Príliš malý plod v 9. týždni

sandra171
29. sep 2015

Ahojte chcem sa opytat dnes som bola na sone , som v 9 tyzdni a lekar povedal ze babatko je v poriadku len je velmi male na to ze som v 9 tyzdni..vraj na taky 7 tyzden..poslal ma do nemocnice na sono..prosim vas stalo sa to niekotrej?..neviem co robit..mam o to male velky strach..moze to byt aj zle vypocitane zo strany lekara?..dakujem za kazdu reakciu

magic08
29. sep 2015

2-tyzdnovy rozdiel je normalny. jednoducho si otehotnela neskor. toto strasenie nikdy nepochopim. neboj, vsetko bude v poriadku

lyzzy
29. sep 2015

Lekari vsetko rataju inak....mozno tusis kedy ste ho splodili ale lekari to rataju podla menzesu......7 tyzden je velmi malo.....mnoho lekarov odmieta potvrdit tehotenstvo pred 10 tt lebo tam fakt nie je co vidiet skorej.....klud,oddych a pozitivne myslenie......ja som sa sa ani nestihla vedomit a som v 4.tom mesiaci

mamjka
29. sep 2015

a srdiečko bilo?

sandra171
autor
29. sep 2015

@mamjka ano..pytala som sa ze inak je v poriadku..ze ma tep aj vsetko

mamjka
29. sep 2015

@sandra171 tak si z toho nič nerob 🙂 bude v poriadku len sa ti možno ovulka posunula 😉

danna85
29. sep 2015

@sandra171 nestresuj sa a nestrachuj. lekar s najvacsou pravdepodobnostou vypocital tyzden tehotenstva podla posl. menstruacie, ale stava sa, ze ovulacia sa nedostavi cca v strede cyklu, ale ovela neskor (u mna to bolo nejakych 11dni, co musel lekar posuvat predpokladany termin porodu). dolezite je, ze babo rastie a spravne sa vyvija. drzim palce!

sandra171
autor
29. sep 2015

a inak moze to mat aj nieco spolocne s tym ze som mala vzdy dost nepravidelny cyklus?..

danna85
29. sep 2015

@sandra171 pri nepravidelnom cykle sa termin vyratava predovsetkym podla sona, nie podla PM, v tomto pripade je velmi pravdepodobne, ze si otehotnela prosto neskor a vsetko je v poriadku! 😉

hanka_se
29. sep 2015

@sandra171 vobec sa netrap doktorom. Ja som mala tiez zvlastny zaciatok tehu, HCG nerastlo ako malo, podla MS som mala byt tiez viac tyzdnov tehu.... Az nakoniec sa to pocitalo podla sona, nakolko presne viem, kedy sme malu splodili (bolo to totiz presne na prvy sup 😉 ). Popravde, priatel sa do mna spravil 3 dni pred MS, ta uz neprisla a dnes mame skoro 18 mesacnu dcerku 😉. Aj doktor nakoniec povedal, ze s najvacsou pravdepodobnostou som mala posunutu ovulaciu

karkulkino
29. sep 2015

ja som mala presne takyto problem, mne to zistili az v 30. tt ked dietatko malo priberat a rast tak plod bol maly a nezodpovedal dannemu tt. Nakoniec som porodila v 38.tt, dcerka vazila 1850 g a 42 cm, bola uplne v poriadku, len tie posledne tyzdne som bola v nemocnici na pozorovani, prietoky a pod. pokial babtko bude priebezne rast a rozdiel sa nebude zvacsovat tak myslim ze nemal by byt problem, treba urcite sledovat 😉

siska53
29. sep 2015

@sandra171 mne tiez povedal,ze je plod mensi ako mal byt.. Tiez okolo toho tydna. No a nakoniec mi v 20.tt upravoval termin.porodu o tyzden skor. Povodny som mala 23. ,upraveny na 17. A sekciu mi robil 12.keby to bolo na malom,tak sa narodi 13.alebo 14.

Tie ultrazvuky v takom nizkom tyzdni skresluju a nemeraju dobre. Sam dr.mi to vtedy povedal. Nakoniec mi vysiel moj typ,kedy sme splodili maleho. Mala som nepravidelnu a vznikol inokedy, tesne pred poslednou ms, nie az po nej a presne to sedelo na meranie vypoctu tp v 20.tt.

Takze by som este nestresovala.

sandra171
autor
30. sep 2015

dnes na sone zistili ze nie je pozadu dva ale tri tyzdne

mamjka
30. sep 2015

@sandra171 a čo ti ešte povedali? strdiečko bije?

sandra171
autor
30. sep 2015

@mamjka ano vraj inak je vsetko OK..

mamjka
30. sep 2015

@sandra171 tak ak si vravela že mávaš nepravidelnú mrchu tak pokojne si mohla mať posunutú ovulku 🙂 neboj sa 🙂 ak mu bije srdiečko a drží sa bude to ok 🙂 len nech sa dohodnú v ktorom si týždni 🙂

sandra171
autor
30. sep 2015

@mamjka to mi povedala aj ta dokotrka..ze to moze byt tym nepravidelnym cyklom a ze som mohla otehtotniet neskor ako predpokladaju

mamjka
30. sep 2015

@sandra171 ono to najskôr tak aj bude 🙂 už len vydržať na ďalšie sono a tam uvidia či rastie a podľa mňa bude presne súhlasiť s posunutou ovulkou 🙂

petruska222
30. sep 2015

Ja som pri prvom babatku išla prvýkrát k lekarovi v 6.tyzdni(tak som si to vyratala podľa menstruacie),ale ten tam vtedy nic nevidel a kazal prísť za 2 týždne,že budeme mudrejsi a vtedy mi zahlasil podľa veľkosti babatka,že az teraz je to 6 týždeň.ešte som sa smiala,že hádam cele tehotenstvo budem v 6.tyzdni 😀
Podľa toho mi aj potom ratal termín porodu a nie podľa poslednej menstruacie.vraj všetky babatka sa do 12. či kolkeho tyzdna vyvijaju a rastu úplne rovnako.tak sa ničoho neboj,ak bije srdiečko,je vsetko v poriadku😊

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre