Ahojte, chcem sa opýtať či sa takto robieva prvé vyšetrenie u gynekologa. Zistila som tehotenským testom, že som tehotná a objednala som sa k novemu gynekologovi...čiže som zmenila gynekologa. Myslela som si, že prvé vyšetrenie bude iné. Chcem sa preto opýtať či to takto prebieha normálne. Ďakujem.
Gynekolog mi spravil vyšetrenie na rakovinu krčka maternice plus rukou ma vyšetril. Spísal možné choroby rodičov, alergie, operácie, úrazy. Nabalil nejaké balíčky pre budúce mamičky a brožúrky. A objednal ma na prvú tehotenskú poradnu. To bolo ale všetko. Myslela som, že mi spraví aj sono aby videl dieťa alebo neviem. Poslednú menštruáciu som mala 9.marca a dnes je 4. mája.
@erikaro to by si mala byt v tyzdni, 7,8? To by uz malo byt vidiet aj srdiecko, ja som bola v 8tt prvykrat po pozitivnom teste a teda robila mi aj sono na minutu kde uz bolo srdiecko bijuce pocut tak divne. Ale tak kazdy to ma inal, ja som napriklad balicek nedostala a to uz som v 3.trimestri 😁
Ja som bola na prvej prehliadke týždeň po tom co som si urobila test. Otestovali mi moč, zobrali 3skumavky krvi, zmerali tlak a lekár mi urobil len sono cez bruško. Povedal mi, že som v 6tt, uz bolo vidno bujuce srdiečko 🙂
Ja som bola 10tt a na prebehla prehaliade urobil my ster krčka potom vagynalna ultrazvuk
Hm len nechapem ako vie doktor ze som tehotna....
Sono ti možno nechcel ešte robiť. Niekedy nič nevidno. A tak už by malo byt vidno plod aj so srdiečkom 🙂 ja som bola po pozitívnom teste na kontrole tiež keď som bola v 8tt. Skôr sa zbytočne objednáva. Akože stať sa môže všetko no. Takže keď bude srdiečko je to skvelé 🙂
@erikaro pozri, viem ze si uz nedockava a chces aj vidiet mimco ale ako bolo spominane, prvy trimester sa moze udiat cokolvek, aj vyvoj maleho cloviecka je velmi individualny a keby ti robil sono a este nie je vidno gestacny vak pripadne bit srdiecko, bola by si viac nestastna a vystresovana ako stastna. Kedy ti dal termin na poradnu? Prvy velky ultrazvuk sa robi v 12tt. Kazdy lekar ma na toto iny system takze hlavne klud a tes saaaaa mas na co 🙂 🙂 mne robil prvy utz v 6+2tt na pohotovosti... Potom som krvacala este dvakrat az tak ze si ma nechali v nemocke... Vtedy som bola vekmi rada ze robil utz lebo sme vedeli ze bejby je zive a ok. Takze ak nemas ziadne problemy, bud vklude, vsetko bude ako ma byt, hlavne je mysliet pozitivne a tesit saaaa 🥳🥳🥳🍀♥️
@erikaro ja som mala tiež poslednú ms 9.3. a už mám dve sona za sebou 🤔
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@erikaro no mne veru urobila aj sono a tiež som u nej bola prvýkrát, lebo som menila lekárku. Vtedy som tam strávila dobrú hodinku kým všetko porobila co potrebovala.