Príznaky tehotenstva v 5. týždni

matka977
5. nov 2024

Ahoj dievčatá, chcem sa opýtať kedy vás začali bolieť prsia v tehotenstve? A kedy vám začalo bývať zle? Ja som momentálne v 5tt a okrem toho, že sem tam cítim pobolievanie v podbrušku nič iné nemám, možno ešte že som par dni mala citlivejšie prsia ale to ustálo. Mali ste aj iné príznaky? Ďakujem za odpoved 🙂

katariiinkaa
5. nov 2024

Niekedy medzi 10-12tt, ešte si pamätám že som mužovi hovorila že je divné že mi nič nie je 😀 vtedy sa len smial že mi to pripomenie keď to príde.. A veru že prišlo 😀

matka977
autor
5. nov 2024

@katariiinkaa to mi odľahlo🙈 , niektoré baby písali, že to znamená niečo zle.

monicazbb
5. nov 2024

@matka977 prsia boleli viac menej hneď.Ale zle mi bolo až tak okolo toho 10 tt.

katariiinkaa
5. nov 2024

@matka977 vôbec sa tým nestresuj.. ono v každom tehotenstve môže jedna a tá istá vec znemanať niečo úplne iné.. u niekoho je ešte aj krvácanie len prasknutá cievka, u inej ženy je to zas začínajúci potrat.. Preto nie je dobré porovnávať sa s inými ženami, nech sa zbytočne nezamýšľaš nad podobnými katastrofickými scenármi 🙂 Ak sa ti čokoľvek nezdá, máš predsa lekára - neboj sa konzultovať. Ale týmto by som sa vôbec nezaťažovala. Aj tak je väčšina príznakov spojená s produkciou hcg hormónu, ten tuším vrcholí niekedy na prelome 1. a 2. trimestra, čiže je úplne normálne že niektorým ženám príznaky prídu neskôr alebo neprídu vôbec 🙂

matka977
autor
5. nov 2024

@katariiinkaa myslím, že máš pravdu už som si aj povedala, že už nebudem toľko čítať 😅. Ale nedá mi to a potrebujem uistenie. U Dr. Som bola ale na príznaky som sa jej nepýtala dôležité bolo pre mňa, že uvidím babo.

kiki68
5. nov 2024

No mne bolo zle vzdy od 5tt. Tam to zacalo. A okolo 8/9tt to uz bolo cely den zvracanie. Takze tak

colsami
5. nov 2024

Nic zle to neznamena, ci priznaky mas ci nemas. Kedy zacnu, kedy skoncia a akeho charakteru su... Toto je vysoko individualna zalezitost ani nie ze kazdej zeny, ale kazdeho tehotenstva.

lilli110
5. nov 2024

@matka977 okolo 6tt zacinali prsia, cize takmer hned a tak echt zle mi začalo pri vsetkych byvat okolo 7tt. Dovtedy max mierna tazoba na zaludku.

beata_k
5. nov 2024

Bola som tehotna 2x a nikdy mi nebolo zle, nikdy som nemala cudne chute s nevadili mi ani ziadne vone. Nic. Ano aj ja som si vypocula nazor, ze pokial negrcam prudom tak to skonci zle. By som ich za take nazory tehotnej trstenicou po hlave.

kiki68
5. nov 2024

@colsami presne tak. Niekto nema nic a ina zena zase trpi nevolnostami a kadecim

matka977
autor
5. nov 2024

Dievčatá ďakujem každej jednej za komentár ❤️. Už som pokojnejšia a nebudem to riešiť a ani už čítať pre istotu 😅Hlavne, že je maličké tam kde ma byť.

monicazbb
5. nov 2024

@matka977 pri prvom tehotenstve mi absolutne nič nebolo. Nič ....a teraz? Mam pocit že mi je všetko 😃

denden77
5. nov 2024

mne nebolo zle ani sekundu 😁
v uvode som chodila non stop cikat.. myslela som si, ze mam zapal moc. ciest.. prsia nastupili neskor, aj to trvalo mozno tyzden 🤷‍♀️😊

butterflyeffect
6. nov 2024

Prsia boli prvy priznak u mna-teda bradavky-mne vadilo vsetko aj pofprsenka aj tricko bez podprsenky, unava a zavraty som uz mala v 5 tt a potom niekedy 7tt zacali nevolnosti… u kazdeho je to ale inak

ronie338
6. nov 2024

Nie každý má, mne začalo pri staršom byt zle okolo 8meho týždňa a až do 14teho, teraz s prestávkami od siedmeho. Mojej sestre bolo obe tehotenstva zle skoro úplne do konca. Peo prvom som zistila ze som tehotná keď mi meškali, teraz som vedela už skôr. Už pri uhniezdovani. Potom začali prsia a už som si robila test. Toto tehotenstvo skôr ani som nečakala kým mi bude meškať a už som vravela ze som. Teda priateľovi. Ešte sme oficiálne nevravela ale moja sestra, mamka a babka vedia a som si na 1000% osta ze aj priateľovi rodicia. Zistili samé. Sestra keď som jedla cviklu a mamka ma otravoval ešte než som vôbec ultrazvuk videla ze podla videí a fotiek z dovolenky. Vtedy som otehotnela. Ze som iná. A babka lebo mi bolo zle. Ale vravela som ze nie a aj tak mi neverí.

pet888
6. nov 2024

@matka977 pri prvom pozitivnom teste prsia boli uz dost zvacene a velmi rychlo ma zacali boliet aj bradavky. U mna su prsia smerodatny udaj, zial, ked ma prestali boliet, znamenalo to najhorsie:( Ale nie kazda to ma tak, naozaj je najlepsie sa neporovnavat, lebo to len extremne stresuje.

lilli110
6. nov 2024

@pet888 toto presne sa stalo aj mne v jednom zo 4 tehu. Prestali boliet prsia, prestavali nevolnosti...nedopadlo to dobre. A ano, každá toa inac.

bucko555
6. nov 2024

Prsia som mala citlivé od začiatku, chcelo sa mi spať a zle mi nebolo celé tehotenstvo

mtn112233
6. nov 2024

@matka977 buď rada.. pri prvom ma prsia boleli skoro asi okolo 5 tt ale tak že som v podprsenke spavala bolel ma aj dotyk teraz pri druhom vôbec som v 6tt a mam ich citlive len ráno.. čo sa týka nevoľnosti pri prvom žiadne teraz pri druhom mi začali veľmi skoro pár dni po vynechanej MS a odvtedy mi je už 2 týždne vkuse zle, napina ma, zvraciam nič nejem

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre