Ahojte baby, čakám bábätko a som len v 7tt+5d. Pred tým než som otehotnela sa moja váha pohybovala medzi 57-59kg. No momentálne vážim 65kg. Síce som sa vážila teraz večer a najedená a viem, že vážiť by som sa mala ráno. Ale je to normálne? Bývam stále hladná, cez deň jem často ale nezjem veľké porcie. Sladkosti alebo chipsy mi ani nejdu na chuť. Jem normálne jedlá, zeleninu a ovocie. A aj tak mi váha takto vyskočila. Mám 20 rokov. Je to normálne? Že takto rýchlo priberám 😀. Keď som hladná a nenajem sa tak mi zostane na zvracanie. Aj ráno vstávam s takým pocitom. Musím si hneď dať cereálie, pretože na ťažšie jedlo z rána chuť nemám. Tiež ste takto priberali?
@macko1007 ja dúfam, že to nepôjde nejak rapídne hore, fakt jem 5x do dňa. Pre mňa to je momentálne veľa lebo pred tým som sa najedla tak 2x za deň a to bolo všetko a vypila 3 kávy a ešte som aj fajčila. No teraz som so všetkým sekla, tak mam často pocit hladu.
@monika259200 ja som v 20tke pribrala 28 kíl. Brala som hormonálne injekcie skoro celé tehotenstvo. V druhom už len 16 kg. Ale hormonálne injekcie som brala asi každý 2 mesiac nebolo to stále. Teraz som tehotná s tretím, som v 16tom týždni a zatiaľ plus 0,5 kg. Beriem hormóny len v tabletkách a menšiu dávku ako v predchádzajúcich tehotenstvách. Kilá nerieš, hlavne aby bábo malo všetko čo potrebuje.
Ja som priberala vzdy len v prvom trimestri
@monika259200 ja som sa pri kazdom tehu hned naliala aspon 3kg vody, potom uzta vaha nesla tak rychlo hore. Nevolnosti su prave kvoli nizkej hladine cukru, ked nejes. Takze treba pravidelne a s mierou. Kazda zena sa desi tych kil a ja nie som vynimka, ale mozem ti povedat, ze moje deti stoja za kazde kilo, ktore som pribrala.
Tiez som v prvom trimestri najviac pribrala. Bola som stale hladna a ked som sa nenajedla, bolo mi zle. Musela som mat okrem ranajok, obeda a vecere aj desiatu a olovrant. Tak som si kupovala jogurty, ovocie, navarila som si hrniec zeleninovej polievky. Nechcela som jest hluposti + mi to pomohlo na vyprazdnovanie. Prvy trimester mi paradoxne skoro vobec nebolo zle a nevracala som, skor som bola stale hladna a mala som chut na sladke pecivo.
Ahojte, ja som 15t a mám o 1,5kg menej ako keď som otehotnela. Ale bývalo mi fakt strašne zle, niekedy som dokázala jesť len 1xza deň a to polievku 🤢 malo by to prejsť ale teda zatiaľ mi stále býva zle a nemám vôbec chuť jesť. Dúfam, že to čoskoro prejde.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@monika259200 ja som prve tehu mala medzi 19-20 a pribrala som22kíl😅teraz druhe v 23rokoch a zatial mam 11kil navyse..som v 31tt..podla mna s tym nenarobis nic,mozno priberies teraz a pooť uz nie