Ahojte, je prosim Vas propolisova tinktura bezpecna v 1. trimestri? Mozem ju ak prehltnut ci len kloktat? Som prechladnuta, avsak mam rizikove tehotenstvo, tak by som chcela mat istotu, ze mi to neuskodi. Dakujem.
@heyoka a dôvod?
@sofia82 ak máš propolis od overného včelára a nie od ,, EU a iné = krajina pôvodu,, a máš odskúšané, že nie si napr. alergická na nejakú zložku, tak kľudne 🙂
Je to alergen asi by som nie vnútorne
@katarinamarkova ano, od vcelara priamo. Alwrgiu nemam.
Dakujem vam za nazory.
@sofia82 tak potom kľudne s mierou 😀
@bobricek1979 aj kakao,orechy,citrusy,jahody,zeler,rajčiny,arašidy.....srsť,peľ,prach...a kopec iných vecí.
@katarinamarkova no všetko som jedla s mierou okrem orechov tie na tony.. No neporadím jej, že nech je keď jej to môže spraviť inak a to nemusí mať alergiu😉
@bobricek1979 z tvojej odpovede nechápem čo jej to má spraviť?
@katarinamarkova no jej nič ale je v prvom trimestri by som to radšej nebrala ak nemusí neskôr pohoda v miere
@bobricek1979 a ten dôvod? Pretože možný alergén?
@katarinamarkova áno u dieťaťa v tom prvom trimestri keď sa dieťa vyvíja by som asi nepokúšala
@bobricek1979 to fakt chceš povedať že tehotenstvo je dôvod na vysadenie všetkých alergénov aj keď pani sama tvrdí že to užívala aj predtým a alergická nie je?
@katarinamarkova ty sa asi máš chuť hádať, nie vravím len, že v prvom trimestri by som sa tomu radšej vyhla toť vsio.
@katarinamarkova v každom prípade by pani nezakladala tému ak by nemala pochybnosti a ak s tým má normál skúsenosť netreba písať
@bobricek1979 mňa len zaujíma dôvod prečo? A že sa pýta? 🙂 Nech veď tu sa pýtajú aj to či môžu zjesť rybu z mora lebo jedy....či hrnček kávy......
Ale fakt mi skús napísať jeden dôvod prečo by nealergik nemohol kúsok propolisu?
@katarinamarkova vravím v tehu v prvom trimestri. Brú noc
Ja som jedla vceliu matersku kasicku 8 tyzdnov v prvom trimestri. Skoncila som pred 12tt. A babo je zdrave a silne a moja imunita tak isto. Nebola som chora do teraz a dufam ze ani nebudem! Som uz v 34tt. Ja som vdaka nej otehotnela. Zacnem ju zas uzivat po porode....
http://vceliamaterskakasicka.sk/vcelia-materska...
@sofia82 co sa tyka propolisu v tinkture s tym opatrnejsie kedze je to silnejsie. Skus to najprv kloktat. Uzivanie len opatrne kedze je to prirodne antibiotikum takze ako kazdy liek v tehotenstve opatrne s nim. Plus ked je v tinkture alkohol tak to len na vonkajsie pouzitie..
@meredith83 zatial som uzila len jedenkrat - 10 kvapiek na lyzicku. Sice je v tom alkohol, ale dufam, ze sa babu nic nestane z tych par kvapiek. Dalsich davok sa uz obavam, nakolko nazory sa lisia, takze radsej asi fakt iba to kloktanie. Dakujem.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som nim kloktala a pohoda. Vnútorné užívanie asi skôr nie... Ak ho máš odskúšaný a nie si alergická tak nevidím problém 😉lepšie ako nejaká chémia!