Ahojte poslednú ms som mala 22.11.24. Takze podla kalkulačky by som mala byť akurát dneska 5T+0D. Na prvé sono idem 9.1. To by som mala byt 7T+0D ak dobre počitam bude už niečo vidieť doktorka na sone ? Ďakujem. ❤️
@dadus841 malo byť byť vidno už ♥️. Tiež Ti plodik odmeria a skontroluje, či je všetko ok v jeho okolí.
Ďakujem tento krát tam idem s väčším strachom kedže prvé tehotenstvo nám nevyšlo bol s toho Missed abort 😪 tak dufam ze tento krát už s tade odídem len s dobrými správami a ze konečne sa tam ukáže čo má 🥰
Ahojte pridam sa, ja som tiež mala poslednú ms 22.11 a na sono idem 8.1. tak si môžeme dať info potom ;)
@dadus841 veď toto že pred vianocami tie dni išli extrémne rýchlo a odkedy viem kedy mám termín vyšetrenia tak sa ešte aj hodiny vlečú 🙈😁
Ja keď som mala vtedy MA tak som na prvé vyšetrenie išla príliš skoro, bolo vidieť iba gestačný vak bez plodu a dr ma vtedy vystresovala tým.. tak dúfam že tento krát naozaj bude niečo vidno 🙂
@dadus841 ajoj ja som tak isto ako ty presne, 25.12. nic nevidela dr, a vcera 27. uz ano. Takze si myslim, ze urcite uvidi 🙂
A ako sa cítite? Ja som večer vždy hrozne unavená a zle spim celu noc. Inak ma kde tu niečo pichne ťahá a zdá sa mi ze tak navečer mi je aj od žalúdka ťažko. Tak som zvedavá ako to bude pokračovať
Ja zatiaľ nemám dajaké príznaky iba že bývam častejšie dajak hladná 😂 a zobúdzam sa s hladom čo ja som nikdy neraňajkovala moje raňajky vždy bola iba káva s potom obed takže je to pre mňa teraz nezvyk😂 ale týžden pred vianocami to som mala asi spaciu chorobu 😂 furt som iba zívala a furt som bola v posteli som sa tešila že mam dovolenku pred vianocami že si porobím veci na sviatky a prd preležala som skoro celý týžden ani prstom som nepohla doma 😂 aj mna dakedy pichne v podbrušku ale to je fakt iba okamich a už je potom fajn takže to tak nevnímam.
So mnou extrémne lomculuje únava, bez poobedneho šlofíka deň nedám.. 🙈
Plus ja mám aj bolesti v podbrušku.. napr včera som nemala vôbec dnes zase mám také ťahavé .. pred tým dni to boli kŕče (užívam na ti magnézium)
V čase očakávanej ms mi bývalo aj ťažko od žalúdku keď som bola hladná tak ma až tak napínalo ale to nejak prestalo..
Prsia ma bolia hlavne ráno a počas dňa už menej.. plus posledné dva ani aj kríze začali (ale to bude asi tým že som včera preležala komplet cely deň)
@veso23 ja mam pocit, ze toto co prezivam som pri prvom tehu nemala. Mna boli od zaciatku brucho, uz aj krize az do
lopatky, o
prsiach ani nehovorim, citim sa tazka ako slon, posledne 2 dni pijem vody na litre, Zajtra mam dalsiu kontrolu u dr, lebo stavy co
som mu popisala, tak sa mu nepacia. tak uvidime 🙂
Ja mam uuunavu a zacinaju mi akoby nevolnosti od zaludka, co neviem ci nevolnosti byvaju uz tak skoro, poslednu ms som mala 20.11.
No čo ženy ako sa cítite ? Ja už 3 deň mám žalúdok na vode neskutočne (počas celého dňa).. už len čakám kedy sa spustí vracanie (čo by sa nemuselo, mám paniku z vracania od detstva).. 🙈
Joooj a tak som dúfala že mňa nevoľnosti nejak zázračne obídu 😁
@nika_val drzim palce. Ja som toto mala po oplodneni - 4 dni grcacky, z kazdej vone ci zapachu ma naplo…. Ja som na tom podobne ako predtym, akurat odkedy beriem femibiion, magnerot a na riedenie krvi od hematologicky je mi lepsie. Ale ta bolest v pravej strane sice miernejsia ako bola, no pretrvava. a unava a spomalenost, cista katastrofa. 😂
@dadus841 Ja som bola takto pred Vianocami 7+0 a bolo miminko namerané 1cm a krásne bilo srdiečko. Je to moje druhé tehotenstvo v prvom mi bolo všetko na začiatku pachy, nevoľnosť, veľa vecí som nevedela zjesť a únava a teraz mi absolútne nič neni iba k večeru mám brucho aj s prvou v 5 mesiaci 😅 držím všetkým palce 🤎
@susannnsusan123 ďakujem 😃 dnes som sa pýtala aj maminy aj svorky že nejaké overené rady na takéto stavy nevoľnosti a obe že to musíš iba vydržať 🙈
Zatiaľ som na kontrole nebola až 10.1. tak užívam len kyselinu listovú 800 a Magnerot (bolesti čo som mávala mi z neho pekne ustúpili tak si dávam už len 1 tabletku denne).
Ale ten pocit nevoľnosti, no hrôza .. celý deň žalúdok na vode obsas iba krátka pauza kedy to nemám
@nika_val no jasne vydrzat, nic ine nam neostava. A ten magnerot si kolko brala tabletky na zaciatku?
@susannnsusan123 2 tabletky za deň tak mi odporučili
Mávala som najskôr tak že cely deň kŕče, potom to bolo len večer až teraz také tie 3 dni už nemám kŕče ale zato prišiel ten pocit nevoľnosti
Dokonca si myslím že aj na únavu mi pomohol ten Magnerot pretože zo začiatku som dokázala prespať aj väčšinu dňa.. teraz vydržím v pohode cez deň
Mám ten Magnerot 500 ale všade sa píše že sa môže užívať aj 6 tabletiek denne v pohode
Len mne v lekárni povedali že stačia 2 denne a potom nech sa poradím s lekárkou
@nika_val aha no tak skusim aj ja tak na par dni a uvidim co to
urobi, dakujem pekne. 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@dadus841 už by malo byt vidieť aj aj počuť ❤️