Je to normálne? Teraz sa mi sa zda že je to este horšie, nedá sa mi zaspat a ak zaspím,tak sa každu chvílu budim a som z toho nervozna ☹ Mate niektorá podobný problém?
Môže sa to zmeniť v 4tom mesiaci, ale môže to pretrvávať aj celé tehotenstvo. Myslím že je tu aj téma: Druhý krát tehotná a opäť trpím nespavosťou-tak sa tuším vola.
Ani ja som cele tehu nemohla poriadne spavat, v poslednych tyzdnoch som bola schopna cele noci chodit hore dole po byte, lebo ani sediet ani lezat som uz nemohla ☹
myslím, že je nás viac čo nemôžeme spávať resp. budíme sa uplne nevyspané. ja som v 8t a dnes som si kvôli tomu normálne zobrala dovolenku a celý den som podriemkavala lebo som už začala byť bez energie :(
ja som na tom bola podobne ale asi tak v piatom mesiaci ked mi prestali silne ranne nevolnosti tak sa mi zlepsil aj spanok a mala som sa problem zobudit aj po 13 hodinach spanku niekedy hehe 🙂 to bude dobre neboj
@tina7729 Zial ja tym trpim tak isto dneska som uz od pol 4 sedela v obyvacke a citala si. A to som sa este celu noc budila a prehadzovala 😒 A spavat chodim pomerne neskoro skor ako o 22 si lahnut ani nejdem a kym zaspim mi to trva aj 2 hodiny. 😒
ja som tiez nemohla cele tehotenstvo spavat, nic nepomahalo, bola som uz niekedy z toho zufala....a manzel tiez 🙂
So spánkom som mala problém asi do 15tt potom sa to zlepšilo,ale teraz znovu, som v 22.tt a už som zúfala, večer síce zaspím,ale potom sa každú chvíľku budím, ráno do roboty nevyspatá a cez deň by som vraždila za to aby som mohla spať. na konci prvého trimestra som bola asi 2 týždne na PN nabrala som energiu a vedela som zas fungovať niekoľko týždňov, teraz cítim , že to zas potrebujem. 🙂
nuž babenky ja som zas spinkala do teraz super az teraz sa to zacallo ze sa budim ale to kvoli wc a potom o pol siedmej lebo hlad pride na mna. Vraj to je z prace pretoze som vstala o šiestej cele tehotenstvo a teraz som na MD a malicky je nauceny ze stale rano sme papali aj teraz musim
@jarabica123 Dakujem,som teda zvedavá či to je normálne 🙂
ja som v noci chodila čurať aj každé 2 hod, potom som sa budila na všetko - na nocny vlak, na vytah, na štekot psa, mala som celé tehu veľmi slaby spánok, a ku koncu to boli zase pohyby. po pôrode zase v noci vstavať k synovi, čo trvalo vyše 2 rokov. takže sa vyspím do ružova až po viac ako 3 rokoch - pocit na nezaplatenie 🙂
No tak žienky , vidím že to máme pestré 😀 Tak musíme len vydržat.to je aj údel žien 🙂 ale som rada,že to je normálne,som sa zlakla že čo sa to deje 😉
sante81: aj ja okrem ineho toho môjho budenia chodím aj 5 krát v noci na záchod 😒
@tina7729 Ahoj, no nič bližšie ti nepoviem, lebo keď som prišla k doktorke na dverách napísané, že má dovolenku, tak ma skoro porazilo, tak si beriem dovolenku opať na pondelok, a idem zase🙂 Bola som u tej čo ju zastupuje, lebo som šla hlavne kvôli tomu, že mám taký žltý výtok, ale ta ma veľmi rýchlo odbila, dala mi len také čípky, ani ma nepozrela a už som bola vybavená. Tak dúfam, že v pondelok bude všetko ok. A už sa spýtam aj na ten náš spánok🙂)
@jarabica123 joj,to ma mrzí ☹ ale ten spánok asi to tak má byt a je to normál,vsak kukni niesme samé 😉 a to je co za doktorku,ktorá ta ani nepozrela a hned ti naordinovala čipky? Lebo co viem tak je v tehu normalny výtok,je silnejší ale neviem akej farby ma byt 😒
@tina7729 No žltej farby by byť rozhodne nemal, a mám ešte aj svrbenie, tak preto som šla, aj keď o nej viem, že dobrá odborníčka nie je, ale iné mi nezostávalo, keď má moja dovolenku, teraz neviem, či to užívať, alebo počkať do pondelku. Dúfam, že bude všetko v poriadku, to babatko mi už prirástlo k srdcu🙂 Ty tiež čakáš prvé ako ja??
@jarabica123 jaj,tak to je iné,ked mas aj svrbenie. neviem ti poradit a je tam napisane na letáčiku že to mozu uživat aj tehotné? ak ano tak ich uživaj a potom chod k svojej a uvidis. Ano cakam prvé bábo 🙂 a kukám že máme podobný termín 🙂
@tina7729 Hej máme podobný termín, aspoň sa môžme spoločne tešiť. Takže všetko tiež prežívaš prvý krát ako aj ja🙂 My sme bábo trošku aj plánovali, len sme to nečakali tak rýchlo🙂 Ale lepšie skôr, ako by sme potom mať nemohli. A tie čípky no neviem, na letáku je písané, že by to ženy v prvom trimestrti brať nemali. Tak mám z toho zmatok. Sestra už bábo má a tá ma ubezpečuje, že to je skoro na všetkých písané, a užívala ich aj ona a nič sa nestalo. Tak uvidím. Dúfam, že to prejde, a nech nás tieto hnusné veci už obchádzajú.
@jarabica123 aj mi sme ho trošku plánovali a presne nečakali sme len že to príde tak skoro 🙂 aj ja si myslim lepsie skor ako vobec.
Mňa zlý spánok neprekvapil vzhľadom na zmeny hladiny hormónov, ale tie divné sny. Aj tri za noc, napriek tomu, že sa stihnem aj 5x zobudiť. A nie veľmi veselé 😖
uf, tak vidím, že nie som sama 🙂 vystrašilo ma to, hormóny ma nenapadli..
tehotenstvo som vôbec nečakala, bolo mi už dlhšie divné, čo tak skoro vstávam... dnes napríklad o 2.45 hod 😀
ahojko, tak ja som v 6tt a problemy mam strasidelne s tym spinkanim, predtym som spavala 12 hodin a parada, teraz zaspim najskor o pol dvanastej a o pol tretej idem na zachod potom zas o piatej vtedy mam uz niekedy pocit ze som vyspata 🙂 a co je na tom najhorsie tie katastroficke sny 😀
@nellynciatko - nic si z toho nerob, ja som v 26tt a nezmenilo sa to, resp. budim sa este castejsie. Hlavne si z toho nic nerob, pokial mozes, dospi cez den.
@zan33 tak to si ma teda potešila 😀 ale najhorsie je ze ja zaspim na chvilku a potej chvilke sa zobudim taka spotena.....ze strach...... no asi len to nejak vydrzat ako hovoris :D
Dievcata ja mam rovnaky problem ako niektore pisete. Som iba 6tt a uz vyse tyzdna sa vzdy zobudim okolo 4-5 nadranom a uz nezaspim. Aspon to ze vecer zaspim bez problemov. Fakt to niektorej z vas trvalo cele tehotenstvo? To bude sialene. Ale jasne ze kvoli drobcekovi to vydrzim 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@tina7729 Ahoj, no problem mam asi trosku podobny, som v 7tt, a tiez mam problemy so spankom, vecer aj zaspim, ale casto sa potom v noci budim, a rano som uz o piatej hore a som vyspata. Pocas dna som v praci a tam by som spala a spala. A ked uz som doma tak nie a nie sa dobre vyspat. Zajtra idem k doktorke, tak sa na to spytam a dam ti vediet🙂)