Ahojte maminky, chcela by som sa opýtať aké príznaky máte ? Máte ich každý deň? Čo vám zaberá na nevoľnosti? Bolesť žalúdka? Pálenie záhy?
@vahcaac Ja som v 9tt… a som ok…
@vahcaac sice uz 8/9tt nie som, ale pamatam si celkom dobre, ze mi byvalo blbo k veceru, taka tazoba na zaludku, nezvracala som ani raz, pomahal mi zazvorovy caj. dost ma boleli prsia, co zacalo ako prvy priznak, ale cca v nejakom 11-12tt mi to vsetko ustupilo a odvtedy uz nic. zaha ma nepalila vobec
Aktualne som 10tt, cez vikend (9tt) som tak vracala a hnackovala ze som skoncila na pohotovosti...tam mi vsetci (aj vysledky z krvi) vraveli ze je to z tehotenstva
Akoze bolo to peklo.... Predtym som mala len take nevolnosti ze dala som nieco do zaludka a bolo dobre.... Prve tehotenstvo som absolutne vobec nemala taketo nevolnosti tak som z toho teraz dost hotova.... Na palenie zahy mi zabera mlieko a mandle. A na nevolnost mi zabera pravidelne nieco hodit do zaludka....
Momentálne som v 12tt, ale od 6tt.nevolnosti.. Také ze som takmer nebola schopná prejsť po byte a mi sme sa v tom čase sťahovali, chudák priateľ musel všetko robiť sam, ja som ledva odsoferovala cez celú republiku..gyn mi v 8.tt povedal na kontrole že to je v pohode, že je to normálne a horšie by bolo keby mi zle nieje, na to keď som pýtala PN tak povedal ze z jeho strany mi nič nieje... A ja neschopná total vtedy 🙂... Väčšinou mi pomáhalo sa najesť, ale nie všetko mi išlo, boli veci po ktorých mi bolo ešte horšie... Nakoniec asi v 9tt to došlo do štádia ze som sa nemohla ani zdvihnúť od bolesti, ale pod pravými rebrami až do chrbtice, ukrutne bolesti pár hodín a viac ako 24hodin dozvuky bolesti... No na další den to bolo lepšie, snažila som sa po troške jest.. O dva dni znova repete, tak o 2 dni keď som bola schopná prejsť k obvodnej som šla a poslala na chirurgiu a sono, vypísala PN. Na chirurgii dali ziadanku na sono brucha a tam?! Že keď som prišla po vlastných je to ok, termín mi dali 30.8., a ak sa to zhorší mam si volať sanitku 😂🤦♀️ plus zlcnikova diéta...
Po dodržiavaní diéty je to trosku lepšie, ale stále mi nie všetko sadne, do toho mi ostala klasická nevoľnosť, a pridalo sa to, že po teplom jedle ma rozboli žalúdok, následne asi 2-3hodiny ďalšie kŕče, potom to zázračné prejde, ale zas pomaly nastupuje hlad a s tým spojené ďalšie nevoľnosti... Takze ani tak ani tak, ani najesť ani hladná být nemôžem... Takže vlastne už 1,5nesiaca mam nevolnosti a bolesti a občas na deň-dva prejdú a potom sa znovu vrátia ešte s dacim ďalším, ako je nadúvanie, hnačka, alebo naopak zápcha atď 😂
Co sa týka iných príznakov, jedine co sa mi vyhlo je zvracanie (iba 2 dni aj to zo žlčníka)... okrem toho mam asi všetky ostatné.. Bolesť hlavy, bolesť pŕs, zápcha, nádcha, občas kyselina atď a len sa modlím aby to raz prešlo 😅
Chvilku mi pomáhali od klasickej nevoľnosti lizatka z lekárne, ale časom mi prišli nechutne sladké a už ich cítiť nemôžem.. Tak proste len prežívam a dúfam ze mi po danom jedle nebude horšie ako pred ním...
@vahcaac mne v 9tt eštelen začali poriadne príznaky 😄 Prestali ma zrazu bolieť prsia ktoré dovtedy neskutočne boleli. Zrazu mi začalo smrdieť a divne chutiť mäso. No a potom sa to razom spustilo....nejedla som absolútne nič do 14tt. Bolo mi zle aj z čistej vody od rána so večera nonatop. Max čo som zjedla bolo suché sladké pečivo. Na nevoľnosti nepomohlo nič len to pretrpieť. Schudla som 4kg, smrdelo mi všetko voňavé. Od avivaze, voňavky, saponatu, samponov, priateľ mi smrdel. Mala som zápchy že som aj týždeň nešla na wc takže z toho neznesiteľné bolesti brucha. Od 14tt zrazu pohoda 🙂 Ale občasné bolesti a problémy s travením sú stále. Mäso som začala jesť až 23tt
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja len poradim hodte si tu na stranke do nastaveni v akom ste tyzdni a da vas do skupiny kde su maminky rovnako dlho tehotne 🙂 a to uz sa lepsie radi ked sa zbehne vela mamiciek v rovnakom mesiaci ;)