Prvé sono v tehotenstve

kris988
8. dec 2021

Ahojte. 11.11. som dostala menštruáciu, ktorá mi trvala do 15.11. Ale podľa bazálnej teploty a ovulačných testov som mala ovuláciu hneď 19.11. (9. deň cyklu). Snažíme sa o bábätko, preto som si spravila 30.11. tehotenský test, vyšiel mi tam slabučký duch. Každopádne od toho dňa som si robila testy rôznych zančiek každé 3 dni a druhá čiarka stále silnela. Momentálne viem, že som tehotná. Ale teda aby som sa dostala k podstate veci. Ak dobre počítam, mala by som byť v 3tt+6 dní (ak počítam tehotenstvo od 1. dňa poslednej menštruácie). Volala som gynekologičke, aby som sa objednala na prvú kontrolu. Volala som skôr lebo viem, že máva zlé termíny a dúfala som že dostanem termín na január. Ale nie, termín mi dali už na tento piatok, že mi budú robiť aj sono. Avšak vtedy budem v 4tt+1 deň. A tak si hovorím, uvidí vôbec niečo ? Ale ak termín nezoberiem, ďalší mi ponúkli až na 31.1. čo mi teda zase príde neskoro a nechcem toľko čakať. A tak sa vás pýtam, myslíte že je možné že niečo uvidí ak mám pozitívne tehotenské testy od 30.11. ?
A ešte mi napadá jedna otázka, ak budem v piatok 4tt + 1 deň, ráta sa to že som vlaste už v piatok týždni nie ?
Ďakujem za každý názor.

andrea_prestastna
8. dec 2021

@kris988 neuvidi asi nic len vak , ja som isla tiez v 4tt kedze som sledovana kvoli diagnoze aby nasadila lieky a bola len bodka, potom 8tt uz bilo srdiecko😊

kris988
autor
8. dec 2021

@andrea_prestastna ale na základe tej "bodky" alebo vaku mi bude vedieť minimálne potvrdiť, že tehotná som, že ? raz som totiž už o bábätko prišla a chcela by som vedieť na čom som

andrea_prestastna
8. dec 2021

@kris988 snad uvidi nieco drzim palce hlavne nestresuj aj ked je to tazke ja to poznam, ja som prisla o babo v 18tt. Teraz som 28tt a kazdy den je pre mna maly krocik su stastiu aj ked psychika velmi bojuje ale snazim sa mysliet pozitivne, vela vela sil a stastia zelam daj potom vediet ako si dopadla😊, aaa ano rata sa to ked si 4+1 tt ze si v 5tom tyzdni

kris988
autor
8. dec 2021

@andrea_prestastna ďakujem za podporu a rady, držím palce aj ja tebe 🙂

3nana13
8. dec 2021

Ja som bola tiež dosť skoro, nebolo nič vidieť, vzal mi krv kôli HCG bolo nízke. Iba 49. Ale po pár dňoch sa zvýšilo tak bolo všetko na dobrej ceste. Vidieť bolo až 5tt+5 to už tam bola fazuľka

lorin29
8. dec 2021

@kris988 keď si o bábätko už raz prišla tak by bolo dobre hneď nasadiť duphaston... A bude vidieť len vak zatiaľ 😊držím palce🍀

nikapuggioni
8. dec 2021

@kris988 ja som bola u doktora tiež presne v 4 tyzdni. Nič nevidel len potvrdil zvýšenú sliznicu. A to býva zvýšená počas tehotenstva a aj pred MS. Ja som mala pozitívny clear blue takže son vedela ze tehu som. Srdiecko sme videli biť keď som prišla v 8 tyzdni na kontrolu 🙂

kris988
autor
10. dec 2021

@andrea_prestastna tak to vyšlo, bola vidieť už aj malá fazulka 😍

mimi2567
10. dec 2021

@kris988 ahoj ja som išla kvôli tehotenským príznakom ku lekárke hneď ešte mi vtedy ani nemeškala menštruácia ani nič len kvôli príznakom a keď mi spravila sono už tam bolo niečo vidieť hlavne že som bola istá že je všetko na dobrej ceste a gratulujem ❤️😇

andrea_prestastna
10. dec 2021

@kris988 velmi sa tesim naozaj hlavne vela vela zdravicka az do konca dalsie vianicde budu o nieco krajsie😊

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre