Priberanie a hlad v 1. trimestri

sanny2993
22. sep 2020

Ahojte. Zrejme ma trapi opacny problrm ako 70 % zienok v prvom trimestri. Ja vobec nezvraciam. Ked rano vstanem a nenajem sa je mi nevolno. Celkovo som sa dost rozjedla. Pred tehu som na sladke rafinovane cukry ani nepomyslela. Zila som na ovoci a stavach. Teraz je to katastrofa. Kazdy den musim mat nieco sladke - keks, kolac. Nedokazem odolat. Uzivam femibion, ziadne ine vitaminy. Pred jeho uzivanim som mala 65 kg, po 4 mesiacoch som tam kde som. Uzivalasom.h9 koli podpore otehotnenia po potrate. Ale nedavam to za vinu jemu. Mam 177 cm a z povodnej vahy 65 som sa dostala na 70 kg /tesne pred tehu/dom uz na 74 v 10 tt. Mate niektora podobnu skusenost a viete porafit ako bojovat s tymto hladom ?

anile12
22. sep 2020

Podľa mňa si telo proste pýta čo mu naozaj treba. Neriešila by som vôbec váhu v tehotenstve. Ja som tiež rýchlo priberala na začiatku a co mi vôbec nechutilo pred tým sladké tak teraz sa ho nejdem dojest. Som 22tt a mam +11kg a len fakt v prvom trimestri som pribrala vyše 5

sanny2993
autor
22. sep 2020

@sanny2993 ospravedlňujem sa za chyby. Nejde uz upravit prispevok. Koniec bol napisany tak ze Mam 177 cm a povodna vaha pred uzivanim FMB bola 65, v 3 tt bola vaha 70 a teraz mam 74.

denden77
22. sep 2020

@sanny2993 helou.. ja som cely zivot neznasala sladke, nejedavala som ani ovocie, skor zeleninu.. ked som otehotnela, zila som na cokoladovych croissantoch a mila keksoch.. s fast foodom som tiez bola kamoska 😁 nezvracala som ani raz, zle mi nebolo ani sekundu.. dokonca mi ani od hladu nebyvalo nevolno, proste mi len chutili nezmysly 🤷‍♀️😊

queen_mary
22. sep 2020

To je hrozne vela. To kolko potom priberies v tretom trimestri. Mala by si sa ovladat. Ovocie namiesto kolaca, smoothies rano dobre zasytia aj dodaju energiu..

sanny2993
autor
22. sep 2020

@anile12 ja si aj poviem ze naco jem tie kolace, babu to nic neda, ale proste hlava a hormony su silnejsie. Pred tehu som sa stravovala ukážkovo mozno v tom je chyba ze si telo twraz "viac dovoluje" 🙂 každopádne dakujem za povzbudenie nechcela by som pribrat viac ako je ziadane ...

sanny2993
autor
22. sep 2020

@queen_mary neviem ci to je hrozne vela tie 4 kg da sa aj viac ale ja ked si aj dam ten banan tak musim este zajest. Rozmyslam ci to aj z vody nebude lebo ju pijem od nevidim do nevidim. Aj 3 litre ...

cervenaruza123
22. sep 2020

@sanny2993 Telo si pyta ziviny, ked si zila na ovoci a stavach, to ti neda dostatocne ziviny na vsetko, co treba v tehotenstve a pre dieta, nemas "zasoby" tych zivin, tak si telo pyta teraz akutne. Snaz sa mozno si vyskladat si stravu zo zdravsich jedal, nebude sa ti mozno az tak ziadat sladke. Ale pestro, nie dietne, ze len zelenina ovocie, v tehotenstve su predsa len vacsie naroky na organizmus a nejake to kilo pribrat musis, telo si robi aj zasoby. A tiez si myslim, ze 4kg nie su az tak vela, je aj rozdiel, ked pribera zena s nadvahou a ked zena s normalnou hmotnostou ako ty, tie s normalnou hmotnostou priberu obycajne celkovo viac. Snaz sa vahu si ustrazit, nech nejde prudko hore. Ja som mala v prvom trimestri casto chut na sladke, ale casto tu chut uhasil pohar mlieka, neviem preco. Tak skusaj hladat zdravsie alternativy toho, co ti chyba, vacsinou telu nieco chyba, len prist na to co.

deti95060810
22. sep 2020

mala som podobný problém pri druhom tehu...zarazilo ma že mi vôbec nebýva zle - čo pri prvom tehu som každý deň trpela....a začala som priberať veľmi skoro.... Skončilo to tak, že pred pôrodom som chudla - sama od seba....

sanny2993
autor
22. sep 2020

@cervenaruza123 ďakujem krasne za radu. Stale papam zdravo - celozrnne pecivo, rastlinne natierky, zelenina, ovocie, syry, mlieko, mäso, tvarohy, vajcia, zemiaky a ryza, kuskus, proso. Mne tato mojastrava chuti uplne tsk ako pred tak aj v tehu. Mojim problemom je naozaj sladke. Pred tehu som si ho dopovalaako pisem stavami, ovocim, proteinovymi tycinkami. Tym ze teraz sa ich bojim konzumovat, ovocie ma tak nezasyti a za tsku Milu by som.aj pol ruky dala vdaka hormonom. Asi si zavediem stravovaci dennicek nech si viem dat STOPKY.

sanny2993
autor
22. sep 2020

@deti95060810 a lekar vam nato povedal ake stanovisko ?

deti95060810
22. sep 2020

@sanny2993 v pohode...mám pribrať min. 15 kg....a na chudnutie na konci tehu? že aj to sa stáva....pribrala som 11 kg, dcéra mala 3300/50...

cervenaruza123
22. sep 2020

@sanny2993 Zase raz za cas nieco sladke nejak extremne nevadi, mozno len to prisne obmedzit na isty pocet a nepresvihnut ho. Plus dlhsie si kazde take susto vychutnavat, nech potom nechyba dalsie 😀 . Nezacala si sa menej hybat? U mna aj to bol problem, ze som pred tehotenstvom dost sportovala, lebo som sa vlastne snazila schudnut, lenze hned od zaciatku tehotenstva problemy, musela som odpocivat a to pri rovnakej strave vlastne logicky vedie k rychlejsiemu zvysovaniu vahu. Ale aj tak sa to da riesit, ak nemas nejake extra problemy, ze pridat nejaky miernejsi pohyb, aby vaha nesla tak rychlo hore. Su ale zeny, co robia co vedia a aj tak priberu aj 20kg ci viac kil pocas tehotenstva, ale do mesiaca sa ta vaha strati. Je to velmi individualne.

asia83
22. sep 2020

@sanny2993 Zrejme ste pred tehotenstvom toho veľa nejedli, keď tak rýchlo priberáte. Aj iné vplyvy sú tam, samozrejme. Jedzte, na čo máte chuť.

marvin1234
22. sep 2020

@sanny2993 ja to mam podobne ale teda extremne si davam na to pozor, teraz koncim 15 tt a mam hore necele 2 kg a uz nado mnou doktor dvihal prst. Riesim to tym, ze sa sustredim na potraviny s vyssim obsahom proteínov, ktore ma lepsie zasytia a sladke teda nejem vôbec.

erienka
22. sep 2020

Myslim, ze si na svoju vysku vazila dost malo. Aj u mna to tak bolo, vzdy som si strazila, kolko zjem, ale v prvom trimestri som sa uplne rozozrala, celkovo som pri prvom tehotenstve pribrala az 23kg. Vsimla som si, ze zeny, ktore su chude, pocas tehotenstva priberu viac.

34michaela
22. sep 2020

@sanny2993 tiež som v prvom trimestri jedla všetko čo som videla alebo na čo som mala chuť tak muž kúpil v obchode 😁 a taktiež som najviac vtedy pribrala, som v 29tt a navyše 10kg 🙉

malicka_mysicka
22. sep 2020

@sanny2993 ahoj, je to dost ale nic sa s tym neda robit. Som na tom rovnako, z hladu mi je nevolno. Prvytrimester 5kg-tiez si hovorim, ze sa uz musim ovladat, ale snazim sa jest aspon zdravo.
Ale na ukludnenie, v minulom tehu 20kg, ale fakt 2 mesiace po porode boli prec bez diet a bez stresu. Telo si to zmanazuje samo 😉

dollyzv
22. sep 2020

Mne bolo zle,keď som nejedla..potom mi už bolo zle aj keď som jedla 😁😁 v 1.trimestri som pribrala asi 5kil (pred tým som jedavala ako vrabec,takže pre telo asi šok :D ).teraz som v 36tt a dokopy som pribrala 12kg,takže nie niečo úplne strasne..a to sa naozaj neobmedzujem čo jem,sladké,slané,vyprážané,hoci aj v noci 🤦🤣🤣 co si telo pýta,to mu dám..hlavne aby mi nebolo zle,lebo zvracanie ja nezvladam 🤣🤣

sanny2993
autor
23. sep 2020

Dakujem vam vsetkym babule. Podľa BMI som ešte uplne v norme. Len sa bojim aby sa mi telo do konca tehu nezblaznilo. Dnew som si zalozila stravovaci dennicek na vypichnutie toho nepotrebného a zleho. Zajtra idem k dr,som zvedava na jej nazor. Napisem 🙂

sanny2993
autor
23. sep 2020

@cervenaruza123 ja som pred prvym tehu sportovala 2x tyzdenne. Fitko a kardio. Cez prve tehu som nemohla. Boli komplikacie a nasledny MA. Ked som o 3 mesiace nato otehotnela. Preventivne som si zakazala sport pretoze som mala jemne spinenie. Dostala som dufastan a pokyn na polihovanie. Cize okrem sportu este aj predtym co som chodila do prace peso /15min tam a 15 spat/ som nahradila autom. Citim ze mi pohyb chyba no prvy trimak je pre mna s ohladom na minulu skusenost velmi dolezity. Preto si aj vravim ze nemozem sa stresovat ked zjem kolac. Stres skodi. Ale na druhej strane uz mi pomalinky dava telo alebo skor hlava najavo ze trosku sa krot. Cakam a verim ze uspesne dobojujeme 1 trimester a planujem zacat mierne cvicit plus prechadzky opat.

ajka0207
23. sep 2020

@queen_mary veľa žien čo takto priberie v začiatku, tak v treťom trimestri nič, alebo aj schudne.

queen_mary
23. sep 2020

@ajka0207 a vela zien pribere vela ak v tretom. Tak si vyber.

cervenaruza123
23. sep 2020

@sanny2993 Presne tak, zdravie babatka je najdolezitejsie a napriklad ja osobne som v 1.trimestri mala chut na vsetko mozne a v 2. sa to nejak znormalizovalo, som si vydychla. Nepriberas take cisla, aby si z toho musela mat neviem ake vycitky

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre