Príznaky v 10. týždni + 3 dni. Aké doplnky mám užívať?

26. nov 2021

Ahojte tehulky..chcem sa spytat ze ake mate vy priznaky v 10 tyzdni? Ake doplnky uzivate? Ja mam taku ciastocnu zapchu uz druhy tyzden..ale snazim sa jest jablka a vlakninu, probiotika..byvam casto unavena ale to je tak vsetko..sen tam ma aj bradavky pobolievaju..uzivam prenatal multivitamim ale neviem ci uz nie je moc silny..vitamin C 250 mg, D..probiotika..ako ste na to vy? Dakujem

leuska1991
26. nov 2021

Ja som tiez tak ako ty. 10+4. Prsia vobec,unava ako kedy. Nemam chut na nic ,ale inak sa citim celkom fajn. Ja uzivam kyselinu listovu . A zapchou trpim aj ja. 😏

minesasubu
26. nov 2021

Ahoj ja zatiaľ som len v 7tt ale vitamíny užívam dlhodobo - Selén, Vitamín E, Rybí olej, Kyselinu listovú 800, železo s C (doktorka vravela že mám C minimálne 1000) takže si cez deň dávam aj šumák s C , vitamín D, Vápnik viem že sa to zatiaľ nedá porovnať s 10tt ale príznaky mám občas bolosti podbruška, únava, prsia ma bolia nonstov a vystúpené bradavky, nevoľnosť nemám od začiatku a dúfam že to tak aj ostane 🙂 ak máš zápchu skús si dávať rozomleté ľanové semiačko to pomáha, ja mám pravý opak zápchy 😔

luci_ba
26. nov 2021

ja som v tomto týždni užívala femibion1 a ešte navyše magnézium. Čo sa týka priznakov, boleli ma prsia, cítila som veľkú únavu, ked sa dalo spala som, ráno väčšinou pri umývaní zubov ma naplo, občas som aj grcala ale nie často. No a mála som aj take menstruacne bolesti v podbrušku.

petkasaurus
26. nov 2021

@minesasubu ahoj, mozem sa spytat, kolko Dcka beries? Ten vit. C teda teda nevadia take vysoke davky? Ja mam dnes pozit. test, brala som 1000 mg C a 1000 ui D, ale uz sa bojim kombinova s femibionom, len tam. Ich je podstatne menej.. Bacha aj na vit. E, vo vyssich davkach moze mat vplyv na srdce dietata.. V takom mamavite ho je viac

autor
26. nov 2021

@minesasubu to je velmi velka davka vitaminu C..moj lekar mi ho v tehotenstve neodporucil bo ze je to potom velka zataz na oblicky..povedal ze uplbe staci 250 - 400 mg na den

autor
26. nov 2021

@leuska1991 a co si davas na zapchu? Mne nic extra neponaha..neviem z coho to je..skusim este lanova semena ale,zase v lekarni mi moc ich neodporucali v 1 trimestri..skysam jablka,vlakninu ale zamenim to za susene slivky a lanove semena..uz ma to nebavi

minesasubu
26. nov 2021

tiež sa mi to zdá veľká dávka ale ja beriem max 700-800 čiže ja si myslím že najlepšie je počúvať svojho doktora a podľa výsledkov upravovať dávky

leuska1991
26. nov 2021

Nic nepomaha. Len pretrpiet asi😔

majka0406
27. nov 2021

Na zapchu je velmi dobry sirup lactulosa ja od zaciatku tehu trpim so zapchou a veru toto pomohlo ak este k tomu papate ovocie a vlakninu ,tak verte ze pomoze. Len to davkovanie tam je dost prehnane uplne staci jedna pol. lyzica ja davam vecer. A inac este beriem femibion a doplnam vitamin C. Co sa tyka nevolnosti, nemam ziadne chvalabohu az na to ,ze ked som čoby len trosku hladna ,tak mi je zle :/

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre