Prvé vyšetrenie v 7. týždni tehotenstva. Je to neskoro?

petaxi
27. jún 2011

Ahojte, som v priblizne v piatom tyzdni 🙂 Velmi sa tesime. Problem je, ze moj lekar ma prvy volny termin na prehliadku az o dva tyzdne - myslite, ze je to v poriadku? Dakujem 🙂

gubcikova
27. jún 2011

ahoj je to normálne.doktory niekedy nechcú hned brať pacientky.radšej čakajú kým bude bábo krásne vidno na sone a môžeš ho vidieť aj ty.v 5tt by možno bolo vidno len vačok.takto budeš mať väčšiu radosť ked už ho uvidíš 😀

vieruna
27. jún 2011

Pravdepodobne by si tam musela o nejake dva - tri tyzdne znova aby potvrdil zivotaschopnost a podobne. S prvym som tam tiez letela po dvoch dnoch meskajucej mrchy 😉

lussy666
27. jún 2011

gratulujem🙂
mozno by naozaj nebolo nic vidiet...ja som chodila takto k lekarovi 3 tyzdne, vedela som, ze som tehotna, ale v piatom, siestom tyzdni nebolo nic vidno...a ked som prisla treti krat, uz bolo vidno aj srdiecko🙂

angua27
27. jún 2011

mňa tiež lekár objednal na potvrdenie tehotenstva až v 7. týždni. aj to si nebol istý srdiečkom, tak som týždeň žila v strese, do ďalšej kontroly. takže netreba sa nikam ponáhľať, keď už uvidíš potom trepotajúce srdiečko, bude to krásny zážitok. 😉

bobocka
27. jún 2011

srdiecko vidno od cca 7tt.aj ked zena veeelmi chce,tak skor ist k doktorovi je zbytocne,dovtedy musia stacit dve ciarocky na teste 🙂

rora
27. jún 2011

ja som isla natesena na vysetrenie asi v 6tt, lenze povedali mi len ze "cosi by tam mohlo byt..." a to "cosi" mi potvrdili az o dalsie 2 tyzdne v 8tt 🙂

lucia20
27. jún 2011

my sme boli v piatom tyzdni u lekarky a bolo vidiet len gulicku. :D a tak sme tam aj tak museli o dva tyzdne znovu. takze si myslim, ze to bude akurat, ked tam budes az v 7.tt. aspon ti povie, ci je vidiet dobre srdiecko. u nas bola v piatom ozaj vidiet len gulicka. :D ale deti sa tesili aj z takeho obrazka. :D a my tiez.

mmacko
27. jún 2011

Ja si tiez myslim, ze v 7 mom tt najskor je dobre ist, vtedy uz vidno aj akciu srdiecka. Dovtedy je to zbytocne, zbytocne ta rozdrazdi vnutornym sonom (na zaciatku sa nerobi take na brucho, lebo by nic nebolo vidno).

ianitka
27. jún 2011

ja som sa objednavala cela natesena hned po pozitivnom teste, ale objednali ma na cca 7 tt - srdiecko bolo krasne vidno

eridani
27. jún 2011

Ja som isla prvy krat na kontrolu v tehotenstve ked som bola v 10. tyzdni. Prva otazka od sestricky aj od doktora bola, ci si to chcem nechat. Ked som povedala, ze samozrejme hej, ze na babo sa velmi tesime, tak obaja len, ze naco som teda tak skoro prisla. Prve sono mi robil na zaciatku druheho trimestra.

karap
27. jún 2011

ja som bola prvy krat v 5+4tt a veru videli sme len gulicku.Lekar mi povedal,ze keby som prisla o den-dva skor,tak este nic neuvidi....O 2 tyzdne [7+2tt]bolo vidno uz babatko aj srdiecko.
Neboj,kludne staci ist v 7-8tt

lubkaj38
27. jún 2011

ja som bola dnes u lekara a som v 5tt uz som videla taku malu akurad bublinku, 🙂
o 2tyz ked budem v 7tt mam kontrolu a ked bude uz srdiecko vidno tak mi uz da aj knizku 🙂
mate cas skor aj tak vela nezistia akurad mozu v 5tt zistit ci ide nahodou o mimomaternicove, takze vam mile tehulky drzim prsty aby nam to vsetko dobre dopadlo

janinah
27. jún 2011

za socíku sa chodilo prvýkrát k lekárovi na konci 3.mes. resp. začiatkom 4tého...dnes chcú maminky vidieť pomaly prvú bunku bábetka,neviem,či je to dobré takto hneď sonovať,vyšetrovať,nechajte drobčekovi čas,nech si žije svoj život.,nech sa "zakuklí"..osobne si myslím,že tak 8tt je takakurát na prvé vyš....samozrejme,ak sa žena cíti dobre a nie sú problémy,ktoré by ju k lekárovi doviedli hneď

mamkaivka
28. jún 2011

je to v poriadku a nie je to neskoro. Ja som pri prvom, tretom a piatom tehotenstve chodila do roboty, tak som išla k lekárovi hneď ako mi vyšiel test pozitívny, ale to len kvôli tomu aby ma preradili na iné pracovisko, lebo pôvodne som pracovala v rizikovom prostredí. Druhé, štvrté a šieste tehotenstvo som išla až začiatkom 4 mesiaca k lekárovi. Nepíšeš o sebe či pracuješ alebo si doma. Ak nepracuješ alebo ak pracuješ a nie si v rizikom prostredí máš čas ísť k lekárovi.

dermakova
28. jún 2011

ja som pri prvom tehu bola taktiez az okolo 8tt u lekara. Videli sme srdiecko, vedeli sme, ze je vsetko v poriadku a boli sme spokojni. 😉
Aj teraz sa chystam az tak nejak..takze este tyzden´- dva pockam a pojdem sa pozriet na nase mimi. 😀

cmulinko
28. jún 2011

Celkom ma to pobavilo...ci 7 tyzden nie je neskoro 🙂 V zahranici je velmi pravdepodobne,ze by si skor ako 12 tyzdnov nemala ziadnu lekarsku prehliadku...takze ak chceme nasledovat modernu dobu,tak skor ci neskor sa rutina a caste a skore navstevy u lekara zmenia aj na Slovensku.

m.i.r.i
28. jún 2011

7-8tt je tak akurat..ja si nemyslim, ze je dobre cakat az do 12-13 tyzdna ako to robia niekde vonku...tam kaslu na maminky co maju problemy a nedajboze sa nieco stane..ale ako pisu aj ostatne baby, tak v 7-8 tyzdni je vidno pekne srdiecko a lekar ti potvrdi, ze je vsetko ok...ja som pri prvom otehotneni bezala k lekarovi hned po // na teste, ved to som bola len 4tt+2 a on nic nevidel, smatral mi tam s tym sonom po bruchu a nic..potom ma objednal o tyzden, bral krv na HCG a o tyzden uz videl fliacik ale zas tam len hrabal a smatral a nebol si isty a nic..to bolo hrozne..tak ma vystresoval, ze som doma cakala na vysledky v totalnom strese..v 7tyzdni som potratila....zmenila som doktora a ked som otehotnela druhy krat, tak mi po zavolani povedal, ze blahozelam mamicka, ked mate // na teste, tak ste tehotna a pridte v 8tyzdni sa ukazat, ked si pozrieme srdiecko...a tak aj bolo..klud, ziaden stres..a sli sme domov s fotkou nasho drobceka🙂 takze vela stastia a trpezlivost...uvidis ako to rychlo vsetko preleti...to len teraz sa nevies dockat!!

tosomja
28. jún 2011

áno, je to v poriadku, ja som bola prvýkrát na prehliadke v 6tt a aj to mi dr. povedala, že načo som prišla tak skoro, či si to chcem dať vziať...nechápala som, pýtala som sa iného gyn., tak vraj preto tá otázka, lebo som prišla skoro...

meusicka
28. jún 2011

ja som bola 1x v 8tt ukoncenom a bolo to uplne v poriadku. lekar mi aspon vedel potvrdit aj akciu srdiecka, teda srdiecok, pretoze ma prekvapil informaciu ze cakame dvojicky. moje predchadzajuce tehotenstvo skoncilo potratom a tam som bola u dr. skor a potom som tak nervacila ci bude alebo nebude srdiecko, takze teraz som schvalne isla pozdejsie a dovtedy som sa snazila uzivat si tehulkovanie so vsetkym co k tomu patri. netreba sa stresovat, iba ak by naozaj bol nejaky problem, krvacanie, bolesti a pod. potom ano, treba ist rychlo 😉 ale pevne verim ze u teba bude vsetko v poriadku, takze len klud 😉drzim prstiky 🙂

nat28
28. jún 2011

Na 1. sono ma zmysel ist az ked bude srdiecko, co je najskor v 7tt. Dovtedy ma sono zmysel jedine ak ma zena silne bolesti alebo krvaca, aby sa vylocilo mimomaternicove. Inak je sono zbytocne a vela lekarov u nas ci na zapade tvrdi, ze je caste sono aj skodlive. Takze si radsej pockaj a ked chces mat istotu ze je vsetko v poriadku, chodievaj dovtedy na HCG ci ti pekne stupa. V labaku ti to urobia do 5 EUR 🙂

lucka1987
29. jún 2011

urcite je to v poriadku, pokial si nemala predtym nejake potraty ci si otehotnela po dlhych rokoch. ja som sla pri prvom tehu v 5 tt, koli tomu ze som brala lieky a mali sme ist aj do centra pre asist. repr. a druhy krat tesne po potrate som len zavolala kedy mam prist... a sla som v 7 tt..
ak nemas problemy mozes ist aj neskorsie. lebo v 7 tt este nemusi byt srdiecko (ja som ho mala az v 9 tt)

martina77ba
30. jún 2011

Ahojte dievčatá 🙂 Chcem sa pridať do diskusie, som po umelom (vkladali mi rozmrazené vajíčka) a som tehotná 🙂 Na ultrazvuk ma objednali v 6 týždni, kde mi potrdili, že sa vytvoril domček - vak a na srdiečko ma objednali koncom 7 tt myslíte, že už ho uvidím? 🙂 🙂 🙂

feb13
30. jún 2011

U nas sa prve vysetrenie robi v 8tt, samozrejme ak niekto pojde skor tak ju neposlu prec ale asi vtedy je to idealne.
Mne videli buchajuce srdiecko zaciatkom 7tt, ja som potrebovala co najskor potvrdenie do zamestnania, aby ma preradili na inu pracu, tak som isla skorej.

beruska.zuzanka
30. jún 2011

@petaxi aj ja som bola v 7tt na prvom sone a všetko okolo, takže uuuuuuuuuuuplne v pohode 😉 držím prsty, nech je bábinečko zdravé 😉 😵 😵

iwka3
1. júl 2011

Pri rvom tehotenstve som bola na prve vyšetrenie koncom tretieho mesiaca.....a vsetko prebehlo ok.
Pri druhom tehotenstve som utekala cim skor ...bola som v 5tt a bola som rada ze som sla skor lebo uz na zaciatku doktorka zistila ze cakam dvojicky........Takze si myslim kto ako uvazi podla svojho kedy pojde nikdy nieje neskoro.......Prajem vsetkym pekny den...IVANA

siskazet25
13. mar 2013

Ahojte! Ja som sla k doktorke v 6tt. Objednala si ma a chcela ma vidiet co najskor. Mam endometriozu a som po operacii 3 roky. Sice sme tam takmer nic nevideli, len prazdnu bublinku, no idem o tyzden na kontrolu, pretoze nie je vylucene, ze to budu dvojicky 🙂 Vraj mi to v 7tt uz bude vediet potvrdit 🙂 Inak sa, samozrejme, velmi tesime tehotenstvu, ktore je vytuzene.

stankasamkova
17. mar 2013

Ahojte ja som isla k lekarke v 5 tyzdni objednala ma v 8 tyzdni na krv a vypisala mi knizku a objednala ma na scan do 12 tyzdna dufam ze je to ok. Nemam ziadne komplikacie citim sa fajn Len unavena a obcas zvraciam,ale ziadne bolesti

darkchoco
17. mar 2013

ja som isla v 6tt. a potom o dalsi tyzden znova...knizku som ale dostala az v 12tt. kedze tam bolo aj krvacanie a brala som lieky na udrzanie, takze doktor mi ani nechcel davat zbytocne iluzie

janka_k
17. mar 2013

ja som bola na prvej kontrole v 8tt

livocka21
17. mar 2013

aj tak by tam este nebolo nic vidno...je to v pohode 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre