Prvé nevoľnosti

suzanah181
2. nov 2013

Baby ako sa u vás prejavili prve nevoľnosti? Tak že vám napr niečo nevoňalo? Lebo ja som sa v noci zobudila na silny tlak v podbrusku až bolesť a o chvíľu som už cítila že je mi zle na žalúdku tak som utekala na wc ale len má asi 5 x naplo ale nezvracala som.. Ale trvalo to asi 10 minút strašná zimnica, bleda ako smrtka.. Potom sa to ukludnilo tak som si ľahla a akosi zaspala.. Uvidím či sa to bude opakovať alebo aj zhoršovať ☹ dnes som 6+0 tt

otomanko12
2. nov 2013

@suzanah181 Ahoj, tak to sme spolu asi narovnako mne vychádza 6+2tt. Len ešte mi musí lekár potvrdiť, či je na správnom mieste, tá naša fazuľka 😀 . Ja som bola už trikrát tehotná. Mám jedného syna a pri ňom som ani nevedela, že som tehotná - žiadne nevoľnosti. A ani pri prvom mmt som nemala nevoľnosti, ale pri poslednom mmt som sa kamarátila so záchodovou misou až veľmi. A teraz som znovu, ale ma len napína na zvracanie a ako kedy som mala kameň v žalúdku. Teraz som v práci, pracujem na recepcii v hoteli, tak dúfam, že ranný čaj im nepredložím namiesto účtu 😀 . Ináč tú zimnicu mávam aj ja teraz dosť často, moji chlapi chodia po dome v krátkom tričku a ja som naobliekaná a trase ma ako osiku. Ale zas si myslím, že tie nevoľnosti za to stoja, len aby všetko dopadlo ako má. Držím palečky aby bolo tehu bez problémov.

janinah
2. nov 2013

zimnica by nemala byť,neide na teba viroza?

suzanah181
autor
2. nov 2013

@janinah no mozno na mna aj ide viroza ale snad nie :(

buco15
2. nov 2013

@suzanah181 Ahoj tak zimnicu mavam večer aj tie stavy ako maš ty , ale všetko navečer, nafuknuta stale pocit na vracanie a trasem sa aj pod perinou

suzanah181
autor
2. nov 2013

@otomanko12 tie dve si mala mimomaternicove tehotenstva??? tak ja som tiez este nebola u dr., idem az 12.11., a tiez verim, že bude drobček na správnom mieste.. je to moje prve tehu.. teraz som sa naranajkovala a citim sa celkom dobre len mi je zima troska, tak snad nebudem chora.. este ze je vikend, to nejako vylezim a v pondelok uz do prace.. mna nenapina z jedla to skor v noci bolo z tej bolesti v podbrusko akokeby som mala dostat ms a z toho mi prislo tak zle na zaludku.. 😖

suzanah181
autor
2. nov 2013

@buco15 tak u mna sa to prejavilo vcera 1x, tak neviem ci to bude castejsie ale teraz som sa najedla a citim sa ok, len zas ta zimnica.. no uz som pod perinou 🙂

nkem
2. nov 2013

Ahojte, no ja by som mala byť už v 11tt a stalo sa mi včera v noci presne to isté...prvé tehotenstvo nič a toto je riadna fuška 😀 plus ja mám strašne bolesti krizov k tomu posledné dni..

suzanah181
autor
2. nov 2013

@nkem a stalo sa ti to 1x ale uz mavas take nevolnosti od skor?

nkem
2. nov 2013

@suzanah181 prvý krát, až mňa samu to prekvapilo, presne aj so zimnicou. Ako nevoľnosti som mala aj predtým, ale vždy sa to dalo nejako predychat a potom to prešlo. Až včera som skoro nedobehla na záchod :-P

otomanko12
2. nov 2013

@suzanah181 tie dve po synovi som mala mimomaternicové, pri tom druhom mi už odstránili vajíčkovod. Mne začalo byť zle dva dni pred príchodom ms a odvtedy mám takú hrču v žalúdku a som príšerne unavená. Niečo spravím plná elánu a keď skončím tak sa mi chce len spať. Hrôza, dúfam, že tu dnes nezaspím na pulte 😀 .

lucka12352
2. nov 2013

Ahojte zeny 🙂 Otomatko a ty si u lekara este vobec nebola ked ti musi potvrdit ci je babatko na spravnom mieste ? 🙂

otomanko12
2. nov 2013

@lucka12352 Ahoj, ešte som nebola, lebo to,že som tehu som zistila tento týždeň, v stredu, stále som čakala, že ms mi mešká po tej laparoskopke, a dr. ma objednal hneď na pondelok.

lucka12352
2. nov 2013

Aha jasne rozumiem 🙂 ja som bola teraz v pondelok a povedal mi ze oficialne je to 4 tyzden ale od Ms je to uz 6 tyzden 🙂 Na monitore mi ukazal malu bodecku robil mi vaginalny utrazvuk a na dalsiu kontrolu idem 5.11 🙂

lucka12352
2. nov 2013

Aha jasne rozumiem 🙂 ja som bola teraz v pondelok a povedal mi ze oficialne je to 4 tyzden ale od Ms je to uz 6 tyzden 🙂 Na monitore mi ukazal malu bodecku cize to moje male, robil mi vaginalny utrazvuk a na dalsiu kontrolu idem 5.11 🙂

otomanko12
2. nov 2013

@lucka12352 ja dúfam, že tiež tú bodečku budem mať kde treba 😀 . Držím palce, aby ti tehu vyšlo bez problémikov.

lucka12352
2. nov 2013

Ja tebe tak isto nech ti to tento krat vide a je vsetko v poriadku 🙂))

otomanko12
2. nov 2013

@lucka12352 Ďakujem krásne 😉

lucka12352
2. nov 2013

Ja dakujem tak isto velmi pekne, dufajme ze aj u teba aj u mna bude vsetko v najsamlepsom poradecku 🙂))

stanislava88
2. nov 2013

@suzanah181 ja mam to iste a tiez som v 6 t, az na tu zimnici. stale ma napina, ale zvracat nejde. ja som si myslela, ze to bude hned na zaciatku a nie az teraz a zevraj to trva az do 10 t.

kiki68
4. nov 2013

ja som mala aj tu zimnicu,mne sa tak hlava tocila skor,akoby som bola na lodi 😉 zaujimave ze mi bolo divne vzdy v tu istu cast dna,potom ok.

foofee
4. nov 2013

ja ti pamatam presne, mne nevolnosti zacali hned po uhniezdeni, ked sa zacalo vylucovat hcg. A to som este nevedela, ze som tehotna, to som zistila az o par dni neskor, len som si to spocitala. Mala som zaludok na vode, kovovu chut v ustach a akoby "vnutornu horucku". tieto priznaky mi ostali asi do 12tt. Nevolnosti boli nastastie od zaciatku do konca 12tt len slabe, normalne som fungovala, nezvracala, ani ma nenapinalo, len som mala cuch ako stoparsky pes 😀

petulllienak
5. nov 2013

Ahojte zienky prosim vas poradte ak mate skusenost s nevolnostami co vam pomahalo? Som v 9tt a byva mi spatne cely den mam zaludok ako na vode a na nic nemam chut nieco co by mi mozno skludnilo ten zaludok za radu dakujem 🙂

leluskaaa
5. nov 2013

ahojte babulky chcela by som sa opytyt ci ma niektora skusenost n nevolnostami uz v 4 tt??? ja som v 4tt a byva mi hrozne zle od zaludka a cely den... nemozem ani nic jest zijem na suchych rozkoch...

erikaireland
6. nov 2013

ahojte babule...ta sa k vam pridavam aj ja...podla mojich vypoctov som v 6-7.tt uvidme zajtra idem k lekarke na prvu kontrolu a na potvrdenie...odkedy som sa dozvedela ze cakame mimi nonstop mi je zle...najskor som myslela ze brusna chripka,co asi aj bola...ale nejak neprestavala...takto to uz je 2 tyzden...rano zle,na obed zle....no cely den az kym vecer nezaspim...som strasne slaba,nevladzen ani riady umyt...dufam,ze to nebude trvat dlho a zacnem si aj ja uzivat tehotenstvo..pri prvom mi vobec nic nebolo,rano mi stacilo zjest nieco sladke a cely den bolo dobre...ale tak asi kazde tehotenstvo je ine,,,🙂zajtra drzte palce

lucisko23
6. nov 2013

ja som v 11 týždni a ani troška mi nebolo zle, nemám ani žiadne extravagantné chute ani nič. Okrem toho, že som trošku viac ospalá ako zvyčajne, čo môže byť aj počasím a bolia ma prsia, občas ma pobolieva v podbrušku, ako pred menštruáciou sa mi nič nerobí. Priznám sa, že niekedy ma to aj štve, že nerobím dosť pre bábo 😒 chápete?

verkom
6. nov 2013

mne sa tá zimnica nepozdáva, mne bolo zle v podstate od začiatku- asi ako tebe v 6 tt to začalo a trvlo až do konca 4 mesiaca tehotenstva, vracala celé doobedie. Bolo jedno či som niečo zjedla alebo nie, proste som vracala.... Ale nikdy som nemala zimnicu ani bolesti v podbrušku, radšej by som s tým zašla za dr. alebo jej aspoň zavolala.... Ja mám s takýmto vracaním skvelé príhody- hlavne v práci keď som na porade bežala a WC a všetci ma počuli, lebo som ani nestila zavrieť dvere :D keď si na to spomenie, tak je to vtipné, no vtedy by som menila s kýmkoľvek.... 🙂 🙂 hlavne nech je s tebou všetko vporiadku!!!

verkom
6. nov 2013

@lucisko23 prečo by si nerobila pre bábo dosť....? netrep!!! To, že nemáš chute- buď rada, ja som vedela zabíjať pre kus jedla ktoré som chcela!!!! takže to ber ako výhodu. A ono je to tak, že telo si pýta čo potrebu, ak nemáš chute, tak možno má tvoje telo všetko čo potrebuje.. 🙂 nestresuj sa, hlavne buď šťastná a pozitívne naladená!!! 🙂všetko dobré!!

ninka25
6. nov 2013

@leluskaaa mne zacalo byt zle od zaludka presne od 4tt, aj som vracala obcas rano ale zle mi byvalo az do takej 15 hodiny. Teraz som 6tt a vcera com si kupila probiotika, len tak ma to napadlo (kompava – probiodom) a este aj vit C a normalne dnes mi zazracne nic nebolo, az mi je to divne :D tak budem to uzivat dalej a uvidim ci sa nevolnosti ukazu znova alebo nie 🙂

lucisko23
6. nov 2013

@verkom tiež dúfam, že tak to je, že moje telo má všetkého dosť, tak nepýta. Na vyváženú stravu, ovocie, zeleninu, som zvyknutá od detstva, môj oco námm vždy zakazoval večer čipsy, čokoládu a pod. mama vždy nakrájala večer rôzne druhy ovocia alebo urobila veľkú misu šalátu a to sme zobali večer pri telke, alebo maximálne sme mohli oriešky, alebo popcorn. a to mi ostalo dodnes úplne prirodzené. mám kamarátku, čo napr. jablko nejedla už tri roky. len mi to tak napadne, že proste pre každého je tehotenstvo spojené so zvracaním, nevoľnosťami, chúťkami, zmenami nálad a ja nič.

turga
6. nov 2013

tak pripajam s k vam, uz tyzden a pol mi je zle som v 8tt, dnes sa mi stala taka prihoda isla som na wc vycikat sa, ale s tych vonavych hluposti co mame na zachode mi prislo tak zle ze som nevedela ci mam skor docikat alebo ist vracat, ale len ma naplo a nic neslo, tak som to nejako ustala, ale nebolo mi vsetko jedno 😀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre