Prvá poradňa v tehotenstve po 5 týždňoch

kriskol
23. apr 2023

Ahojte len sa chcem spýtať či je ok, že v 6+6/7+0tt (doktor si nebol istý) mi doktor potvrdil tehotenstvo keďže mi meskal menzes, samozrejme videl plod, srdiečko. Vypísal mi tehotensku knižku teraz 20.4., povedal sestričke, že tá mi potom povie co a ako. A ta mi dala prvú poradňu 31.5. To je o 5 týždňov. Je to ok? Príde mi to dosť dlhá doba čakať a ani nevedieť ako sa ma malé..., potom ostatné termíny naplánovala už po 4 týždňoch. Beriem utrogestan avšak 5 týždňov do prvej poradne mi príde dlhá doba. Mate podobnú skúsenosť?

zenulkaaa
23. apr 2023

Uplne v pohode. Raz za mesiac sa myslim chodi. Ak si bola 20.4., tak 31.5. Je mesiac aj nieco, nevidim problem. Budes akurat 11-12 tyzden a bude ti robit prvy screening, ktory je najdolezitejsi, ci je babo v poriadku.

hodiny22
23. apr 2023

@kriskol ja som bola prvýkrát v 9 týždni

deti95060810
23. apr 2023

áno je to Ok... nikdy som neprišla skôr ako v 8 tt...
prvé mesiace sa chodí na poradne len raz za mesiac... potom to bude postupne častejšie

jaskolka
23. apr 2023

Je to v poriadku. Urobí ti aj prvý scrrening a odbery krvi. Na poradne sa zo začiatku tak chodí, cca raz za 4 týždne. Neskôr 1x za 3 týždne a k úplnému koncu aj 1 x za 2 týždne, plus ctg záznamy.

zuzinka888
23. apr 2023

Ak nemas bolesti, krvacanie babo sa ma dobre. V poslednej dobe aj vzahranici sa upusta od castych ultrazvukov a hlavne 3D a 4D. V takom skorom stadiu viac ako hormony asi ani urobit nevedia a nechavaju to na " prirodu". A nech ta ukludni aj fakt, ze vyspele krajiny vobec nemaju poradne tak casto ako tu na SK. Npr. Sestra v australii bola celu dobu asi iba 3x a tri hodiny po porode ju poslali domov.

mogaa
23. apr 2023

@kriskol tak zrjeeme má naobjednávané pacientky alebo bude čerpať dovolenku a skorší termín nemal....ty nie si urgentný stav ktorý musí zobrať....iné by bolo ak by si mala ťažkosti, ale takto aj keby ti dal poradňu ešte neskôr, nič nestratíš...všetky vyšetrenia ti porobí, tak ako má...

kriskol
autor
23. apr 2023

Ďakujem pekne za odpovede trochu ma to ukludnilo. Asi ako každá v prvom tehotenstve sme trochu viac v strese a teda to čakanie bez toho aby sme vedeli, že je babo okey... Je to ťažké

maskpure
23. apr 2023

Ja som bola prvykrat teraz, 17.11., bola som 7tt a objednala ma na 12. 5. Sestricka ma mala objednat kedykolvek medzi 10. az 13.tt, a urcila tak. Skor ta tam je zbytocne. Zbytocne nazeranie babu skodi. Kym nemas problem, velke bolesti, krvacanie a pod, malo by byt vsetko ok. Toto je tiez moje prve tehotenstvo, no takto ma ubezpecoval kazdy, ze je to ok a aj tu som o tom vela citala. Cize sa uz len tesit na dalsie stretko 🙂

kriskol
autor
24. apr 2023

@maskpure asi som nedočkava ako každá prvorodicka 🙂 a s negatívnou skúsenosťou predtým som viac ustrachana aby bolo babo ok

niky_d
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre