Propolis v 1. trimestri - je bezpečný?

sofia82
11. máj 2019

Ahojte, je prosim Vas propolisova tinktura bezpecna v 1. trimestri? Mozem ju ak prehltnut ci len kloktat? Som prechladnuta, avsak mam rizikove tehotenstvo, tak by som chcela mat istotu, ze mi to neuskodi. Dakujem.

biokozmetika
11. máj 2019

Ja som nim kloktala a pohoda. Vnútorné užívanie asi skôr nie... Ak ho máš odskúšaný a nie si alergická tak nevidím problém 😉lepšie ako nejaká chémia!

heyoka
11. máj 2019

@sofia82 vnútorne určite nie..

katarinamarkova
11. máj 2019

@heyoka a dôvod?

katarinamarkova
11. máj 2019

@sofia82 ak máš propolis od overného včelára a nie od ,, EU a iné = krajina pôvodu,, a máš odskúšané, že nie si napr. alergická na nejakú zložku, tak kľudne 🙂

bobricek1979
12. máj 2019

Je to alergen asi by som nie vnútorne

sofia82
autor
12. máj 2019

@katarinamarkova ano, od vcelara priamo. Alwrgiu nemam.

sofia82
autor
12. máj 2019

Dakujem vam za nazory.

katarinamarkova
12. máj 2019

@sofia82 tak potom kľudne s mierou 😀

katarinamarkova
12. máj 2019

@bobricek1979 aj kakao,orechy,citrusy,jahody,zeler,rajčiny,arašidy.....srsť,peľ,prach...a kopec iných vecí.

bobricek1979
12. máj 2019

@katarinamarkova no všetko som jedla s mierou okrem orechov tie na tony.. No neporadím jej, že nech je keď jej to môže spraviť inak a to nemusí mať alergiu😉

katarinamarkova
12. máj 2019

@bobricek1979 z tvojej odpovede nechápem čo jej to má spraviť?

bobricek1979
12. máj 2019

@katarinamarkova no jej nič ale je v prvom trimestri by som to radšej nebrala ak nemusí neskôr pohoda v miere

katarinamarkova
12. máj 2019

@bobricek1979 a ten dôvod? Pretože možný alergén?

bobricek1979
12. máj 2019

@katarinamarkova áno u dieťaťa v tom prvom trimestri keď sa dieťa vyvíja by som asi nepokúšala

katarinamarkova
12. máj 2019

@bobricek1979 to fakt chceš povedať že tehotenstvo je dôvod na vysadenie všetkých alergénov aj keď pani sama tvrdí že to užívala aj predtým a alergická nie je?

bobricek1979
12. máj 2019

@katarinamarkova ty sa asi máš chuť hádať, nie vravím len, že v prvom trimestri by som sa tomu radšej vyhla toť vsio.

bobricek1979
12. máj 2019

@katarinamarkova v každom prípade by pani nezakladala tému ak by nemala pochybnosti a ak s tým má normál skúsenosť netreba písať

katarinamarkova
12. máj 2019

@bobricek1979 mňa len zaujíma dôvod prečo? A že sa pýta? 🙂 Nech veď tu sa pýtajú aj to či môžu zjesť rybu z mora lebo jedy....či hrnček kávy......
Ale fakt mi skús napísať jeden dôvod prečo by nealergik nemohol kúsok propolisu?

bobricek1979
12. máj 2019

@katarinamarkova vravím v tehu v prvom trimestri. Brú noc

meredith83
12. máj 2019

Ja som jedla vceliu matersku kasicku 8 tyzdnov v prvom trimestri. Skoncila som pred 12tt. A babo je zdrave a silne a moja imunita tak isto. Nebola som chora do teraz a dufam ze ani nebudem! Som uz v 34tt. Ja som vdaka nej otehotnela. Zacnem ju zas uzivat po porode....
http://vceliamaterskakasicka.sk/vcelia-materska...

meredith83
12. máj 2019

@sofia82 co sa tyka propolisu v tinkture s tym opatrnejsie kedze je to silnejsie. Skus to najprv kloktat. Uzivanie len opatrne kedze je to prirodne antibiotikum takze ako kazdy liek v tehotenstve opatrne s nim. Plus ked je v tinkture alkohol tak to len na vonkajsie pouzitie..

sofia82
autor
13. máj 2019

@meredith83 zatial som uzila len jedenkrat - 10 kvapiek na lyzicku. Sice je v tom alkohol, ale dufam, ze sa babu nic nestane z tych par kvapiek. Dalsich davok sa uz obavam, nakolko nazory sa lisia, takze radsej asi fakt iba to kloktanie. Dakujem.

barmankaa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre