, tak to netusi.
Nie.. do mna dr nesupal ničim. Pokial to nie je nevyhnutne tak nie.. po 16tt kontroloval palpacne cervix a potom aj USG /cervikometria/.
Zbytočne stresujes hneď na začiatku, čo budeš robiť ďalšie mesiace. Ak chceš si byť istá, že je všetko v poriadku musíš podstúpiť normálne vyšetrenia ako každá tehotná žena, není to nič strašné len to tak neprežívaj. Lekár vie,čo robí a ako ťa ma vyšetriť.
Mne robil len sono a celé tehotenstvo sa vyhýbal prehmatávaniu čohokoľvek, takže žiadne prsty ani sondy, nič - len cez brucho. Pozrel, videl bublinu a ❤️ a bolo. Potom, samozrejme, výter. Ale to je úplne neinvazivne. Ani by sa mi nepáčilo, keby ma počas tehotenstva zospodku vyšetroval nejako akčnejšie.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Nie len vsunie prsty a skontroluje sliznicu a potom ultrazvuk