Ahojte koľko kíl ste pribrali v prvom trimestri?
Ja som 13tt a pribrala som 5 kíl každý deň som ťažšia 😁 je to normálne že tak rýchlo priberám?
to sa až tak porovnávať nedá...ja pri prvom tehu za 6 mesiacov 1 kg pribrala...ale POTOM..... Každý mesiac 4 kg....
Pri iných tehu zas inak.... Pri poslednej slečne len 10 kg za celé tehu....😉
Podľa mna je to individuálne. Ale závisí to samozrejme od toho čo žena je. Ak do seba tlači hlúposti, tak jasne že priberie viac. Ja som išla rodiť s menšou váhou alo pred tehu ale teda tesne pred otehotnením som sa z takmer zdravého stravovania dostala k úplne zdravému a aj keď babo pekne rástlo, ja som vlastne chudla - na začiatku. Potom som priberala. A teda váha pred tehu bola z tých nižších.
Toto je ozaj individualne, pri synovi som pribrala 20kg, teraz pri dcére som schudla 8kg, a po 24tt som začala postupne priberať tak 5kg som pribrala a z pôrodnice som prišla ľahšia ako pred tehotenstvom 😂
Je to individualne. Pri prvom dom isla rodit lahsia asi o 4kg ako pred tehotenstvom, pri druhom som pribrala asi 3kg a teraz som v 38tt a pribrala som 1kg. Z toho v prvom trimestri som mala -2kg. Ale moze za to nevolnost vo vsetkych troch pripadoch do 6.mesiaca a nechutenstvo. Niektore zeny zadrzuju viac vody a samozrejme zalezi na tom kolko a co jes. Ale pokial jes normalne jedlo tj.ovocie, zeleninu, maso neobmedzuj sa. Skor pri tych nezdravych jedlach.
Každý mesiac 2-3kg prvé 2 trimestre, potom už skoro nič. Mala som 58 a pri pôrode 75 či také čosi, pri druhom 64 a pri pôrode 85...teraz mám 66 a chcem ešte tých 6kg dať dole. Som 6,5m po pôrode. 😳
@livia235 ja v 12 tt 1,8 kg zatiaľ.
@sasha07 ja mám tiež tento problém, od začiatku ma nafukuje na prasknutie. Pomáha ti na to niečo? Mne zatiaľ nič, čaje, espumisan, všetko možné vyradiť zo stravy a nič nepomohlo 😵
@marvin1234 no ja som nic take neskusala, snažím sa vyhýbať pecivu to je tak asi všetko, ale niekde tu som čítala že baby skúšali aj hylak- že ten sa môže. Ja dúfam že to postupne ustúpi. Mala som to aj pri predchádzajúcom tehotenstve a cca po 14. týždni to bolo lepsie.
Prejedanie v tehotenstve
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som 26+2a pribrala som 8kg. Do 12tt to bolo len kilo a potom to slo jak vodopad 😀 do konca cakam este raz tolko